Mircea Crisan Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Prefinalii sunt prea apropiati si par facaturi. Pune cateva poze cu tot montajul. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Poze cu montajul am sa fac, putin mai tarziu. Revin cu niste masuratori. Tensiunea nu scade in sarcina. Deci sursa e ok. Finalii se incalzesc, am 30Vcc pe iesire. Rezistentele de pe alimentare se incing. Si da, am respectat absolut toate valorile din schema. Care sa fie problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Prefinalii sunt prea apropiati si par facaturi. Pune cateva poze cu tot montajul. Prefinalii sint GARANTAT originali! MJE15030 este lot mai vechi, MJE15031 este lot mai nou. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Deci, prefinalii i-am masurat, sunt ok. Nu cred ca prefinalii sunt cauza. Finalii i-am masurat, sunt ok. Sa fie din cauza finalilor fake? Tinand cont ca finali din astia am folosit la ambele amplifuri, si MP100 si Leach Amp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Daca ai mai mult de 4 finali si poti "jertfi unul", taie-i capsula cu o pinza de bomfaier si fa o poza la pastila de siliciu. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Nu cred ca statutul de presupus "fake" al finalilor poate face imposibila punerea in functiune a unui amplificator, nu inconditiile in care s-a precizat ca la masuratoare a aratat ok, ca in sarcina poate pocni sau cine stie ce comportament nedorit ar avea, este cu totul altceva, dar aici problemele sunt la mersul in gol... Imi sustin parerea ca eroarea este din partea lui @Cristian, ceva care poate nici el nu a sesizat pana acum si cum detaliile prezentate nu sunt foarte elocvente, nici noi nu putem sti sigur. Reiterez intrebarea: esti sigur 100% ca ai pus finalii corect? ca ai facut legaturile corect? Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Aparatul de masura cat poate masura cel mai mult rezistentele, 20 mega si/sau 200 mega ? Il setezi pe rezistenta cea mai mare si masori intre E-C in ambele directii si nu trebuie sa iti arate nici-o valoare ca rezistenta Masoara atat prefinalii cat si finalii, mnie imi pare ca trece tensiunea aiurea din colector catre emitor prea pepede ca si cum ar fi deschis tranzistorul tot timpul Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) O chestie...pe scala multimetrului, de 20 sau 200MegaOhm, ce trebuie sa imi arate multimetrul intre Colector si emitor? Acel 1, sa ramana ca si cum nu ar fi conectata rezistenta, sau sa indice ceva, 002 sau 001 sauu 004 spre exemplu? Cand masor C-E, sa ramana acel 1, din stanga afisajului? Editat Iunie 24, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Nu trebuie sa arate nimic, daca iti arata o anumita valoare inseamna ca e o problema Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Adica trebuie sa ramana 1? Scala maxima a multimetrului este de 200M. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Marian, am gasit tranzistori fake sau clone cum imi place mie sa le zic, care aveau structuri pe dos, adica PNP era oficial NPN, si invers. Si aratau foarte bine, cu greu le deosebeai. Ma refer la capsule TO3. Si MJE-uri cu baza invers, ca la capsule TO220... Alea se vedeau CLAR ca sint fake. Daca au ajuns sa cloneze si MJE-uri, chiar si trz cu capsula de plastic gen BC... Nu ma mai mira nimic... Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Gata. Am masurat finalii si pe scala dioda, si pe scala 200MOhmi. Nu trebuie sa arate nimic, daca iti arata o anumita valoare inseamna ca e o problema Hai sa o luam asa: Mj15004- CE, nu conduce pe scala dioda, in nici un sens. Pe Ohmmetru, intr-un sens, nu imi da nimic, iar in celalalt imi da 1,3MOhmi. Mj15003- Ce, nu conduce pe scala dioda, in nici un sens. Pe Ohmmetru, intr-un sens, nu imi da nimic, iar in celalalt imi da 129,3MOhmi. Sunt defecti sa inteleg...chiar daca pe dioda nu arata nimic? Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Daca iti arata valorile alea nu sunt in regula, in mod normal nu trebiue sa arate nimic ca si cum nu ai masura nimic De unde ziceai ca ai luat finalii aia ? Ia masoara si driverii la fel sa vedem aia ce arata Editat Iunie 24, 2014 de maxente Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Prefinalii te referi? Finalii i-am luat de la M.V.R.M, am pus cu puncte, sa nu se inteleaga ca fac reclama sau publicitate, de pe valea Teleormanului, mai exact. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Daca spuneai asta de la inceput (de unde au fost luati), nu ajungeam la 15 pagini aiurea. Posibil chiar PNP sa fie NPN si invers. Pina nu ai trz originali, nu-ti mai pierde timpul aiurea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum