bebe2010 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Salut De ceva vreme am achizitionat un radiocasetofon care din cate mi sa spus nu mai functiona; Modelul este acesta: http://elektrotanya.com/panasonic_cq-rd ... load.html; L-am luat la puricat si am gasit dioda de pe alimentare arsa(crapata in doua) am schimbat-o, acum e functional complet(aproape complet) ,problema e ca nu se aude nimic pe nici un canal ; Am masurat tensiunile pe final si sunt aproximativ ca in schema (+/-6mV) dar am observat ceva : suntez pin-ul 2 si 4 de pe final iar cand iau suntul se aude o secunda si dupa moare. Intrebare:oare sa se fi dus final-ul? precizez ca e un HA13151, sau sa fie altceva? multumesc o seara buna Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Schimba finalul..a scapat doar cu dioda si finalul. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 ia si masoara sa vezi ce tensiune ai pe el fara puntea aia intre2..4. sper sa nu ma insel ,dar ar trebui sa gasesti in jur de 6--6,5 v. daca nu-i gasesti atunci refa contactele intre pinii susmentionati si masoara din nou. daca tensiunile sint egale +\- 0,5 v atunci e bine si finalul a scapat. daca e diferenta mare atunci alt final( parastas ,coliva si alte alea). dupa cum zici tu cu dioda aia arsa , cassul a fost alimentat gresit si la faza asta cam rar sacpa finalul nears. verifica ce am spus si da de stire. bafta!!! Link spre comentariu
bebe2010 Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 am masurat tensiunea intre pini 2 si 4 fara punte si am 6V ,deci sa inteleg ca finalu' e salvatok dar atunci ce o avea? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 ai citit macar pina la sfirsit ce am scris ??? nu ziceam sa masori pe 2 si 4 , ziceam sa masori ce tensiuni ai pe integrat pe iesiri( aci am gresit eu ca nu am precizat ) . din ce tensiune gasesti tu acolo reiese ca alimentezi cassul la 6 v corect sau ma insel??? ia fa recapitulare la ce am zis si masoara din nou !!! Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 ai citit macar pina la sfirsit ce am scris ??? nu ziceam sa masori pe 2 si 4 , ziceam sa masori ce tensiuni ai pe integrat pe iesiri( aci am gresit eu ca nu am precizat ) . din ce tensiune gasesti tu acolo reiese ca alimentezi cassul la 6 v corect sau ma insel??? ia fa recapitulare la ce am zis si masoara din nou !!!Domnul @Mihai1979 tind sa va zic ca nu m-am putut abtine sa nu intru in subiesct din nou dupa cata prostie am putut vedea postata mai sus..in primul rand atasez mare schema integratului HA13151 ,care se pare ca afurisitul "se alimenteaza" cu tensiunea de stand-by daca nu va pricepeti nu va mai bagati in seama..iar referitor la userul Beebe2010 daca vrei sa iti si cante cass ala schimba finalul,ori poti sa faci cum te sfatuieste Mihai1979 ..poate atingeti performanta de al alimenta cu 12vc direct pe pinul 2 de stand-by... Link spre comentariu
bebe2010 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 salutAm schimbat integratu' problema sa rezolvat.Dar fara suparare,cand aveam integratu' cel vechi si alimentam casu' cu 14v dintr-o sursa reglabila, pe pini 2 si 4 aveam cam in jur de 5V ;logic si normaltrebuia sa am acei 14v ;cauza inca nu am aflat-o.Va multumesc mult pentru sfaturi;O zi buna va doresc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Schimba finalul..a scapat doar cu dioda si finalul. Nu era mai simplu sa faci cum ti-am spus..referitor la cei 5 v in loc de 14v ..pe pinul 2 ..este normal..de ce??te las pe tine sa iti dai seama.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum