Atikusz Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Nu vreau sa experimentez nimic,doar sa finalizez amplificatorul si sa fie ok.Nu renunt la el pt ca suna foarte bine singura problema acum este acel brum,care incerc sa-l elimin.Puntea si conzii de filtraj sunt buni pt ca am incercat si cu altii si fenomenul nu a disparut.Incerc si un alt traf cu toate ca cel folosit este de calitate facut de Bando scos dintr-o statie Sony.Tensiunea de alimentare este de +/- 30 V.Daca intrarea este in aer adica fara potentiometru brumul este mai redus,se reduce si cand cresc volumul din potentiometru - dar cu volumul la 0 sau mic brumul este mai accentuat.Am incercat si cu alt potentiometru.Acum toti tranzistorii sunt conform schemei.Banuiesc sa fie de vina condensatorii de decuplari de 2000 mF de pe cablaj care sun vechi si montati cam aiurea pe cablaj(Fraco - W.Germany)inainte de montaj iam verificat,masurati si tin bine curentul.Sau poate C 2(330pF - 1Kv si C 3 (100mF) sa nu fie buni?Asi mai incerca si schimbarea rezistentei de 33 K R2 la 47 K.Curentul de mers in gol e ok se regleaza bine si este setat la 90mA masurati pe ramura de +.Totusi banuiec un component prost din calea semnalului. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 25, 2013 Autor Partajează Postat Martie 25, 2013 Din ce spui banuiesc mai degraba traseu de masa gresit, o bucla de masa pe undeva, am mai pus eu pe nush unde un desen cu modul cum ar trebui sa fie masa si exista si o tema despre legaturile electrice la amplificator... pe scurt trebuie sa existe un singur punct de masa in tot amplificatorul, adica de la traf ai punte redresoare si condensatorii mari de filtrare ( ce valoare au ai tai? ), intre ei este punctul de masa si doar de acolo pleci direct cu fir separat pentru orice traseu de masa pentru amplificator, spune-mi ce cablaj folosesti? Link spre comentariu
Atikusz Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Bucla de masa gresita nu am ,am mai faut amplificatoare si legaturile le-am facut corect.Filtrajul este de 4 x 10000 mF .Cablajul este cel de jos.Am icercat si cu alt traf,filtraj,mufe pe intrari izolate sau nu - poate pun si ceva poze,Am sa incerc si cu finali complementari sa vad daca tot asa face. MP100 QUASI cablaj BW.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 Sa inteleg deci ca este cel modificat... Pai nu garantez decat ceea ce eu propun/realizez/proiectez, deci din ceea ce ai spus totul pare a fi cat se poate de corect, ( nu vreau sa intelegi ca te-as fi acuzat de a nu stii sa faci legaturi electrice corect, Doamne fere, era doar asa ca ideie ), deci legaturi corecte, filtrare corecta, sursa corecta, atunci nu ramane decat eroare de proiectare a cablajului propriu zis, si asta este motivul pentru care am spus ca nu garantez decat ceea ce eu am proiectat, si am in urma printre primele pagini si versiunea mea de cablaj. Link spre comentariu
Atikusz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Se pare ca este posibil sa fie problema de cablaj Am scos un modul din carcasa,si un fenomen foarte ciudat...daca tin in mana placa intoarsa cu componentele in jos - brumul dispare ! daca o asez in pozitia normala pe masa,brumul este la el acasa!Am sa incerc cu un cablaj proiectat de Marian sa vad daca rezolv brumul. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Analizand acum cablajul ala la o prima vedere si eu cred ca cel mai probabil el este de vina, stiu ca uneori arata mai ok cablaj cu piesele asa inghesuite dar eu prefer sa mearga bine decat sa arate comercial, si pe cablajul ala am observat cateva chestii care nu-mi plac. Asta e cablajul meu[attachment=0]Pcb.rar[/attachment] Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 La o alimentare de 2x30V, varianta CFP trebuie modificata sau merge cu valorile actuale? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 14, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2013 Merge fara probleme pana pe la 40V pe ramura asa cum este deci 30V este ok. Link spre comentariu
Atikusz Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Analizand acum cablajul ala la o prima vedere si eu cred ca cel mai probabil el este de vina, stiu ca uneori arata mai ok cablaj cu piesele asa inghesuite dar eu prefer sa mearga bine decat sa arate comercial, si pe cablajul ala am observat cateva chestii care nu-mi plac. Asta e cablajul meu[attachment=0]Pcb.rar[/attachment]Am facut un nou cablaj exact dupa cel original - dar fenomenul de bazait tot persista.Este interesant ca este accentuat la volum 0 sau mic,catre volum maxim incepe sa dispara dar nu de tot Chiar nu stiu ce sa-i mai fac la acest montaj pentru ca in afara de acest bazait merge bine.Am verificat toti tranzistorii sunt OK ,valorile la rezistente si conz sunt exact conform schema.Pe partea de intrare BC556,in VAS BD139-140,superdioda MJE340,prefinali BD237-238 si finali 2SC3281. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 29, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Atunci este totusi posibil sa fie ceva legaturi electrice nepotrivite ( circuitul de masa in mod special ) e posibil sa ai bucla de masa pe acolo, ori asta ori ai totusi ceva probleme chiar la sursa, altfel nu-mi explic...Incearca daca poti sa pui niste poze cat mai clare cu montajul tau, preferabil la rezolutie mare si puse sub forma de link pentru a nu incarca forumul. Link spre comentariu
Luca Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 @marianCare este ultima schema si cablaju ei corect ? Link spre comentariu
Marian Postat Mai 4, 2013 Autor Partajează Postat Mai 4, 2013 Schemele la ambele variante ( atat CFP cat si Cvasi ) intotdeauna au fost cele de pe prima pagina, n-am efectuat nici o modificare la ele, doar sugestii de tranzistori utilizabili dar asta nu schimba schema, apoi cablajul corect la cvasi este in arhiva postata de mine pe pagina asta, desi singura eroare la primele variantele de cablaj postate in primele pagini este condensatorul care sunteaza superdioda care pe placa sunteaza potentiometrul in loc de tranzistor dar asta nu afecteaza cu absolut nimic buna functionalitate a amplificatorul si spun asta testand eu chestiunea respectiva. PS: Referitor la problemele mentionate de @Atikusz, nu pot sa imi dau cu parerea nestiind exact ce si cum are el acolo decat din vorbele sale, nu avem poze foarte clare care sa arate ce are el acolo, din punctul meu de vedere problema nu poate fi decat de la el, schema este testata de mine si nu mi-a facut nici o problema. Link spre comentariu
Atikusz Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Am eliminat acel brum aproape de tot Am facut o legatura ce am mai vazut la alte scheme,mai exact am separat masa de semnal pe placa:am scos legatura lui C2-R2-R6 catre traseul de masa GND ,le-am legat in stea iar de aici printr-o rezistenta de 10 ohm o legatura la traseul de GND a placii - Masa potentiometrului de volum l-am legat in acest punct comun C2-R2-R6 inainte de rezistenta de 10 ohm.Sper ca se intelege ce am facut,am sa mai bibilesc ceva cand am timp. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 5, 2013 Autor Partajează Postat Mai 5, 2013 E buna ideea si destul de des folosita, se separa masa de putere cu cea de semnal, dar in paralel cu rezistenta de 10Ohm mai trebuie si un cond de ~100n. Daca brumul ala insista sau este mai evident la volum mic atunci ai mai putea incerca o chestie: Ideea apartine lui @Smilex, mi-a sugerat-o mie cu ceva timp in urma, explicatiile din text-ul alaturat imaginii ar trebui sa fie suficient de elocvente. Totusi parerea mea este ca ai o problema la legaturile electrice sau poate la sursa deoarece eu nu am avut niciodata probleme legate de brum, nici la schema asta si nici la altele abordate/testate... incearca totusi sa pui ceva poze clare cu traful, redresarea filtrarea, placile, legaturile electrice... etc, fiecare separat in cate o imagine. Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Mai depinde şi de reţeaua casnică, dacă sînt prize simple sau Shuko, cu împămîntare. În primul caz, unele scule audio necesită fazarea cu reţeaua, printr-un cond de 4,7...22nF/1kV între o bornă a reţelei şi şasiu. Metoda e prin cărţile lui G. D. Oprescu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum