Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punere in paralel a diodelor rapide de curenti diferiti.

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor.Am nevoie de o dioda rapida de 150A, insa nu am gasit in comert, mam gandit sa pun o didoa de 126A in paralel cu una de 30A, insa ma gandesc ca la peste 60A dioda de 30A va plesni.Eu ma gandesc ca atunci cand pui diode in paralel , curenti sunt la fel prin fiecare. Ma insel cumva?Alti spun ca prin fiecare va trece un anumit procent. De ex: cand prin cea de 126A trece 126A atunci prin cea de 30A va trece 30A.Acum doresc sa fiu lamurit un pic cu treaba asta.Pana acum nu am folosit asa ceva niciodata, nici la curenti mari nici la curenti mici.O zi buna tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

3

• Cilibiu

2

• dj cosmin

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De rezolvat rezolvi, daca sunt de aceasi putere, 2 diode de 30A= 60A.Dar la treaba cu diode diferite ca curenti, nu sunt inca sigur.Mai astept pareri de la utilizatori care au experimentat aceast montaj.

Link spre comentariu

Se pot lega in paralel doua diode diferite numai daca: ambele sunt cu siliciu, ambele au aceeasi temperatura, ambele sunt rapide.

Link spre comentariu

Ar trebui comparate curbele I-V ale celor doua diode, din foile de catalog sau mai bine trasate experimental. Prin suprapunerea curbelor s-ar vedea, la fiecare valoare de tensiune, care este curentul prin fiecare dioda.Nu poti pune doua de 126A in paralel (restrictii de pret, spatiu etc.)? Ai fi sigur ca. diodele fiind identice, curentul se repartizeaza in mod egal prin ele si de asemenea ai o "rezerva" mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări