romyka333 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 salut!ma poate ajuta si pe mine cineva cu schema electrica de la lampa taxi de la iesirea din aparatul de taxat pana la cupola.am inteles ca sunt mai multe tipuri de aparat de taxat si fiecare este cu schema lui de conectare la cupola.macar o schema ca sa-mi fac macar o idee.sau macar o indrumare de unde sa o iau.mersi Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Fiecare aparat de taxat are iesirile configurate diferit de un altul,pe o mufa de port serial..pe acel port se transimt 2 semnale: 1- aparat ocupat cu contorizarea km scotand o tensiune de 5Vcc iar lampa va arata ocupat 2-cand aparatul este in Standby de asemenea scoate tot o tensiune de 5 v care v-a aprinde lampa de liber. va atasez schema montajului din cupola. Link spre comentariu
romyka333 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 mersi de raspuns,dar multe aparate care le-am vazut eu nu sunt cu led-uri ci cu becuri.din ce am vazut eu in interiorul lampei este un circuit cu un releu ,un tranzistor si ceva rezistente(nu mai stiu exact cate).este valabila aceeasi schema si in loc de led-uri sunt becuri sau este alta schema.ai cumva si valorile pieselor?mersi Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Este valabila..in loc de leduri sunt becuri..si acele relee actioneaza becurile... Link spre comentariu
romyka333 Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 am inteles.dar nu ai cumva valorile pieselor.sau macar al tranzistorului?am o placa cu tranzistorul topit si nu am idee ca sa pun in loc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Pune o poza clara si la rezolutie buna cu placa si cu seria de pe tranzistor..si iti zic ce sa pui in loc.Difera de la o cupola la alta componentele... Link spre comentariu
marius69 Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 Lampile cu care sunt dotate taxi in zona la mine au aceasta schema Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 in zona la mine Cam pe unde e asta? Link spre comentariu
marius69 Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 in zona la mine Cam pe unde e asta?Brad-Hunedoara Link spre comentariu
romyka333 Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 atasez niste poze cu lampa pe care o am eu momentan si nu ii dau de capat.nu va luati dupa fire ca sunt taiate cateva,are ceva improvizatii si tocmai de aceea vreau sa o refac.tranzistorul dupa cum se vede este topit si nu se mai vede nimic pe el. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Pune un tranzistor npn gen BD135, ori alt fel de tranzistor care sa suporte actionarea releului acela.. Link spre comentariu
Vizitator dofmarius Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 salutare, cand am cumparat masina pentru taximetrie lampa nu functiona decat pe verde orice ar fi fost, am desfacuto dar am observat ca nu are circuitul electronic cu releu , poate sa imi deie cineva schema electronica pentru aceea placuta ? P.S: lampa mea e exact ca ceea din poza de mai sus. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyedimi Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 am vazut schema dar ce tranzistor sa pun acolo? multumesc Link spre comentariu
kti Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 orice tranzistor care sa suporte curentul necesar actionarii releului. cum spune colegul un BD este f bun .daca ai putea sa identifici alimentarea si bobina releului in schema te putem ajuta si daca trebuie pnp sau npn plus cum se leaga pe placa. cam 90% este de tip npn deci emitor la masa si colector in bobina releului simplu ca ...braga. spor la treaba 1 Link spre comentariu
Vizitator florinpetreus Postat Iunie 28, 2017 Partajează Postat Iunie 28, 2017 Buna. Știu că e vechi subiectul dar mă poate ajuta cineva cu schema comenzii electronice a cupolei de taxi versiunea cu releu? E prăjită placa rău și trebuie refăcută complet. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum