Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setari placa de sunet Asus XONARDG decodare pe Sony STRDH500

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare . Am aceasta placa de sunet" Asus XONAR_DG ".Nu pot sa o fac sa mearga 5.1 in jocuri pe SPDIF. Iesirea de pe SPDIF am conectat-o prin intermediul unui cablu optic la un receiver Sony STRDH500. Mentionez ca filmele Hd am reusit cumva sa le fac sa mearga 5.1 sau Dts dupa ce am facut cateva setari in programul cu care le vizionez "media player classic home cinema x64". In vlc media player spre exemplu cand rulez un film de fiecare data trebuie sa intru in meniul programului / audio si sa bifez dts,5.1 . Deci placa merge dts 5.1 pe SPDIF dar trebuie setata. Acum problema este in jocuri. Aici am optiunea 5.1 iar cand o bifez Pe ecranul receiverului apare ceva de genul PCM ... si la canale vad ca am doar left,right+ sub. Mentionez ca placa e conectata la receiver doar prin intermediul cablului optic. Celelalte iesiti ale placii sunt libere / nu le-am conectat pt ca pe receiver nu am intrare de genul 5.1 analogic? sper ca m-am exprimat corect. Dupa logica mea lucrurile functioneaza in felul urmator : la un film 1080p semnalul audio este trimis la receiver prin intermediul cablului optic iar receiverul la randul lui face decodarea 5.1. Ceea ce nu inteleg este ca nu merge si in jocuri....daca setez 5.1 in joc, deja semnalul audio merge decodat spre receiver si acesta gaseste doar 2 canale? Va rog putin ajutor, ma gandesc ca stapaniti mai bine toata chestia asta cu decodatul, SPDIF-ul si PCM - 44 decat mine. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări