Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Blaupunkt bermuda mp35

marius75

Postări Recomandate

Piesele le-am comandat on-line, dupa ce am facut confirmarea m-am apucat sa scot pinii integratelor si vad o zgarietura pe cablaj...ma uit mai bine si vad ca de fapt este cablajul fisurat cam 3 cm, sunt si cateva legaturi intrerupte (pe ambele parti). Zona in care s-a fisurat coincide cu un fel de umar iesit mai in afara al radiatorului :nas: Ma apuc sa refac traseele si stau cuminte pana vin piesele. Fisura era greu vizibila cu radiatorul montat, iar pe parte cealalta parea mai degraba o zgarietura.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

22

• dan cod

7

• EDDIY

2

• mihai1979

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel putin una dintre fisuri (fisura orizontala, poza 3 ) este veche, deja cablajul este desprins de placa si se vede cuprul oxidat pe fisura (m-am uitat cu lupa). Eu ieri am refacut traseele dar nu stiu cand imi ajung piesele comandate...As putea sa prelungesc cu fire pinii TDA-urilor si sa fac o proba...in aceasi timp intuitia imi spune sa stau potolit ca s-ar putea sa gresesc vreo lipitura sau sa stric mai rau cablajul din zona pinilor (deja doua legaturi s-au desfacut si am prelungit cu fludor pana intr-o zona de contact mai buna). Cel mai bine astept piesele noi, (TDA7377 + LM 317) si intre timp mai verific impedanta la cele 4 difuri din masina. Revin dupa ce montez piesele noi.

Link spre comentariu

Au venit piesele, am pus TDA-urile noi, la proba de viteza merg bine toate 4 boxele (imi era cam frica sa nu fi facut vreo greseala la montare). Acum l-am lasat in stand by sa vad daca se opreste iar de unul singur dupa cateva ore :sparge: daca merge mai mult de 3-4 ore posibil sa fi reparat aparatul. Acum trebuie sa astept....

Posted Image

Link spre comentariu

Ieri l-am lasat 4 ore pe radio la volum mic dupa care l-am oprit ca se facuse tarziu...iar astazi merge fara oprire de aproape 6 ore. Cu ajutorul vostru am reusit sa repar si acest aparat :da

Pret piese 10 lei, durata de timp cam mare :bataie dar macar am ramas cu satisfactia ca-i lucrat de mine. :dans:

Cauze posibile ale defectului :

1) contactele intrerupte;

2) unul sau ambele circuite finale (TDA 7377) nu mai erau in parametrii;

Multumiri atat celor care s-au implicat in acest subiect cat si celor carte de-a lungul timpului au postat informatii utile pe acest forum :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări