Marian Postat Iulie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2012 Poti folosi sarcini de 8 Ohm unde 4A ar fi destul de ok, ai obtine aproximativ 60W.PS: Semireglabil de 10k unde mai exact? Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Deoarece am 2 incinte acustice Jazz, una de 4 R si cealalta de 8 R (asa scrie pe etichetele din spate), intr-un apartament 20 - 25 de W sunt arhisuficienti, mai ales ca nu mai am varsta la care sa "bubuie" muzica. Din aceste motive ma gandeam sa montez la intrarea fiecarui amplificator cate un semireglabil de 10K, adica intre partea de corectie si etaj final. Chiar daca va fi dat la maxim, semireglabilii limiteaza semnalul de intrare . PCB-ul am vazut ca este la scara 1:1, dar in varianta postata nu merge prin transfer de toner, trebuie desenat invers, nu-i asa ? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Daca te uiti in arhiva atent vezi ca este un fisier ''cablaj'',acela il imprimezi..... Cablaj - 1.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2012 In arhive sunt postate cablajurile atat varianta normala cat si mirror, cat despre limitarea puterii, intr-adevar un semireglabil poate face asta. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Cred ca in curand ma voi apuca si eu de el,acum vreau sa modific un amplificator 2x100w.Scuze de offtopic....intr-un etaj final alimentat la +/-40Vcc in locul finalilor 2sa1941/2sc5198 ce as putea pune,ceva mai ''solid''?(MJL21193/21194,2sa1943/2sc5200) ar fi ok?Multumesc si scuze de off inca o data. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Da, însă depinde răcirea lor tot de radiatorul folosit, altfel nu vei simţi mare diferenţă ca soliditate a amplifului. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Radiatorul e micut,cam 10x6cm.... Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 5, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2012 Atunci doar inlocuind finalii cu unii mai solizi nu rezolvi problema, si ei vor trebui sa aiba o racire eficienta. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Am scos la imprimanta varianta mirorr si am vazut ca are exact dimensiunile precizate: 75 / 100. varianta "normala" a iesit cat foaia A4. Va rog frumos, lamuritima care este cablajul pentru transfer toner, acela postat ultima data de cristian 98 ? Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2012 Arhivele .rar pentru fiecare varianta de amplif ( CFP sau Quasi ) contin cate 6 fisiere: -Cablaj - 1.pdf -Cablaj (Mirror) - 1.pdf -Componente -Dispunere componente - 1.pdf -Schema -Silkscreen -Cablaj - 1.pdf este pdf-ul care se foloseste pentru realizarea cablajului prin metoda de transfer tonner, se printeaza acest pdf in marime 1:1 ( atentie la acest detaliu ) pe folia de transfer care e va intoarce cu fata imprimata pe placuta de cablaj si poi se realizeaza pcb-ul conform procesului cunoscut. -Cablaj (Mirror) - 1.pdf este fisierul folosit pentru realizarea cablajului prin metoda foto, se imprima in marime 1:1 pe folie transparenta apoi folia respectiva se pozitioneaza pe cablajul fotorezistiv si se continua procesul binecunoscut. -Componente este un fisier care se poate deschide cu notepad si care contine o lista detaliata a componentelor necesare in amplificator. -Dispunere componente - 1.pdf este pdf-ul care contine imaginea de ansamblu a cablajului proiectat cu componentele ilustrate spre referinta la pozitionarea componentelor reale pe cablaj. -Schema logic ca este pdf-ul ce contine schema variantei respective de amplificator. -Silkscreen este pdf-ul care contine imaginea cablajului de pe fata cu componente spre a realiza ceea ce se numeste silkscreen-ul, desenul transpus cu transfer de tonner pe partea cu componentele, si care arata pozitia exacta a fiecarei componente. PS: Fiecare pdf intitulat cablaj va rezulta in urma unui print 1:1 un desen cu dimensiunile fixe de 100X75 indiferent de varianta de amplificator, dimensiuni alese de mine. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Am priceput. Multumesc frumos. Saptamana viitoare comand componentele si apoi la treaba.I-mi cer scuze anticipat daca va mai stresez cu diferite intrebari / solicitari. Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2012 Cu placere, si nu-i nici un stres, asa cum am zis voi sta la dispozitia oricui pentru lamuriri in limita timpului disponibil. Link spre comentariu
alfalion24 Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Am realizat o varianta de cablaj pentru MP100 CFP si MP100 Quasi pentru cei ce doresc o varianta mai compacta de cablaj (me included). Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2012 Nu ca n-as aprecia efortul insa ai sacrificat cam multe pentru compactarea pcb-ului, si uneori ce-i prea mult strica. Link spre comentariu
Letcon Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Nu ca n-as aprecia efortul insa ai sacrificat cam multe pentru compactarea pcb-ului, si uneori ce-i prea mult strica.Nu prea observ la o prima vedere sacrificiile(neaparat) Daca poti detalia cred ca l-ar ajuta si pe alfalion24 in urmatoarele proiectari si de ce nu si pe altii.In rest, inca un cablaj reusit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum