Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul Subwoofer?

Vizitator Mordor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da , da , si marmota invelea calul in patura !Daca etajul final in clasa B pura are randament ideal 78 % , in practica poti gasi doar clasa AB cu randament intre 50 % si maxim 65 % . Poti calcula singur ce putere poti scoate din acel modul , nu conteaza cati ohmi are difuzorul . Balanta energetica nu poate fi schimbata dupa dorinta ! Legile fizicii nu permit " Alchemy " . :rade: :rade: :rade: :rade: :rade:

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Pot sa afirm ca nu stii unde traiesti...exista subwoofere scumpe de 10 ohmi...ia cauta pe minunatul Google sa te conving...sau alea sunt si ele aberatii?Astept poate o parere despre calitatea placii de subwoofer expusa,pana una alta,pe topic,sa spui si tu ce pot scoate cu ea pana aflu originea ei de la cineva ce a mai vazut asa ceva.

Link spre comentariu

-etajul final e clasa AB si nu D cum spunea cineva mai sus si are randamentul, dupa cum spune si victor,cuprins intre 50% si 65%,stiind puterea maxima pe care o consuma de la retea ,se poate aproxima puterea maxima debitata de amplificator ,putere egala pe orice impedanta(creste cand scazi impedanta doar daca are o sursa care poate debita o putere mai mare,....)-modulul pare bine facut,cu componente de calitate-puterea de consum specificata pe aparat poate fi dupa oricare standard convenit international=> poate fi puterea maxima consumata de aparat sau poate fi puterea consumata de aparat la 10-50% grad de incarcare (nu am studiat standardele internationale de putere si nu pot sa ma pronunt f exact)-ca sa afli exact puterea intregului ansamblu prezentat trebuie sa masori tensiunile din secundarul transformatorului si diametrul conductorului sau dimensiunea pachetului de tole,restul se observa.-legat de impedantele subwooferelor,ele se gasesc de la 0,1 ohm pana la 750 ohmi(cel putin asta e valoarea maxima pe care am intalnito eu la un astfel de dispozitiv).-daca tu spui ca predomina cele de 4 ohmi si cele de 10 ohmi,eu cred ca (,) cultura ta legat de astfel de aparate ,este f mica si analizand putin situatia(referinduma doar pe afirmatia aceasta) fie esti ''gica contra'',fie o persoana cu probleme de atitudine/gandire.

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Este un modul absolut ordinar OEM ......Made in China . Sa nu spoim KKTul cu aur , ca tot pute !

Eu cred ca parerea ta e asa.Ari_panterra stie ceva... :da Nu vreau sa generalizez ca exista doar 4 si 10 ohmi...dar personal de astea am intalnit mai multe,pe 4 in special,deci nu e o caracteristica.Hpavictor si popa....in curand voi demonstra ca sunteti degeaba! :freaza:E posibil sa aflu mama lui de sub...si mai vedem noi china :nebunrau:Cum?Tipul de la care voi lua placa din poza e posibil sa aiba si panoul pe care a fost prinsa,cablu,radiatorul etc :dans:
Link spre comentariu

acum cam totul e produs la galbejiti,ca e un produs OEM si echipeaza nu stiu ce marca de produs,eu zic ca e irelevant,doar nu va asteptati la un accuphase sau un bryston intr-un astfel de produs?!tinand cant ca este destinat horcaeli dintr-un subwoofer banal nu trebuie sa ai pretenti audiofile legate de schema,amplasare a componentelor si calitatea lor.per ansamblu eu vad componente decente in el cu o asezare destul de ok,de aici si remarca de mai inainte,ca alti au alte gusturi/standarde,....''stricam aratura''daca ati privi in subwooferele de la sistemele n x1 de pe piata,sisteme catalogate ca si ''chinezarii'',cel de mai sus e ''NASA'' :rade: ionut,la momentul citiri postarii tale nu m-am prins de caterinca din citat,eram obosit.

Link spre comentariu

Dupa complexitate, modul si nivelul de abordare tehnologica generala, tipul si dimensiunea trafului, tipul finalilor, configuratia aparenta, etc., pare sa fie un amplificator de subwoofer activ, cel mai probabil de home cinema, poate PC, de putere medie... un max 70-80W nominal. Ca sa dau un exemplu, poate fi de la un sub activ entry, gen Yamaha, Sony, etc.Deja e irelevant ce scrie la Made in... poate sa fie si Afumati, daca sunt respectate rigorile producatorului, nu vad ce are sula cu prefectura. Se stie ca, sunt produse Made in China, absolut ireprosabile. Acolo unde exista interesul, evident... chinezul face orice, credeti-ma.P.S. Unde sunt 10Ω, exista o motivatie serioasa... aici vb. de 4Ω, garantat (eventual un max. 8Ω, pentru fiabilitate)...

Link spre comentariu

10 Ohmi veti gasi decât in gunoaiele care folosesc integrate gen radioCD auto , montate in punte nativ . Ca aceste integrate sa nu se ambaleze termic , folosesc difuzoare cu bobina de 10 Ohmi ...adica in speaker PC Games sau Home Cinema destinate producerii galagiei , low quality , low cost , entry level , big shit manele etc si care nu au legătura cu redarea de calitate a muzicii .Chiar nu remarcati ca acest user nu are absolut nimic de spus ? Doar încearcă sa facă FLAME !

Link spre comentariu

Pana una alta nu inteleg de ce il bagati in seama pe papagalul asta.Oameni buni, omul asta nu face decat sa dea din gura despre cat de grozav e el si ce prosti is altii. Faptul ca pune intrebari de incepator nu se pune si ca poarta discutii puerile oare nu se pune?Doi la mana, nu inteleg ce cauta un topic de amplificatoare la sectiunea boxe.Trei la mana, cu toate ca ma repet,ce cauta mascariciu asta pe forum?

Link spre comentariu
Vizitator Mordor

Pana se gaseste panoul din spate si restul componetelor(asta in cazul in care le mai are tipul-saptamana viitoare va cauta in pod si-mi va spune)am stabilit din discutii niste indicii;modulul de amplificator,ar fi fost la randul lui adus din afara de la un service de catre frate'su,pasionat de boxe si electronica,unde a fost ucenic sau ceva de genul si a adus acasa multe cutii cu piese,difuri,amplificatoare etc,treaba asta undeva dupa 2002-2003,asta ca indiciu asupra vechimii si provenientei.Multe din ele au fost dezmembrate,refolosite,vandute.In momentul de fata el nu mai e in tara si au ramas toate la babaci in pod,iar el ia spus lui fras'u ca poate face un ban din ele.Asa am ajuns sa stiu de modul.In mesajele lui spune ca e posibil sa fie,din ce isi mai aduce aminte si daca nu incurca treburile,un modul de la un sub ceva mai vechi de 2000,ceva o marca japoneza,nu china,sa moara de ciuda ofticatii :sparge: ,ce se vindea sub 2 variante;una intr-un sistem 5+2(???!!! un sub activ si unul inactiv) sau in sistem simplu doar subul+inca un alt sub pereche si identic inactiv :nas: Fras'u nu stie modelele :cry: Acu ca am mai multe inormatii poate stie cineva din detalii despre ce e vorba? :nas:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări