Dayo Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pe pinul 1 am 0V, pe 2 am 4,9V, pe 15 am 1,6V iar pe 16 am 4V. Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Am alimentat partea ce tine de integrat de la o sursa separata cu 18V si am constatat ca se incinge destul de tare unul din BD-uri. Neatentia a facut sa montez doua diode 1N4148 invers, constatare facuta dupa arderea diodelor. Le-am schimbat iar acum becul pus in serie cu alimentarea se aprinde si se stinge cu o frecventa de aproximativ 2Hz, asta cu sarcina, fara sarcina becul lumineaza continuu cam la o treime din capacitate. Mentionez ca am folosit ca mosuri YTF830. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Faptul ca becul se aprinde fara sarcina,indica un consum prea mare in gol.Posibil semnalul de comanda al finalilor nu e corect,poate inductanta prea mica a primarului trafului forta,eventual consum in secundar.Mosfeturile se incalzesc?Ai osciloscop? Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 mosurile se incing destul de tare. Am osciloscop dar nu prea ma bazez pe el (batranul E0102) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 In lipsa de altceva,e bun si E0102.Incearca sa vezi ce semnal ai in grila-sursa fiecarui mos,eventual pune poze.Semnalul trebuie sa fie perfect dreptunghiular.Se incalzeste si traful,in gol? Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 incercand sa masor am reusit sa ard mosfetii. I-as putea inlocui cu 2SK2424? http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... K2424.html Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Nu prea se potrivesc la parametrii;are puterea disipata de 35W,fata de 125W,la IRF840.De proba,fara sarcina,i-ai putea insa folosi.Cum s-au ars mosfetii?Ai facut scurt din greseala intre terminale,sau pur si simplu,cand ai pus sonda? Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 I-am montat pe acestia din urma si am constatat acelasi comportament ca inainta cu diferenta ca se incalzesc ceva mai putin. Cu primarul trafului de putere deconectat se incalzesc si mai putin dar totusi se incalzesc. Eu cred ca, pentru foarte putin timp, sunt ambii mosi deschisi de aici rezultand si ambalarea termica. O sa incerc sa vad ce forma am pe pinul gate la ambii. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 As zice sa faci masuratorile cu osciloscopul,folosind un traf separator;semnalul GS,il poti vizualiza cu tensiunea de 300V,deconectata.Daca semnalul de comanda e corect,mergi mai departe...altfel poti schimba iarasi mosurile... Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Prima pereche de mosfeti s-au ars datorita incalzirii exagerate pe timpul cat incercam sa masor. Cand pun testerul osciloscopului pe una din porti se alrinde becul serie cu alimentarea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Sursa trebuie izolata de retea printr-un traf separator,daca vrei sa pui osciloscopul in primar...Altfel face poc,te electrocutezi sau ambele Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2012 Am reusit sa-i dau de cap, cel putin partial. Fazasem gresit o infasurare a lui T1. Acum urmeaza testele. Daca-i pun sarcina pe iesire tensiunea scade de la 30V la 9V, sarcina fiind o rezistenta de 5 ohmi. Traful se incalzeste putin. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Pentru ce curent maxim e conceputa sursa?Judecand dupa diodele redresoare,uf5408,curentul maxim pe ramura de 30V,este sub 3A.Cu o rezistenta de 5 ohmi,daca n-ar fi actionat probabil protectia la supracurent,scazand tensiunea pe iesire,la 30V rezulta un curent de 6A.Ori cedau diodele,ori mosfetii...As zice sa testezi cu o rezistenta de sarcina,de minim 10-15 ohmi.Am revazut schema postata..e vorba de cate doua diode UF5408 in paralel,pe redresare,nu una cum am crezut initial;acestea ar duce 4-5A.Vino totusi cu ceva detalii,ce mosuri ai pus pana la urma,ce diode redresoare,pt ce curenti e conceputa schema.... Link spre comentariu
Dayo Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Am folosit ca mosfeti 2sk2424 fiindca au Rds-on max. 0,55 ohmi (se incalzesc acceptabil cu un radiator de numai cativa cm2). Linkul de unde am luat schema e acesta http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight= . Diodele folosite sunt cele din schema. Acum am terminat de rebobinat traful pentru 40Vcc si 3A pe ramura. Si inca ceva ciudat, cu sarcina pe iesire se incalzesc destul de tare socurile de 22uH chiar daca le-am bobinat cu sarma de 2mm. O sa reiau testele si revin. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Se incalzesc de la miez,nu de la sarma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum