Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Amplificator MP100

Postări Recomandate

Nu conteaza la cat crezi ca va fi utilizat de obicei, trebui sa dimensionezi totul astfel incat sa poata rezista fara probleme la un regim prelungit de functionare la nivel ridicat de volum ca sa fii sigur ca nu ai surprize neplacute ( nu stii cand iti vine tie sau altcuiva chef de dat tare :da ).PS: La izolarea tranzistorilor eu prefer foita de mica intotdeauna+pasta, care pasta pana la urma poate fi si vaselina siliconica, important este sa nu aiba impuritati, rolul ei fiind sa inlature orice posibil gol de aer dintre capsula si radiator.

Link spre comentariu

Padul siliconic are rezistenta termica mai mare decit folia de mica unsa cu pasta siliconica, v-o spun din proprie experienta.Padul siliconic este mai usor de lucrat cu el, si folosit acolo unde puterea disipata instantanee nu este mare.Se mai folosesc si paduri ceramice, insa tot mica unsa cu pasta siliconica este sfinta pentru conductia termica.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator SmileyXTR

Salutare!Imi incep activitatea pe acest forum cu o intrebare de incepator,cu siguranta o sa vi se pare stupida dar nu am prea inteles cum sta treaba cu transformatoarele.Eu initial,in mintea mea,doream sa fac un amplificator alimentat la 12V de la o sursa ATX (cum sunt amplificatoarele auto)cu gandul ca ar fi mai ieftin si nu ar trebui sa-mi cumpar un traf care din cate observ e scumpicel,dar am realizat ca si amplificatoare de masina ar avea un invertor.Asa ca nedumerirea mea este,cum ar fi cel mai bine si mai usor(poate si convenabil ca si cost)sa alimentez acest amplificator?Cu sursa atx modificata(bineinteles inca nu stiu ce trebuie modificat la ea) sau sa cumpar un traf(dar si aici este o problema ca nu prea stiu cum se alege traful,asa ca apelez la ajutorul vostru sa-mi recomandati unul de pe mivarom de preferinta ca mi se pare ca au cele mai bune preturi).Multumesc pentru eventualele raspunsuri !

Link spre comentariu

Modificarea unei surse ATX pentru alimentarea unui amplificator audio este destul de complicata si nu o recomand, in schimb ai putea folosi transformator de retea 2x24Vca/300VA, nu voi da insa nume de magazine la care le poti gasi deoarece ar putea fi considerata reclama ( lucru interzis ) in schimb pot spune ca sunt destule magazine on-line care comercializeaza transformatoare de retea, cauta la oricare vrei traf cu parametrii sugerati aici de mine.

Link spre comentariu
Vizitator SmileyXTR

Multumesc de raspuns! Am gasit pe siteul de pe care cumpar eu chestiile pentru electronica si care din cate stiu eu este cel mai ieftin,un traf toroidal 300VA 2x24V cu urmatoarele specificatii :Tensiuni secundar: 2x24VAmperaj secundar: 2x6,25A58x118x150mmGreutate:2,9KgPretul fiind de 195 LEI.Presupun ca ceva mai ieftin de atat nu gasesc :-S

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări