Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Amplificator MP100

Postări Recomandate

Biasul optim teoretic este 26mV pe rezistenta din emitor ( evident valabil la bipolari ), indiferent se valoarea acesteia ( a rezistentei ), in practica probabil poti merge linistit pe orice valoare intre 20-25mV pe acea rezistenta. Asta evidentiaza faptul ca biasul optim nu este un anumit curent prin finali ci mai degraba o anumita tensiune pe acea rezistenta,nu dezbat acuma motivul, o sa incerc sa imi fac timp zilele astea sa public pe blogul meu de aici de pe forum, un articol despre reglarea biasului.

Link spre comentariu

Pai marian, cum poti spune ca o tensiune de 20-25mV cadere pe rezistenta din emitor, este ok ca bias si ca este valabila cam pe orice rezistenta (ca valoare)?

Cit ar fi bias pe 0,1 ohm la 26mV si cit ar fi pe 1 ohm, aceiasi 26mV?

Cumva 260mA versus 26mA?

A, daca cumva te-ai referit strict pentru valoarea de 0,47 ohm, da, cei 20-25mV ar fi ok.

Link spre comentariu

Esti sigur ca ai respectat valorile tuturor componentelor in schema? ( exceptand evident prefinalii si finalii ), si esti sigur ca legaturile la finali sunt facute corect catre placa? fa niste poze care sa evidentieze asta, adica felul cum sunt legaturile facute dintre finali si placa. SI inca ceva, esti sigur ca alimentarea este ok? adica ai cei +/-40V fata de masa si in timpul functionarii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări