Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carti Online Despre Tuburi Electronice si nu numai...

Vizitator Sorin.Iassy

Postări Recomandate

Vizitator mesterika

Salve,

cautind prin vechile cutii, ne miscate de cel putin 8-10 ani, am gasit trei carti interesante , cu scheme de amplificatoare audio cu tuburi electronice, scheme de radio receptoare romanesti si straine, cu tuburi si tranzistori.

Am sa incep sa le scan-ez , sa le fac in pdf, pentru a le posta, si a folosi celor interesati de aparatura VINTAGE, cu tuburi.

Prima carte este, AMPLIFICATOARE DE JOASA FRECVENTA , de A. Constantinescu si V. Burlacu, Editura Didactica si Pedagogica-Bucuresti 1970. Contine scheme de amp. audio cu tuburi , hibrid, majoritate folosita in industria cinematografica, cand cu un amp. cu un canal , 2 , 4 sau 6, se facea sonorizarea la un cinematograf de 300-400 persoane. Mentionez , ca un canal avea 30W.

A doua carte este, SCHEME DE TELEVIZOARE, MAGNETOFOANE, PICUPURI, Editia a-II-a Imbunatatita, Vol. II - magnetofoane, picupuri, de Ing. Mihail Silisteanu si Ing. Ion Presura, Editura Tehnica Bucuresti-1976.

A treia carte este , SCHEME DE RADIORECEPTOARE, Vol I , de Ing Toma Chiric , Ing Ioan Dinu si Ing Nicu Soroceanu, Editura Tehnica Bucuresti-1973.

Succes si bafta in continuare

Editat de mesterika
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

deși nu conține scheme detaliate, această carte mi-a călăuzit pașii pe vremea când încercam să înțeleg ce înseamnă stereofonie și Hi-Fi...cum e  compus un lanț audio și alte lucruri teoretice despre audio...

Clement Brown - Audio, Întrebări și răspunsuri

Editura Tehnică

București - 1976

https://www.dropbox.com/s/y2e4i4ffa3zwduq/audio-intrebari-si-raspunsuri.pdf?dl=0

Link spre comentariu

Va rog spuneti-mi, cum descarc de pe scribd..., Amplificatoare de Inalta Fidelitate (#51). Mentionez ca am un harb de pc, pe care este instalat Windows XP. 

Multumesc

Editat de vera
Link spre comentariu

Va rog spuneti-mi, cum descarc de pe scribd..., Amplificatoare de Inalta Fidelitate (#51). Mentionez ca am un harb de pc, pe care este instalat Windows XP. 

Multumesc

Ati reusit cumva,ca nici eu nu pot descarca.?

Link spre comentariu
Vizitator

Pe scribd, nu poți descarca decât dacă ești utilizatorul lor și dacă pentru fiecare fișier descarcat, le transferi un alt fișier.

Interesanta este litografia din 1959 "Culegere de probleme de tuburi electronice" (atasata de itube) dar eu nu reușesc sa o descarc. Daca restartez calculatorul, atunci fișierul pdf este incarcat si afișat pe un tab separat, dar când dau comanda "descarca", nu îmi activează browser-ul și deci nu pot sa finalizez descărcarea. Am mai încercat sa îl "recuperez" prin comanda "print", dar după ce transfera 4... 5 pagini, apar erorile. Poate ar  trebui reatașat și verificat la descărcare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@ola_  am pus alt link, dar si cel de-al doilea functioneaza foarte bine, cel putin la mine.

Poate este o problema cu softul Adobe, instaleaza-ti ultima versiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări