Marian Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Poti pune si definitiv 0,47 in loc de 0,1, valoarea acolo nu e batuta in cuie, ca fapt divers biasul optim va fi mai usor de setat asa, in sensul ca nu va mai fi nevoie de un curent de mers in gol la fel de mare ca la varianta cu rezistente de 0,1. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Ce bias trebuie setat cu 0,47 in emitor? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Biasul optim teoretic este 26mV pe rezistenta din emitor ( evident valabil la bipolari ), indiferent se valoarea acesteia ( a rezistentei ), in practica probabil poti merge linistit pe orice valoare intre 20-25mV pe acea rezistenta. Asta evidentiaza faptul ca biasul optim nu este un anumit curent prin finali ci mai degraba o anumita tensiune pe acea rezistenta,nu dezbat acuma motivul, o sa incerc sa imi fac timp zilele astea sa public pe blogul meu de aici de pe forum, un articol despre reglarea biasului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Pai marian, cum poti spune ca o tensiune de 20-25mV cadere pe rezistenta din emitor, este ok ca bias si ca este valabila cam pe orice rezistenta (ca valoare)? Cit ar fi bias pe 0,1 ohm la 26mV si cit ar fi pe 1 ohm, aceiasi 26mV? Cumva 260mA versus 26mA? A, daca cumva te-ai referit strict pentru valoarea de 0,47 ohm, da, cei 20-25mV ar fi ok. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 (editat) Culmea culmilor.Dupa ce am realizat montajul cu componente verificate, face exact la fel ca leach ampul.Sa fie un lot de piese prost? Editat Iunie 23, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 N-are voie, ampliful meu e mult mai simplu ca leach, n-are voie sa ai dificultati la punerea in functiune. Ia masoara tensiunea in timpul functionarii dintre cele 2 ramuri si masa si zi ce ai gasit. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Finalii se incing, ca si rezistentele de pe alimentare.La a doua alimentare sa auzit un pocnet mic, finalii erau incinsi, prefinalii reci. Aveam peiesire un offset de -41Vcc, iar inainte de pocnet parca +31Vcc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Pune poze REALE cu tranzistorii finali si prefinali folositi! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Dupa ce am realizat montajul cu componente verificate, face exact la fel ca leach ampul.Sa fie un lot de piese prost? Se pare ca repeti aceleasi greseli la verificarea componentelor si/sau la determinarea corecta a terminalelor tranzistoarelor sau diodelor. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Bine.Maine am sa pun poze.Piese care le-am folosit la ambele amplifuri:Finali. Mj15003/15004.Prefinali. Mje15030/15031. Se poate ca toate problemele sa fie cauzate de finali si/sau prefinali,car daca i-am masurat si pareau ok? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Am revenit cu pozele. Am verificat tot montajul. Este in regula, doar sa fie ceva de la prefinali sau finali. Altceva nu imi explic. Prefinalii http://postimg.org/image/yqqq9up2d/ Finalii http://postimg.org/image/rc1ehh36t/ http://postimg.org/image/849o74vhh/ Editat Iunie 24, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Voi ce parere aveti, e posibil sa fie ceva probleme cu finalii? Sau de la prefinali? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2014 Esti sigur ca ai respectat valorile tuturor componentelor in schema? ( exceptand evident prefinalii si finalii ), si esti sigur ca legaturile la finali sunt facute corect catre placa? fa niste poze care sa evidentieze asta, adica felul cum sunt legaturile facute dintre finali si placa. SI inca ceva, esti sigur ca alimentarea este ok? adica ai cei +/-40V fata de masa si in timpul functionarii? Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Acum ma duc sa verific sursa. In gol, am verificat, are 40Vcc simetric. Acum sa vad daca are si in sarcina. Am sa fac niste poze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Prefinalii sint sigur originali, insa finalii par fake. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum