Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor comanda masina 40 MHz

Vizitator RoCR

Postări Recomandate

Vizitator RoCR

Salutare , am cumparat o masina si o telecomanda de la sh , masina are frecventa de 40 Mhz iar telecomanda de 27 Mhz .... le-am incercat asa cum sunt , iar masina raspunde la comenzi dar foarte foarte greu (trebuie sa insist cu comenzile de mers pt a se deplasa cativa metri) am desfacuto si la telecomanda pot sa umblu la bobina dar fara osciloscop cam greu sa pot sa ii mai maresc frecventza iar la masina nu prea as vrea sa umblu ... o sa adaug niste poze sa vedeti cablajul la ambele masina si telecomanda ... poate ma ajutati sa o fac sa mearga ...

Pozele: http://imageshack.us/g/338/dsc0009yi.jpg/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

2

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Depinde cum e facuta telecomanda. Daca e foarte simpla, cu final autooscilant, se poate modifica circuitul LC in sensul reducerii numarului de spire a bobinei si a capacitatii de acord. Se controleaza frecventa cu un frecventmetru cuplat slab cu antena. Osciloscopul nu ajuta, iar osciloscoapele la 40 MHz sunt foarte putine, mari si scumpe. Se incearca obtinerea unei frecvente de emisie cat mai aproape de cea a receptorului. Desigur, se reduce corespunzator si lungimea antenei de emisie. Daca emitatorul e cu oscilator pilot separat de etajul final, problema e mai delicata si trebuie apelat la ajutorul unui meserias.Succes!

Link spre comentariu
Vizitator RoCR

De unde stiti ca telecomanda este pe 27 MHz?Eu de pe cablaj nu am tras o asemenea concluzie. Sau n-am observat toate detaliile.

scrie pe telecomanda 27,145Mhz
Link spre comentariu
Vizitator RoCR

Depinde cum e facuta telecomanda. Daca e foarte simpla, cu final autooscilant, se poate modifica circuitul LC in sensul reducerii numarului de spire a bobinei si a capacitatii de acord. Se controleaza frecventa cu un frecventmetru cuplat slab cu antena. Osciloscopul nu ajuta, iar osciloscoapele la 40 MHz sunt foarte putine, mari si scumpe. Se incearca obtinerea unei frecvente de emisie cat mai aproape de cea a receptorului. Desigur, se reduce corespunzator si lungimea antenei de emisie. Daca emitatorul e cu oscilator pilot separat de etajul final, problema e mai delicata si trebuie apelat la ajutorul unui meserias.Succes!

am adaugat poza cu circuitul telecomenzi si da stiu ca la circuitul LC sa-i reduc nr de spire dar nu stiu daca e cea mai buna solutie
Link spre comentariu

Desfa usor acea hartie de pe integratul din telecomanda. Vezi ce denumire are si apoi cauta-l pe net. E posibil sa gasesti o schema sau o aplicatie. Trebuie sa afli mai intai daca din integrat iese semnal RF modulat sau numai semnalul modulator care sa se aplice unui tranzistor care oscileaza pe 27 MHz.

Link spre comentariu
Vizitator RoCR

Desfa usor acea hartie de pe integratul din telecomanda. Vezi ce denumire are si apoi cauta-l pe net. E posibil sa gasesti o schema sau o aplicatie. Trebuie sa afli mai intai daca din integrat iese semnal RF modulat sau numai semnalul modulator care sa se aplice unui tranzistor care oscileaza pe 27 MHz.

l-am dat usor jos dar chestia ca sa sters un pic si nu prea se intelege TXM TM-28 ZYX0810 s-ar putea sa fie 310 pe in loc de 810 asta vad si nu am gasit nimic despre integrat poate ma ajuta cineva...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări