Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 Vreau sa imi completez atelierul cu inca un strung si nu sunt hotarat ce sa cumpar asa ca rog meseriasii in domeniu sa se arunce cu un sfat asupra acestui utilaj http://www.bernardo.at/index.php?id=62& ... on_id=3143 Link spre comentariu
katran Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Frate , eu nu sunt meserias ... da' nu-ti lua o chinezarie . Sa nu-ti imaginezi ca Bernardo face masinile in alta parte ... Daca tot iei o trompeta , macar ia ceva mai ieftin : http://www.seta.ro/produse.php?key=2&sdm=24 Mai bine-ti cumperi un strung la mana a doua , facut prin Europa ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 Stiu pe cei de la seta si ar fi compatibil cu asta http://www.seta.ro/description.php?idms ... dm=24&cat= dar esta mult mai sarac cel de la seta iar pretul este tot ala :( criterile pe care m-am bazat Viteza constanta de strunjire Robustete(1,5T) Are DRO inclus Edit ulterior Da, am mai gasit unu la seta si anume asta http://www.seta.ro/description.php?idms ... dm=24&cat= Din pacate la aceleasi performante este acelasi pret daca nu mai Mare :( Astept pareri Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 ...nu-ti lua o chinezarie . Sa nu-ti imaginezi ca Bernardo face masinile in alta parte...1 - Strungul, daca poarta o marca precum Bernardo, este certificat calitativ de o organizatie specializata din UE. Marca Bernardo, este in general o garantie suficienta pentru un produs, indiferent unde este manufacturat;2 - China, este una dintre natiunile care fabrica masini unelte de mult. Eu am strung chinezesc si sunt foarte multumit de el. De fapt, l-am cumparat tocmai pentru ca in cariera mea am intalnit astfel de produse chinezesti, bune.Vasile, nu am timp momentan, dar am sa analizez caracteristicile tehnice si am sa-mi dau cu parerea - daca int-adevar te intereseaza. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 astept Link spre comentariu
katran Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Daca purta o marca precum Schaublin sau Weiler , atunci nu ziceam nimic . A vazut cineva vreodata un Deckel sau Emco facut in China ? Eu nu ... Oare de ce ? Ca doar ar iesi mai ieftin , si ar vinde mai multe , si ar face mai multi bani ... dar asta doar in detrimentul calitatii si fiabilitatii ... Observatie : vorbim de alta clasa de scule , nu cele hobby ... ca sa ne intelegem . Vasile , tu o sa cumperi probabil ce o sa-ti permita buzunarul . Eu mi-am spus parerea , si mi-o sustin in continuare : nu cheltui bani pe " trompete " . Cumpara o scula de calitate , chiar daca o sa te usture nitel ... Merita . Asa cum am spus mai devreme , eu nu sunt vreun meserias ... dar sunt adeptul urmatoarei filosofii: "Suntem prea saraci , ca sa ne cumparam un lucru prost" Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 Cred ca si aici ma ustura :( strungul asta este peste 11.000 de euro cu TVA faza e ca nu gasesc ceva compatibil la banii astia. Iau orice dar sa aiba aceleasi caracteristici cu cel care l-am ochit dar nu vreau sa dau mai mult. Ma intereseaza in special viteza constanta de strunjire nu turatia constanta, e o smecherie si asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 ... Observatie : vorbim de alta clasa de scule , nu cele hobby ...In Romania s-au utilizat cu succes mai multe tipuri de strunguri chinezesti profesionale. Eu la ele m-am referit....Ma intereseaza in special viteza constanta de strunjire nu turatia constanta, e o smecherie si astaViteza in procesul de aschiere, este unul dintre nenumaratii parametri, care trebuiesc corelati in procesele de productie, astfel incat sa se obtina fie costuri minime, fie productivitati maxime. Doar constanta vitezei ca parametru in sine nu asigura nici-unul dintre acesti indicatori. Sunt foarte multi alti parametri, care fluctueaza uneori in mod necontrolat, sau cel mult semi-controlat, cum sunt parametrii sculelor aschietoare si gradul lor de ascutire, ca sa vorbesc doar despre chestiunile tehnice. Pentru ca de fapt pe noi ne omara fluctuatia preturilor si alte lucruri, care nu mai tin de tehnologie. Deci daca cineva ti-a recomandat aceasta constanta a vitezei ca pe un atu, atunci... uita. Intr-adevar toate masurile care se iau pentru a face aceasta viteza constanta, sunt prin excelenta costisitoare. Insa daca buna organizare a gospodariei de scule si mai ales a ascutitoriei nu este asigurata, sau in ciuda faptului ca ea este asigurata, parametrii economici generali sunt nefavorabili,... etc, atunci arunci pur si simplu banii pe fereastra. Este mult mai util uneori, un strungar foarte priceput lucrand pe un strung universal, decat masini sofisticate si scumpe, care iti asigura un parametru constant, in timp ce toti ceilalti fluctueaza in conditiuni greu de controlat. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 Este mult mai util uneori, un strungar foarte priceputSi de unde iau asa ceva ? Din pacate meseriasii priceputi se pot numara pe degete Nu ma refer doar la anumite constante dar sunt foarte importante si nici de ascutirea cutitelor ca nu folosesc cutite decat cu placuta, ma intereseaza masina in sine ca dotare si pareri despre ea. Cred ca nu ati inteles niciunu care e treaba aia cu viteza constanta, nu e turatia constanta ci ea creste odata ce inaintezi in piesa pe transversala icon_jook Strung gasesc si cu 2000 de euro dar vreau o scula cat de cat performanta Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Eu cred ca am inteles. Este vorba despre parametrul v=πnD/60, care se masoara in m/s si care face, atunci cind este constant, sa se modifice turatia n in functie de diametrul D al semifabricatului. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 22, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Mai 22, 2012 In regula atunci, zici ca nu este un parametru important sa iasa lucrarea in cele mai bune conditii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 In regula atunci, zici ca nu este un parametru important sa iasa lucrarea in cele mai bune conditii ?Ba este. Insa asa dupa cum spuneam, nu face alceva decat sa suplineasca experienta strungarului in domeniu. Intre un strung normal si unul din asta, este o diferenta de 8000 euro. crezi oare ca un strungar (cu sau fara experienta) va accepta un salariu atat de mic, incat diferenta de bani sa o amortizezi pe perioada activa a strungului? Nu este altceva decat un strung fara cutie de viteze, super-computerizat, care suplineste lipsa de experienta a unui strungar. Este adevarat, ca si eu as dori daca se poate sa nu ma mai "stresez" cu schimbatul vitezelor, insa cei 8000 de euro diferenta, m-ar face sa renunt, chiar daca mi i-as permite. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 cand cumperi o masina unealta te uiti putin si la cate kg are. De ce? asta iti arata cata fonta are in batiu, papusa fixa si cea mobila. mai mult material inseamna o rigiditate mai mare adica poti prelucra cu avansuri mai mari fara vibratii dar si o durabilitate mai mare.fonta are excelente calitati de amortizare a vibratiilor.chestia cu viteza de aschiere constanta se face din moft, pardon soft.parerea mea!LE: sincer mie mi se pare cam mare universalul pt marimea masinii. Link spre comentariu
Vizitator novac11 Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 sal sfatul meu tiar trebui unul sh un tos sv18 ar foate bun cu toate accesoriile la ce iti trebuie tie Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 28, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 28, 2012 sal sfatul meu ti-ar trebui unul shDe unde stii ce am eu nevoie ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum