Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu punte redresoare

klayus

Postări Recomandate

Am o mare nelamurire, am un traf de ups care scoate multe tensiuni, din el mie imi trebuie una de 20V, care dupa redresare sa-mi rezulte cam 28V. Am cumparat o punte redresoare 400V 10A, am conectat firele la ea cum scrie in datasheet (pentru ca doar + era notat pe punte) si am masurat terminalele pentru CC. Din 20V AC redresat imi rezulta 17V (am multimetru de calitate deci ma indoiesc ca nu citeste el bine) si daca pe + si - pun un condensator tensiunea imi scade la 0, dar nu bazaie traf-ul (ca si cand ar fi fost pus in scurt). Nu reusesc sa-mi dau seama ce se intampla. Am zis initial ca nu e bun condensatorul, am incercat cu altele aceleasi simptome. pe urma am zis ca poate am cadere de tensiune de la diode dar tot nu ar trebui sa rezulte 17V CC cu tot cu condensator.Ma poate ajuta cineva? Traf-ul este E+I cu sectiunea mare(400W), bobinat cu conductor de 2mm infasurarea de care ma folosesc eu.Eventual ce diode sa cumpar sa fac puntea, imi trebuie 28V si cam 10A maxim.Numai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klayus

3

• Luca

2

• danzup

1

• BUGHIU

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am o mare nelamurire, am un traf de ups care scoate multe tensiuni, din el mie imi trebuie una de 20V, care dupa redresare sa-mi rezulte cam 28V. Am cumparat o punte redresoare 400V 10A, am conectat firele la ea cum scrie in datasheet (pentru ca doar + era notat pe punte) si am masurat terminalele pentru CC. Din 20V AC redresat imi rezulta 17V (am multimetru de calitate deci ma indoiesc ca nu citeste el bine) si daca pe + si - pun un condensator tensiunea imi scade la 0, dar nu bazaie traf-ul (ca si cand ar fi fost pus in scurt). Nu reusesc sa-mi dau seama ce se intampla. Am zis initial ca nu e bun condensatorul, am incercat cu altele aceleasi simptome. pe urma am zis ca poate am cadere de tensiune de la diode dar tot nu ar trebui sa rezulte 17V CC cu tot cu condensator.Ma poate ajuta cineva? Traf-ul este E+I cu sectiunea mare(400W), bobinat cu conductor de 2mm infasurarea de care ma folosesc eu.Eventual ce diode sa cumpar sa fac puntea, imi trebuie 28V si cam 10A maxim.Numai bine

Probabil nu sunt fazate/inseriate corect firele pe transformator in cazul in care transformatorul e format din mai multe infasurari .
Link spre comentariu

deci sa incerc sa folosesc alte infasurari sa vad rezultatul?incerc pe la 12 si revin cu rezultate. in alta ordine de idei, ce diode sa folosesc sau ce punte redresoare? am tot cautat, dar neavand experienta as prefera sa merg la sigur.Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Cu puntea ,nu cu diode ,este mai usor,mai putin de ...lipit!! Ati cumparat una de 10A,cred ca e suficienta daca spuneti ca aveti nevoie de maxim 10A,daca nu luati una de ..20A!!! :da

Link spre comentariu

Saptamana trecuta am patit cu un traf la care nu aveam acces decat la terminale sa masor anumite tensiuni in CA si de fapt dupa redresare sa fie cu totul altele.Aparate am si eu bune.Tensiunile masurate pe AC erau false.Alta explicatie nu stiu daca puntea si condul sunt legate corect.

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

Tensiunile masurate pe AC erau false.

Alimentează cu tensiunea de 20V ~ un bec de far auto cu filamentele în serie. Se aprinde?Dacă nu, ai greşit ceva la măsurări anterioare.
Link spre comentariu

Tensiunile masurate pe AC erau false.

Alimentează cu tensiunea de 20V ~ un bec de far auto cu filamentele în serie. Se aprinde?

Dacă nu, ai greşit ceva la măsurări anterioare.

Sau mai bine atingi firele vezi daca face scantei :ras: :ras: :ras:

ATENTIE !!! Nu incercati asa ceva acasa in regim de amator !!!

Link spre comentariu

am gasit rezolvare, multumiri danzup. am folosit niste infasurari sa-mi dea 20V dar nu erau fazate corect. am folosit 2 infasurari de pe aceeasi parte care au 25V si functioneaza normal!mii de multumiri!numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări