apollo11 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Poti pune o poza cu dungile alea de pe ecran?Am avut si eu canva un caz dinasta, pe un laptop. Apareau niste dungi.Panoul de pe laptopul in cauza merge si azi, insa pe laptop, primea alimentare, primea comanda pe invertor, dar nu primea semnal LVDS.Cred ca si in cazul tau se intampla ceva similar.Legat de impedante, trebuie respectate, insa nu cred c-ar avea un efect atat de decisiv in cazul asta.Am construit un adaptor TTL-LVDS pe un singur strat o data, n-am respectat lungimi, ba chiar am si improvizat conexiuni spre panou, n-aveam mufa standard.Rezultatul a fost o imagine foarte instabila, insa nu dungi verticale. Rezolutia era XGA la 60Hz.Ma intereseaza si pe mine subiectul pentru ca astept un RPi zilele astea. Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Din pacate, nu am facut poze. In mare parte din cauza ca nu era invertorul alimentat. Am pus un led in spatele ecranului sa pot vedea ce e afisat. Liniile verticale nu erau stabile, tot variau (1-2 sec). Am pus condensatori (mai multi) de 10nF si 100nF pe unde am putut si a ramas o linie verticala (de cativa pixeli latime) care era stabila ca pozitie dar in ea variau toti pixelii. Am verificat cu multimetrul si tensiunea pe pinii LVDS de date era de 1V si ceva. Deci ceva era trimis p-acolo. Poate s-or stricat cipurile cand am testat cu pinii HDMI inversati. E cam greu sa respecti indicatiile pentru un cablaj DIY. Gasisem aici un modul DVI->LVDS care foloseste TFP101 si cred ca ar fi mers adaptat sa functioneze cu orice panou. Ba avea si un conector USB +FTDI + Atmega162 ceea ce il facea perfect ca si controller pentru touchscreen si backlight. Din pacate, vanzatorul nu trimite in Romania. Nu stiu daca merita sa ma mai chinui. Am cumparat un Lapdock cu 280 RON (ecran 1366x768, convertor HDMI->LVDS, hub USB, tastatura, touchpad, acumulator > 30 Wh, incarcator + carcasa) si mi se pare mult mai avantajos. Atata ca nu are touchscreen (si e cam greu de gasit unul de 11.6" format 16x9). Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Am cumparat un lapdock (Motorola Atrix Lapdock) pentru a-l conecta la raspberry. Acesta are o mufa micro hdmi (HDMI type D) dar vreau sa o inlocuiesc cu o mufa HDMI type A (mare) pentru a "infige" raspberry-ul direct in slot. Stie cineva pinout-ul mufei micro HDMI? Am desfacut-o si desi are 19 pini, nu este la fel ca cea mare. Dupa putina investigare, acestia sunt pinii de pe mufa (culorile s-ar putea sa difere putin): 1. negru 2. GND 3. maro 4. GND 5. rosu 6. mov 7. GND 8. gri 9. portocaliu 10. GND 11. galben 12. alb 13. GND 14. negru 15. N/C 16. maro 17. verde+alb 18. rosu 19. albastru+alb GND-urile sunt toate conectate impreuna si reprezinta masa. Pare a fi la fel ca pinout-ul de aici, de la pagina 19 doar ca pinul 2 (care cred ca e Reserved la type A) e legat la masa. Pinout-ul pentru HDMI type A este aici. Pareri? Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Am gasit in cele din urma. Difera. Mai jos o imagine pentru cine mai are nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum