Vizitator puiu electronist Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 cer ajutorul unui electronist mult mai experimentat...detin un neon( de forma semicerc) l-am luat de pe o reclama...are ca si lungime cred ca 1 m...iar fiind vorba de dimetru cred ca are in jur de 20 mm...in fine are pe fiecare capat cate 2 borne...in cazul meu 2 fire groase..l-am alimentat la un balast electronic de 19 watt...a pocnit balastul..a luat foc...l-am alimentat la un balast de 36 watt..si acela a luat foc..efectiv pun mana pe balast...ma rog..pe gtraful balastului..si il simti cum ia foc...dati-mi o idee stimabili domni electronisti...cum as putea sa-l alimentez si cu ce...poate alt balast de putere mult mai mare?oare ce putere are neonul meu?( apropo neonul e albastru...nu e uv...) Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 O poza cu el ne spune multe... Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Nu are nici un cod ?Incearca cu un balast electronic de ... 58W. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Aoaleu! Daca explodeaza balastul chiar nu va dati seama ca e ceva legat aiurea? Ca si cu arderea sigurantei: lasa,pune una mai mare,ca merge Apoi...cine a mai vazut neon (adica tub d-ala clasic cu mercur),in forma de semicerc,de 1m? E clar vorba de un tub mai special. Deci poze intai...@puiu electronist - nu ai vazut ce balast folosea tubul,cand era in reclama? Link spre comentariu
quicknick Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Daca e de la o reclama, poate e tub cu catozi reci. Masoara rezistenta intre cele doua fire la fiecare capat, ar trebui sa ai cativa ohmi. Daca ai zero, e cu catozi reci -> iti trebuie balast special, nu merge cu d`astea pt. fluorescente normale. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Evident, e un tub Geissler, necesita 4KV/30mA la 1 m lungime. Invertorul acela v-a bubuit dintr-un singur motiv: practic a ramas cu iesirea in gol si neavand protectie, a clacat. http://en.wikipedia.org/wiki/Geissler_tube Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum