remus68 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 In loc de bc 556 se poate folosi bc 252?In nici un caz BC252 - are Uce=25V. BC556 il poti inlocui cu BC256, BC266 - cu Uce=65V, eventual 2N2906A - Uce=60V.Dar BC556 nu este deloc scump - in jur de 0,1lei/buc si se gaseste usor. Link spre comentariu
nicu82 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Am inteles, multumesc tutror pentru raspunsuri icon_jook Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Cind vrei sa cunosti parametrii vreunei componente, cauta aici: http://www.datasheetcatalog.com/ http://www.alldatasheet.com/ Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Multumesc mult @ remus68 pentru informatiile importante postate la proiectul meu. @coolbib asa cum am ziz mai sus toti tranzistorii folositi trebuie sa poata suporta intre jonctiunile CE minim intreaga valoare a tensiunii dintre ramurile de alimentare, cat despre beta celor 2 de pe intrare, acest factor asa cum am zis trebuie sa fie cat mai mare posibil ( 150 e prea putin ), si sa fie cat mai apropiat la ambii tranzistori, o diferenta de 20 de unitati e prea mare, este necesar un hfe de peste 250-300 si diferenta de obicei eu nu o las mai mare de maxim 5 unitati intre cei 2 tranzistori. Link spre comentariu
zal Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 O precizare ptr începători: Ptr aproape toate seriile de trz tip BC (europeni adică), un beta mare (util ptr aplicaţii audio) se găseşte numai în grupa cu terminaţia C, ptr împerechere se cumpără mai mulţi şi se sortează. Simpla apartenenţă a trz la grupa C nu garantează împerecherea oarbă, unii pot avea beta 200, alţii 400, sau cum am găsit la un exemplar de colecţie, peste 1000. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Revin si cu varianta de cablaj pentru iesire cvasicomplementara promisa:[attachment=0]Pcb quasi.rar[/attachment]-Prea multe nu ar fi de zis in plus fata de detaliile oferita in paginile precedente, puteti folosi in acest caz asa cum am spus finali 2N3055 in caz ca nu aveti altceva mai bun la indemana, dar atentie la tensiunile de alimentare care in situatia folosirii acestor tranzistori nu trebuie sa depaseasca +/-30Vcc, si totodata atentie la ce a specificat @remus68, si anume terminatia seriei tranzistorului ca sa stiti ce Vce maxim are.-In caz ca nu v-ati dat seama tranzistorul de superdioda se fixeaza direct pe radiatorul cu finalii si pilotii ( prefinalii ) si faceti conexiunile cu niste cabluri izolate pe cat posibil mai scurte.Sper la treaba celor care doresc a-l realiza. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 2Sa 1943/2SC 5200 ar merge ca finali?(daca dispun deja de acesti finali....) Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Normal ca ar merge si aceia, pentru varianta CFP ( complementari ) de pe pagina precedenta. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 da,la varianta cu etaj complementar....aceasta este varianta finala a modulului? Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Corect, altfel la ce bun sa mai fii postat pcb-ul deja proiectat daca aveam de gand sa modific schema? sau doresti tu sa o modifici, sau nu ai fii multumit de ceva legat de el? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Sunt foarte multumit,sa o modific nici nu ma gandesc,dar doream sa fiu sigur,fiindca vreau sa fac si eu modulul... Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Da-i inainte cu tupeu si ne tii la curent cu progresul Link spre comentariu
cristian_98 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Asa voi face,intai trebuie sa-mi fac ceva timp,la capitolul asta stau prost,am cateva spectacole,pregatire,etc...dar oricum sper sa imi pot face timp....Daca e nevoie se pot adauga finali in plus,nu?Trebuie imperecheati NPN-NPN si PNP-PNP?(eu asa stiam) Link spre comentariu
Marian Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Finali in plus pentru ce anume? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Am decis sa-i pun inca o pereche:1.Stau degeaba vreo 6 perechi...2.Sa poata suporta mai usor sarcini mai mici.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum