Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Piese pentru radioreceptor

Vizitator Lavinia_89

Postări Recomandate

Vizitator Lavinia_89

Buna :)Nu sunt foarte priceputa in ale electronicii, dar incerc sa construiesc un radioreceptor AM/FM.Problema e ca am ales o schema mai veche si nu reusesc sa gasesc unele componente.Are cineva din intamplare ceva piese mai vechi? Cum ar fi un integrat ULN2111 sau MC1357????Sau dioda varicap BB202?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• popa ionut

5

• icar

1

• nicolae57

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Avand in vedere ca nu ai foarte multe cunostinte in electronica iti recomand sa incerci sa te feresti pentru inceput de integrate si saincerci o schema cu componente discrete usor de procurat

Link spre comentariu
Vizitator Lavinia_89

mda:( e cam prea tarziu sa iti ascult sfatul...imi trebuie pentru la scoala si nu prea mai am timp sa modific tot proiectul...deci ar cam trebui sa fac rost de componentele astea...Mersi frumos:)

Link spre comentariu

Posteaza si o schema sa vedem si noi ce ai acolo..si ce se ascunde in spatele ei..a mai fost facuta vreodata aceasta schema??si eu la proiectuld de licenta tot un radioreceptor am avut dar numai FM 88...108Mhz tot cu componete clasice IPRS baneasa..decodor stereo..si toate cele... daca crezi ca te ajuta... :da

Link spre comentariu
Vizitator Lavinia_89

Am atasat o poza cu partea FM a radioreceptorului.La asta apar probleme.U3 este integratul ULN2111 care este un detector FM, iar U1 este integratu SA602, care reprezinta un mixer-oscilator.

Link spre comentariu

Am atasat o poza cu partea FM a radioreceptorului.La asta apar probleme.U3 este integratul ULN2111 care este un detector FM, iar U1 este integratu SA602, care reprezinta un mixer-oscilator.

Unde nu se vede poza...
Link spre comentariu

Nu te supara dar te inteb si eu de unde ai loat schema asta??sa nu zici ca ai loat-o de undeva ca sunt numai greseli acolo...su poate este conceputa de tine?? nu vreau sa te descurajez..dar dupa parerea mea nu v-a functiona in veci...cel putin partea de FM..

Link spre comentariu
Vizitator Lavinia_89

Am luat-o dintr-o tampenie de carte..ceva 22 de radio receivers...serios nu va functionaaa:(:(:( ??? pai ce probleme are? sti cumva vreo schema de FM care a mai fost incercata si ar functiona?? :-s

Link spre comentariu

Nu stiu ce a fost sa alegi tocmai integrate din 1970....iti pot posta schema de la receptorul fm functional pe care l-am conceput..cu calcule...si tot daca e nevoie..dar nu iti pot oferii cablajul... :da asta trebuie sa il faci tu...

Link spre comentariu
Vizitator Lavinia_89

Nu e problema cu cablajul...ca eu oricum asta faceam acum...cablajul pentru schema asta care se pare ca nu merge:(...Ti-as multumi din suflet daca mi-ai putea da schema ta care macar stiu ca functioneaza...Eu am si o parte de AM...aia stiu ca merge ca a mai fost incercata de cineva la mine in faculta...sper acum ca a facut bine legaturile intre ele :-sMersi frumos:)

Link spre comentariu

Nu te supara dar te inteb si eu de unde ai loat schema asta??sa nu zici ca ai loat-o de undeva .........

Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink

LUÁ, iau, vb. I. Tranz. I. 1. A prinde un obiect în mână spre a-l ține (și a se servi de el) sau spre a-l pune în altă parte. ◊ Expr. A lua altă vorbă = a schimba (cu dibăcie) subiectul unei discuții. A(-și) lua picioarele la spinare = a pleca (repede) de undeva.

.......

De ce oare trebuie sa maltratam limba romana ????

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări