cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Culmea este ca, au 2 modele pe site, una la 3 lei si una la 11 lei . Am comandat la 11 lei, in speranta ca ar fi originali. Dar sunt niste clone. Bine ca nu am cumparat decat 4 bucati, in cazul acesta mai bine luam la 3 lei. Deci asta a fost toata problema? Nenorocitii astia de finali ''ORIGINALI''? Sincer, sa fiu, habar nu am de unde merita sa mai cumpar... Voi de unde ma sfatuiti sa iau niste tranzistori ok, nu toate clonele nenorocite..? Editat Iunie 24, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Cauta la rubrica vinzari, sint pe acolo, nu vreau sa fac reclama. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Deci asta a fost toata problema? Nenorocitii astia de finali ''ORIGINALI''? Dupa voi, asa este, nu? Eu altfel nu imi explic comportamentul ciudat al 2 amplificatoare. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 De proba poti incerca cu orice alta pereche de bipolari complementari ai acolo, chiar si inca o pereche de MJE-uri din alea de la prefinali, n-ai nevoie sa-i dai putere in sarcina, ci doar sa il pui in functiune in gol, de fapt cred ca ar trebui sa poti proba buna functionare a montajului si fara finali, doar prefinalii de pe placa, daca restul este in regula si doar finalii au fost cei vinovati atunci reglezi dinainte biasul la minimul posibil si alimentezi, iesirea ar trebui sa reflecte un offset mult mai mic, in mod normal sub 50mV, daca este asa atunci e in regula. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Cum pot sa setez biasul la minimul posibil? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Reglezi din semireglabilul multitura pana obtii rezistenta maxima baza-emitor la superdioda, daca ai respectat schema atunci ar trebui sa obtii 2k intre baza si emitor la superdioda, din cate stiu reglajul minim in configuratia aia este invartind in sens invers acelor de ceasornic, regleaza de el si verifica modificarea rezistentei. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Am incercat sa setez biasul minim. Cred ca am reusit sa il setez. Dar cum alimentez, cum iese fum din R13, de 100R, din colectorul lui Q10. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Ori nu ai setat biasul suficient de mic ori ai si alte probleme, poate ceva oscilatii... cu bias minim prefinalii sunt blocati ( intrarea data direct la masa obligatoriu ) deci curentul prin ei ( si prin rezistentele din colectoare ) este teoretic 0... la tine ceva mentine prefinalii deschisi.... Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) probabil nu am reglat biasul la minim...? Revin imediat, schimband rezistenta si setand biasul la minim. Testul l-am facut fara finali. Deci toate probleme trebuie sa fie din piese...tranzistori, etc. Deci cel mai bine ar fi sa incerc fiecare amplificator cu toate piesele noi. Tu ce parere ai, cu toate piesele noi, ar mai trebui sa fie probleme? Editat Iunie 24, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Masoara fara alimentare rezistenta in ohm dintre baza si emitor la tranzistorul de la superdioda, masoara in ambele sensuri si vezi ce valori obtii. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Am masurat. Intre baza si emitor, aparatul nu imi indica absolut nimic. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Deci asta a fost toata problema? Nenorocitii astia de finali ''ORIGINALI''? Nici vorba! Daca erau finali cu aschia de siliciu prea mica cedau in sarcina. Greseala e in alta parte. Chiar si acolo de unde ai cumparat tranzistorii se gasesc si unii care sint foarte buni; @zal a prezentat de multe ori modalitatea de a verifica cit de potent poate fi un tranzistor de putere masurind tensiunea emitor baza cu colectorul in gol. Toate firmele producatoare de componente au unitati de productie in China! Asa ca tranzistoarele dupa piata sint (in general) unele mai chinezesti ca celelalte. Fereste-te de samsarii care au tarabe deschise pe aici si trimbiteaza ca au super componente la preturi pe masura pentru ca nu merita sa dai cit nu face. Pentru ceea ce faci tu este suficient sa abordezi constructia cu rabdare si sa verifici foarte atent fiecare componenta (daca e buna si care este dispunerea terminalelor). Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Gata. Am masurat finalii si pe scala dioda, si pe scala 200MOhmi. Hai sa o luam asa: Mj15004- CE, nu conduce pe scala dioda, in nici un sens. Pe Ohmmetru, intr-un sens, nu imi da nimic, iar in celalalt imi da 1,3MOhmi. Mj15003- Ce, nu conduce pe scala dioda, in nici un sens. Pe Ohmmetru, intr-un sens, nu imi da nimic, iar in celalalt imi da 129,3MOhmi. Sunt defecti sa inteleg...chiar daca pe dioda nu arata nimic? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Subscriu la cele spuse de Dl @Remus, la tine nu merge nici macar in gol... Am masurat. Intre baza si emitor, aparatul nu imi indica absolut nimic. Cum sa nu-ti indice nimic baza-emitor la superdioda? chiar daca din cine stie ce motiv semireglabilul s-ar fi intrerupt, jonctiunea baza-emitor ar fi trebuit sa arate corespunzator in sensul potrivit... sau invers, daca tranzistorul din superdioda era pus invers sau intrerupt, tot ar fi trebuit sa ramana rezistenta divizorului din baza...ce naiba ai tu acolo? ca zau daca mai inteleg ceva... Pune o poza clara cu montajul complet, pe ambele fete. PS: Ti-am zis de la bun inceput sa pui numai componente noi!!! crezi ca am facut-o doar sa ma bag in seama? atunci cand folosesti componente noi riscul ca unele din ele sa fie defecte este mult mai mic, asta in cazul in care nu masori atent absolut fiecare componenta in parte ( ceea ce greu de crezut ca ai facut-o ). Acuma intelegi sper importanta acestui detaliu. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Scuzati daca v-am suparat cumva. Dar nici eu nu stiu ce sa cred. Am masurat fiecare componenta inainte sa o pun in circuit...nu cred ca sunt nebun, sa nu stiu ce fac. Mi se pare inexplicabil. La 2 module diferite aceeasi treaba? Sa trecem la poze. Am taiat putin din folie, ca sa imi incapa pe placuta puntin mai ingusta, dar nu asta ar fi o problema la un montaj de test. Conzii cei de 2200u, nu i-am mai pus aseara, cand am plantat piesele. Sigurantele le am pe sursa de alimentare, pe iesirile ei, din aceasta cauza nu le-am mai pus. Apropo...in poze veti observa un Scurt-circuit cu fludor, intre colectorul si emitorul unui prefinal. S-a facut, adineauri, cand am dezlipit prefinalii, sa-i verific, si nu am mai curatat cu pompa de fludor. http://postimg.org/image/mg6k9cs8f/ http://postimg.org/image/ys9gmug33/ http://postimg.org/image/pctl9my27/ http://postimg.org/image/ivaoq4nov/ Editat Iunie 24, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum