Electron Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 Vreau sa construiesc una. Pe net am gasit info, dar nu am gasit detalii, dimensiuni fizice, daca a mai facut cineva il rog sa-mi dea si mie niste planuri, dimensiuni etc. Link spre comentariu
luc Postat Mai 1, 2006 Partajează Postat Mai 1, 2006 aveam eu ceva..sa caut..piesele trebuie facute de un strungar..dar e simpla Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Era pri revista Radio in anii 60 una...Sint f greu de construit.Iti recomand o chestie simpla-folosirea unui motor cu reductor de la stergatoare parbriz,pe 12V [sau 24V].Ai 90% din masina facuta! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 si eu vreau sa-mi fac una pentru a putea bobina chestiile astea http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=285 Link spre comentariu
luc Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 schitele sunt dintr-o revista tehnium parca.am scanat ceea ce mia ramas pe sabloane..adica datele de realizare a pieselor.restul nu e greu de ansamblat..tot ce mai e nevoie e o curea si un motor de preferat ceva cu turatie mica dar robust cum ar fi cele de la mag KASTAN.TOT DE LA MAGNETOFOANE SE POT FOLOSI SI UNELE LAGARE.cine vrea i le trimit pe mail findca aici nu incape Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 Cum sa nu incapa aici ? poti uploada 250M de tot. Link spre comentariu
dalu Postat Mai 3, 2006 Partajează Postat Mai 3, 2006 schitele sunt dintr-o revista tehnium parca.am scanat ceea ce mia ramas pe sabloane..adica datele de realizare a pieselor.restul nu e greu de ansamblat..tot ce mai e nevoie e o curea si un motor de preferat ceva cu turatie mica dar robust cum ar fi cele de la mag KASTAN.TOT DE LA MAGNETOFOANE SE POT FOLOSI SI UNELE LAGARE.cine vrea i le trimit pe mail findca aici nu incape Am eu un motor de Kashtan. Daca e cineva interesat, sa ma contacteze pe PM. Link spre comentariu
Electron Postat Mai 3, 2006 Autor Partajează Postat Mai 3, 2006 Ma gandeam nu neaparat la o masina automata, ci una manuala, cu manivela. Problema care ma pune pe ganduri este cum se face miscarea corecta a sarmei in functie de gradul de umplere al bobinei, adica sistemul ala de la mulineta, cand se misca tamburul in sus si in jos ca sa nu se adune firul intr-un singur loc. Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 uite o schita cu un model... si o scanare din almanahul Tehnium 1988 Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 ....O masina de bobinat , veche de prin 1952 ,poate inspira pe careva .Candva, a avut shi numarator (contor).E facuta dintr-un telefon cu inductor.Raportul , dintre rotzile dintzate e de 1la6 .Pt.sarma groasa ,se muta manivela ,in partea de sus , iata pozele :smt006 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 uitati aici cum arata una meseriasa :tonqe: http://www.ingridwest.co.uk Link spre comentariu
andiy Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 uitati aici cum arata una meseriasa :tonqe: http://www.ingridwest.co.uk sau asa si o sugestie de mecanism Link spre comentariu
Electron Postat Mai 4, 2006 Autor Partajează Postat Mai 4, 2006 Acuma vin cu o intrebare: la masinile astea automate nu-i posibil sa se rupa sarma in timpul bobinajului mai ales daca e sarma subtire? Am mai gasit si eu ceva misto: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Guido-Speer-Wickelmaschine/Trafowickler.htm Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 4, 2006 Partajează Postat Mai 4, 2006 Am gasit o constructie veche din rev Radio.E in format djvu,asa ca trebuie sa descarcati un plugin de pe net [Lizardtech] ca sa o puteti vedea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum