Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de bobinat

Electron

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc una. Pe net am gasit info, dar nu am gasit detalii, dimensiuni fizice, daca a mai facut cineva il rog sa-mi dea si mie niste planuri, dimensiuni etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

6

• BRANCA

3

• luc

2

• tiristor

2

Top autori în acest subiect

Era pri revista Radio in anii 60 una...Sint f greu de construit.Iti recomand o chestie simpla-folosirea unui motor cu reductor de la stergatoare parbriz,pe 12V [sau 24V].Ai 90% din masina facuta!

Link spre comentariu

schitele sunt dintr-o revista tehnium parca.am scanat ceea ce mia ramas pe sabloane..adica datele de realizare a pieselor.restul nu e greu de ansamblat..tot ce mai e nevoie e o curea si un motor de preferat ceva cu turatie mica dar robust cum ar fi cele de la mag KASTAN.TOT DE LA MAGNETOFOANE SE POT FOLOSI SI UNELE LAGARE.cine vrea i le trimit pe mail findca aici nu incape

Link spre comentariu

schitele sunt dintr-o revista tehnium parca.am scanat ceea ce mia ramas pe sabloane..adica datele de realizare a pieselor.restul nu e greu de ansamblat..tot ce mai e nevoie e o curea si un motor de preferat ceva cu turatie mica dar robust cum ar fi cele de la mag KASTAN.TOT DE LA MAGNETOFOANE SE POT FOLOSI SI UNELE LAGARE.cine vrea i le trimit pe mail findca aici nu incape

Am eu un motor de Kashtan. Daca e cineva interesat, sa ma contacteze pe PM.
Link spre comentariu

Ma gandeam nu neaparat la o masina automata, ci una manuala, cu manivela. Problema care ma pune pe ganduri este cum se face miscarea corecta a sarmei in functie de gradul de umplere al bobinei, adica sistemul ala de la mulineta, cand se misca tamburul in sus si in jos ca sa nu se adune firul intr-un singur loc.

Link spre comentariu

....O masina de bobinat , veche de prin 1952 ,poate inspira pe careva .Candva, a avut shi numarator (contor).E facuta dintr-un telefon cu inductor.Raportul , dintre rotzile dintzate e de 1la6 .Pt.sarma groasa ,se muta manivela ,in partea de sus , iata pozele :smt006

Link spre comentariu

Am gasit o constructie veche din rev Radio.E in format djvu,asa ca trebuie sa descarcati un plugin de pe net [Lizardtech] ca sa o puteti vedea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări