Vizitator caranfil Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 buna ziua! am si eu o promblema, am ars niste tranzistori mosfeti de la un receptor(pt cei ce nu stiu este folosit la masini,barci ,elicoptere radiocomandate), am reusit sa ii ard cand mi s-au atins 2 fire, statia avand 2 canale acu mai merge decat unu,poze http://postimage.org/image/p71in0ng3/ http://postimage.org/image/yjjjm3bz9/ este vorba de acei tranzistori jos din colt grupati cate 2,de unde pot lua tranzitori mosfeti ca sa ii schimb,ce pot sa fac ca sa mearga din nou receptorul>? Multumesc Anticipat Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 "ce pot sa fac ca sa mearga din nou receptorul>?"Pozele nu sunt clare sa putem vedea ce scrie pe piese.Daca esti sigur (Nu doar o parere vizuala. Masurati) ca sunt arsi trebuie sa inlocuesti componentele cu acelasi model. Ai la tine in zona un magazin si distribuitor de componente (Adelaida).Dupa cum ai cerut ajutorul mai bine il duci la cineva sa verifice montajul si dupa aceea cumperi componentele.Datorita tipului de capsula te sfatuiesc sa-i montezi la cineva care se pricepe (binenteles ca este posibil sa te descurci si singur daca vrei).Sper sa nu te superi insa este cel mai bun sfat in cazul tau.Succes Link spre comentariu
Vizitator caranfil Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 stiu eu ce scrie pe tranzistori, si la cine sa duc receptorul (care se pricepe cum ai spus si tu),mai e o problema , sunt extrem de mici , piciorusele de la tranzistori sunt mici ca un varf de ac Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Pai asta este unul din motivele ptr. care am spus sa apelezi la cineva, din causa capsulei (modelul smd).Poate gasesti sa cumperi in zona ta. Daca nu au de vanzare in zona unde esti incearca la Farnell (banerul de mai sus).Ai si tu dreptate, sunt persoane care fac de-o viata asa ceva insa technologia inainteaza. Technologie care pune probleme multor meseriasi datorita investitilor pe care trebuie sa le faca ptr. adaptarea la noua technologie.Daca sti ce valori au componentele si esti sigur ca alta problema nu ai cumparale. In caz ca cel care se ocupa de montajul tau nu poate, apeleaza la cineva care se ocupa cu service la telefoane mobile.Este posibil sa te ajute si cineva de pe forum daca se afla in zona ta...Cel putin eu asa cred si vad situatia. Link spre comentariu
Vizitator caranfil Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 da stiu, este un cod de numere si litere, de unde sa cumpar?eu nu prea stiu sa fie vreun magazin cu asa ceva Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 @caranfil, Dai un click pe banerul de mai sus (sau ma jos in link) si la la casuta de sus dai Search(sau Go) dupa ce introduci detele pe care le stii tu in casuta respectiva. http://ro.farnell.com/jsp/bespoke/bespo ... gether.jsp Acelasi lucru il poti face pe acel site mentionat mai sus care se afla in Craiova. In caz ca nu ai rezultate trebuie sa apelezi la Google sa te indrume spre un loc unde poti gasii componentele respective. Succes Link spre comentariu
Vizitator caranfil Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 am cautat ,primi 2 tranzistori sunt marca HNY(asa scrie pe ei) iar ultimi 2 sunt 5P+J dar tranzistoarele din pozele de pe farnell nu seamana cu tranzistori mei,ai mei incep cu 3 picioruse si se termina in unu,total diferit ca cei din poza Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 ce pot sa fac ca sa mearga din nou receptorul?Inainte de a inlocui componentele, ar trebui gasita cauza defectarii lor; in caz contrar pot avea aceeasi soarta. Link spre comentariu
Vizitator caranfil Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 stiu cauza, s-au atins 2 fire si a facut scurt Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Atunci, succes la depanat! Link spre comentariu
Vizitator caranfil Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 nu prea cred ca o sa am succes ca nu ma pricep Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Atunci este bine sa postezi un anunt aici viewforum.php?f=61Se va gasi cineva din "Banie" care sa te ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum