Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi UV

alfalion24

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfalion24

5

• salsa

2

• danpin

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

O nu...Punele in paralel,cu un singur drosel si un singur starter (parca asa sant lampile cu 4 tuburi de 18W/buc :2 drosele si doua startere).

Link spre comentariu

Nu tyc,schema initiala e cea corecta!Tuburile nu se pun in paralel (poate doar pt experimente,etc)Nu stiu daca merge si cu tuburi de 8W pe drossel de 18W,dar sigur s-a mai scris pe tema asta :nebunrau:

Link spre comentariu

In cazul asta rectific intrebarea: merg doua tuburi uv de 8W in serie pe un droser electromagnetic de 18W? Vreau sa fiu sigur sa nu comand aiurea. Multumesc.

Link spre comentariu

Tii neaparat sa pui balast electromagnetic? Cu startere si toate complicatiile?Se poate pune si un balast recuperat din becurile economice. La prima lampa modificata dupa schema despre care vorbeam mai sus am folosit un balast recuperat dintr-un bec economic de 14W, m-am temut sa folosesc balastul original de 18W. Practica a dovedit ca merge si cu unul si cu altul.Te mai poti inspira si de la un alt coleg de-al nostru: viewtopic.php?f=41&t=106302&hilit=cutie+expunere&start=15#p967654

Link spre comentariu

Nu vreau sa ma complic deloc, vreau cea mai ieftina metoda de a pune in functiune 4 lampi uv de 8W. Stiam doar ca au nevoie de balast si startere.

Link spre comentariu

Varianta aleasa e foarte buna, nu le comandati deloc "degeaba", vor merge inseriate fara probleme, cu drossel clasic de 18W.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salutari!

Scriu aici chiar daca ultima postare e din 2012, e vorba de acelasi subiect.

Mi-am cumparat cu ceva timp in urma acelasi tip de lampi Actinic BL 8W10 FAM cu gandul sa-mi fac o cutie expunere UV pt. cablaje, proiect lasat in stand-by din lipsa de timp.

Cautand pe net am gasit cateva circuite integrate specializate pt. realizare de balast electronic.

Mi-am cumparat urmatoarele circuite ca sa experimentez cu ele:

UBA2024P/N1

http://www.nxp.com/documents/data_sheet/UBA2024.pdf

UBA2211BP/N1

http://www.nxp.com/documents/data_sheet/UBA2211.pdfFAN7710VLNhttp://media.digikey.com/pdf/Data%20Sheets/Fairchild%20PDFs/FAN7710V,VL.pdf

Intrebarea mea este daca a mai folosit cineva aceste circuite integrate si care au fost rezultatele?

Pe site-ul NXP exista multa documentatie si un calculator on-line pt. diverse configuratii si puteri ale lampii, daca e cineva interesat sa aprofundeze.

Editat de danpin
Link spre comentariu

la schema cu balast bobinat trebuie sa alegeti corect tipul de starter pentru a nu distruge tuburile prematur ,nu e vorba de putere ci de tensiune si modul de fuctionare a starterului respectiv ,( single , serie , 110-220)

Link spre comentariu

la schema cu balast bobinat trebuie sa alegeti corect tipul de starter pentru a nu distruge tuburile prematur ,nu e vorba de putere ci de tensiune si modul de fuctionare a starterului respectiv ,( single , serie , 110-220)

Nu ai citit cu atentie ce am scris eu.

Eu am spus ca mi-am cumparat niste circuite integrate pt. a face balasturi electronice.

Intrebam daca a mai experimentat cineva cu integratele pe care le-am enumerat mai sus.

Editat de danpin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări