yonni Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Buna seara, am 2 perechi de 2sc5198 2sa1941, ii ce schema ar putea fi folositi?. Multumesc Link spre comentariu
zal Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Orice schemă cu alimentarea de maxim +/-45V şi sarcină de 8 Ohmi. Link spre comentariu
yonni Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Buna ziua in schema quasi sunt doi tranzistori tip35c npn, eu cum as putea pune npn si pnp? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Folosesti varianta CFP care are etaj final complementar, adica NPN + PNP. Link spre comentariu
yonni Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 Buna ziua, am inceput si eu construnctia la schema CFP, PCB-ul lam realizat manual cu markeru, si a iesit destul de bine zic eu, am sa postez cateva poze sami spune daca e bine montarea pieselor, si nu stiu daca e bun semireglabilul ala, nu stiu de cat e dar stie pe el 222 lam luat dintro statie mai veche,si la Q1,Q2,Q3,Q4,Q8 era BC556 si eu am pus BC556B ca nu am avut fara B, si va rog sami spuneti daca sunt buni. Si ca finali vreau sa pun 2sc5198 2sa1941. Multumesc Link spre comentariu
George Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 nu stiu de cat e dar stie pe el 222 lam luat dintro statie mai vechePuteai sa-l masori cu un ohm-metru inainte sa-l montezi in circuit.la Q1,Q2,Q3,Q4,Q8 era BC556 si eu am pus BC556B ca nu am avut fara B, si va rog sami spuneti daca sunt buni.Merg foarte bine si cei cu litera B. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2014 Autor Partajează Postat Martie 28, 2014 @yonni:-In cazul in care ceri sa se faca o corelatie intre schema mea si cablajul desenat de tine, mai precis corectitudinea sa, cred ca cel mai indicat este ca tu sa faci asta cu placa in mana si schema pe ecranul PC.-Valoarea semireglabilului de l;a bias nu este batuta in cuie la cei 1k din schema, felul cum am configurat superdioda permite si valori mai mari, tu ai pus 2k2 ( 222=>2k2; 221=>220, 223=>22k. etc ) si merge si ala, preferabil ar fi fost insa semireglabil multitura, pentru asa ceva am prevazut eu cablajul din proiect. Al tau este semireglabil orizontal simplu si trebuie mare atentie la reglarea curentului de mers in gol care va fi mai dificila in asemenea conditii, mai ales datorita valorii mai mari a sa.-Terminatia "B" de la BC556 sugereaza o valoare a amplificarii in curent ( hfe ) ceva mai mari, cu siguranta un lucru benefic mai ales la diferential, si n-are ce sa strice nici la generatoare, deci sunt k BC556B.-Poti folosi si acei finali insa atentie la radiator, puterea maxim disipabila la ei vad ca este destul de mica ( 100W ) si este valabila la maxim 25*C ca si temperatura a capsulei, in practica este foarte greu sa mentii aceasta temperatura, si cu cat o depasesti mai mult in sus cu atat disipatia maxim posibila pe care tranzistorul o poate suprta, scade, in anumite conditii e posibil sa o depasesti si in atare situatie etajul final se poate distruge. Link spre comentariu
yonni Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 Salut,mai am 2 perechi de 2sd371, 2sb531 ar merge pe vreouna dintre cheme? ii am dintro statie yamaha am toata partea finala dar nu stiu cum trebuie alimentata Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2014 Autor Partajează Postat Martie 28, 2014 Sunt si mai slabi ca ceilalti deci pe astia chiar nu-i recomand. Merg insa asa cum am zis, ceilalti, numai ca trebuie sa fii sigur ca ai un radiator potrivit. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Dupa cum stii, am de la celalalt amplificator, care a cam esuat, niste prefinal Mje15030/ Mje 15031 si finali Mj15003/15004. Pot sa-i folosesc la acest circuit, bineninteles, la prefinali cu modificarea terminalelor, si la finali la fel? Nu de alta, dar am luat mai multe perechi, si vreau totusi sa le folosesc. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Da, ii poti folosi, am deja si atasez o varianta de cablaj pentru prefinali in capsula TO220, in arhiva sunt indicati ca prefinali perechea BD911/912, dar pot fi folositi orice complementari cu caracteristicile potrivite in aceasta capsula. Finalii ti-i fixezi pe radiator si ii conectezi cu fire pe placa in punctele indicate, firele sa fie suficient de groase ( in special colectoarele si emitoarele ) si preferabil cat mai scurte. T220-prefinali.rar Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Si la pini se potriveste versiunea ta cu Mje15030/15031? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2014 Pai daca zisei ca poti folosi orice pereche de prefinali complementari in capsula TO220 atunci mi se pare normal sa ii poti folosi si pe aia de care zici ca tot in capsula aia sunt... citeste mai atent ce se scrie, daca este nevoie fa-o de mai multe ori, si consulta pdf-urile mai des, multe chestii care iti scapa ar fi rezolvate astfel. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Am facut cablajul imprimat, pentru un modul, daca tot statea degeaba. Acum te intreb pe tine Marian, deoarece esti autorul acestui amplificator, si sunt convins ca stii raspunsul cel mai bine. In emitoarele finalilor se pot pune rezistente de 0,47R, in locul celor de 0,1R? Nu de alta, la mine in oras nu se gasesc. De fapt nu se gaseste mai nimic din ce ai nevoie. Deci DOAR DE TEST, se pot pune, sa vad cum suna amplificatorul? Cred ca in seara asta ma apuc sa montez piesele, dar cu foarte mare atentie, de data asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum