Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carti Online Despre Tuburi Electronice si nu numai...

Vizitator Sorin.Iassy

Postări Recomandate

Vizitator

@itube: Am reușit în final.Eu utilizez Firefox. Problema, este la transferul de date pe softul specific acestui browser. Eu utilizez Foxit Reader și nu Adobe. Am ultima versiune instalata, dar asa cum am mai spus, eroarea este atunci când dau comanda "descarca" (de pe reader-ul PDF al Firefox-ului, pe Foxit Reader-ul meu) Am scanat și nu am erori de UP-datare. Așadar exista undeva o alta eroare. Am descarcat zeci sau sute de fișiere pdf, dar nu am întâlnit încă asa ceva. Aceeași situație s-a repetat și la noua legătură web atașată. După ce transferul de date a durat cam 40... 45 de minute, am mai așteptat încă vreo 15, pentru validarea comenzii de descărcare. Am avut așadar noroc. După o enorma doza de răbdare, am reușit sa intru în posesia fișierului.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu știu de ce ar trebui sa avem "oglinzi", când putem obține informațiile în format original și mult mai repede decât răsfoind zecile, sau sutele de pagini indexate alfabetic. Pentru aceasta se descarca de pe Internet (licență libera) aplicația executabila TDSL Personal Edition. In atașament se poate vedea cum apare aceasta aplicație instalata pe PC-ul propriu. In stânga-sus a imaginii, se vede iconul scurtăturii de pe desktop. Dublu click pe acest icon, lansează aplicația care apare asa după cum se vede. Formatul, este unul restrâns (nu expandează pe tot ecranul). Pentru a cauta un anumit tub se da click pe butonul filter din stânga-sus al ferestrei. Apare o caseta care reprezinta motorul de căutare. Tastam în editorul acestei casete indicativul tubului cautat (EL37 în exemplul din imagine) și tastam enter, sau dam click pe butonul "Find" al casetei. Programul returnează cel mult 5 tipuri de date: "Pinout" = configurația pinilor; "Substitutes" = înlocuitori; "Ratings" = date limita; "Short data" = Date pe scurt; "Data  sheet links" = legături către fisele de date. Unele dintre aceste tipuri de informații pot lipsi, dar niciodată nu vor lipsi legăturile către fisele de date, unde cele mai credibile și cele mai complete date vor fi cele linkate pe saitul web Frank Philipse home page. Aici apar în mod nemijlocit legături către foi de date în format pdf, gif, sau http. Trebuie sa ai prea mult timp la dispoziție pentru a cauta printre sutele de pagini indexate alfabetic ale oricărei oglinzi, în orice limba, în loc sa obții în mod direct cea mai buna sursa de informații în formatul dorit. In exemplul cu EL37 din atașament, obținem instantaneu un document pdf la legătura: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/129/e/EL37.pdf, conținând cam tot ce se știe despre acest tub. Daca vrei sa obții un tub cu anumite caracteristici, atunci de la bara de unelte "Search" selectezi "Parametric search" și vei avea o căutare ceva mai sofisticata, în care poți sa impui caracteristicile dorite intre anumite limite. Dai o.k. și vei obține o lista cu tuburi si cu principalele lor caracteristici grupate într-un tabel. Alegi tubul dorit, dai o.k. și se revine la situația expusa mai sus. Alegi de la "Data  sheet links" legătura cea mai buna și ai rezolvat problema în timpul cel mai scurt.

post-183846-0-40493000-1464814672_thumb.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Probabil ca nu am fost explicit, tocmai de site-ul lui Frank Philipse este vorba, baza de date cea mai completa, si repet, nu trebuie sa rasfoiesti zeci de pagini, pentru asta exista funcția search.M-a rog, fiecare folosește ce vrea/poate/se pricepe mai bine.O seara buna.

Link spre comentariu

Îmi amintesc foarte bine ca utilizând o "oglinda" am găsit documentul linkat de mine în postarea #68 după o jumătate de zi de căutări, în timp ce utilizand tdslpe, l-am obținut în 5 minute.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am instalat TDSL! Foarte util.Bravo ola_nicolas, bravo bmsorin :aplauze

Iata cum doi oameni civilizati stiu sa discute pe forum si sa contribuie la dezvoltarea acestuia.

Nu ca in alte cazuri.... :84

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări