Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masura Vintage

H Robert

Postări Recomandate

Am un aparat de masura rusesc ca cel din poza si vreau sa-l reconditionez,si pt inceput daca cineva se pricepe la rusa sau a mai vazut asa ceva,sa-mi spuna cum se numeste si eventual o schema de la el, si cum se masoara,inca nu l-am probat sa vad daca functioneaza pt ca are nevoie de 5 baterii de 4.5V de acelea plate vechi,si de inca 2 bateri de 1.5V,si nu am apucat sa le cumpar,poze cu aparatul

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

5

• avolocaru

2

• vio2007

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Salut, din punctul meu de vedere aparatul arata destul de bine. Eu zic sa-l cureti putin cu o carpa, sa dai lemnul cu un produs de intretinere si cam atat. Este mai valoros asa cum este decat reconditionat.Succes

Link spre comentariu

La reconditionare ma gandeam la fel cum ati spus si dumneavostra,sa-l curat si sa-l dau cu lac, si sa-l fac functional,maine o sa merg sa cumpar baterii si o sa vad daca functioneaza.

Link spre comentariu

I-am montat bateriile,acum daca stie cineva cum se folosesti,adica fiecare borna ce este si la ce tip de masurare corespunde,inca nu stiu daca functioneaza daca nu efectuez o "masuratoare" dar nu am idee cum.

Link spre comentariu

Aparatul este functional, ii multumesc mult lui vio2007 :aplauze pt ca ma ajutat cu descrierile despre aparat,a aparut inca o problema,acul nu este echilibrat si anume cand ajunge pe la mijloc incepe sa atinga scara grada, si ma gandeam daca la capatul celalat al acului unde sunt contragreutatile sa lipesc fludor astfel incat sa echilibrez acul, are cineva o idee cum as putea sa echilibrez acul?

Link spre comentariu

Nu cred ca e bine sa umbli la contragreutati,pe alea le verifici prin inclinarea aparatului cu 30 grade pe orice plan fata de orizontala,si urmaresti ca pozitia acului sa ramana "pe zero".Faptul ca agata la mijlocul scalei,poate fi de la descentrarea suportului instrumentului,sau pur si simplu,de la o izbitura,sa se fi apropiat acul de scala,si acum in acel loc agata.Cred ca mai repede ai incerca sa reglezi distanta intre ac si scala,mecanic,dar cu duhul blandetii,pt ca poti obtine rezultate mai proaste decat acum,sau avarierea definitiva a aparatului prin ruperea acului sau scoaterea de pe lagare a axului,deci cu mare finete...asta e valabil daca acul este din metal,am intalnit cazuri cand era din fibra din sticla,si atunci e si mai naspa de reglat,se intervine doar asupra partii metalice care fixeaza tija din fibra,dar sper sa n-ai "norocul" asta.Ca de obicei,lipsa de amanunte sau poze ne face doar sa banuim,cert e ca n-ai treaba la contragreutati.PS-in anumite cazuri,blocarea nu se face la ac,desi asta e impresia,ci din cauza mizeriei stranse pe magnetul unde misca bobina echipajului mobil,e si asta un aspect...deci vezi clar care e cauza si abia atunci se poate remedia.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am descoperit problema,aparatul este magnetoelectric si axul care ar trebui sa fie lipit de bobina mobila este dezlipit si atunci axul fiind dezlipit nu mai se misca exact cu bobina mobila, cum propuneti sa o lipesc ceva gen picatura?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări