Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stop bicicleta cu un singur LED de 1W

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc un stop simplu care sa aiba 2 moduri: aprins si puls. Puls sa fie starea default de functionare, iar continuu cand actionez frana. Alimentarea sa o fac dintr-un acumulator 18650. Motivul pt care folosesc un LED de 1W este ca tot ansamblul il montez in saua bicicletei si nu vreau sa ocupe mult loc, insa sa fie destul de luminos. Cine ma ajuta cu o schema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bumsound

10

• Dr.L

2

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tyc

Sch e un astabil cu 2 tranzistori la care fortezi tranzistorul final in conductie printr-o rezistenta pe baza ,cuplata printr-un intrerupator -comutator de game.Ledul il alimentezi printr-o rezistenta . Ledul daca are 1W consuma 350mA ,componentele se dimensioneaza in functie de tensiunea de alimentare .Cauta pe net o sch care convine si posteaza-o aici pt a o adapta la scopul urmarit.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Sch dorita ,simuleaza functionarea in Yenka ca am facut-o azi dimineata ;posibil sa necesite un MOS in locul BD-ului ,depinde ce led folosesti. Diodele +R2 sant pt efetul de blitz ,din intrerupator selectezi clipire sau continu.In Yenka i-ti alegi cum sa clipeasca -mai repede sau mai incet- din R2.[attachment=0]stop bicicleta clipitor.pdf[/attachment]Pt varianta cu MOS recomand IRLR3714PBF .

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Niciunul.555 se fabrica in 2 categorii principale :-bipolar-NE555,SE555,LM555-MOS- ICL7555,IBAZ7555,LMC555,TS555(slaba,de tot rahatul).Varianta MOS se foloseste la circuitele de comanda ,are curent de iesire mic si sensibilitate mare.Ce zice simularea in Yenka? (varianta pt acasa- dupa masa cred ca si duminica dimineata merge).

Link spre comentariu

nu am yenka. am gasit dimineata pe torent si inca trage, desi nu cred ca-i ce-mi trebuie. Yenka educational software si are 198Mb. Si daca nu e bun nici unul din integratele care le am ce ar trebui sa cumpar? LM555?Credeam ca diferenta intre ele e doar de cine le fabrica...

Link spre comentariu

pai eu am intrebat pe care din cele 2 variante ce le am sa-l folosesc, iar el a zis niciunul. aici am devenit confuz...am adus yetka, dar nu gasesc in librarie tranzistoarele din schema...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

LM555 e cu bipolari si functioneaza de la 4,5V.

LMC555 e MOS si functioneaza de la 2V.

Inca o data LM555 bipolar ,LMC555 MOS . Integratele functional sant identice ,pin la pin ;difera numai anumiti parametri, interesanta sant :tensiunea de intrare si curentul de iesire

Ai nevoie de un 555 in varianta MOS ,care poate fi :LMC555

( http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 008669.PDF ) ,ICM7555 ( http://www.intersil.com/content/dam/Int ... fn2867.pdf ) sau orice 555 in varianta CMOS.

Prin biblioteca la Yenka gasesti 555.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări