Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

canon ip1500

luc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luc

3

• Mircea Bartic

1

• exxu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cate stiu eu, unele imprimante au un lacas unde curata capetele de imprimare ale cartuselor. Am desfacut la un moment dat o multifunctionala hp, si avea o sanie cu doua profile mici de cauciuc care, atunci cand carul cu cartuse ajungea la capat de cursa ( in partea opusa locului pe unde aveam acces la ele prin usita dedicata), era ridicata iar cele doua profile de cauciuc stergeau capatele cartuselor. Acea sanie inclusiv rotitele ce faceau parte din mecanism erau ticsite de tus, care devenise foarte vascos.Probabil imprimanta ta are un senzor ce detecteaza depasirea unui anumit nivel la care ajunge tusul rezultat in urma curatirii cartuselor.Daca nu mai este in garantie poti incerca sa o desfaci si sa cureti zona vizata.Eu am facut chestia asta desfacand tot mecanismul de stergere, dupa care l-am tinut peste noapte intr-un vas cu apa cu detergent de rufe. Ies ca noi toate rotitele alea de plastic. Mecanismul nu avea absolut nici o componenta metelica ce putea rugini.Succese maxime!!

Link spre comentariu

ee aici e findca eu iam curatat mecanismul de praf si vazand buretii imbibati de cerneala a zis ca fac un bine si i-am stors spalat uscat si apoi cand i-am pus la loc am tiparit o data dupa care a aparut mesajul cu pricina .acum ea nici macar nu incearca sa faca vre-o operatie ca si da verdictul.dar mentionez ca nu este nici un senzor care sa dea informatii de genul asta.doar furtunul care duce cerneala spre burete o si aduce spre test in cap.apoi am deconectat capul si tot acelasi verdict il da fara ca imprimanta sa testeze daca e adevarat sau falsde aceea am ajuns la concluzia ca ei i sa intiparit in biosul memoriei acest parametru si ...nu ai ce ii face.probabil ca trebuie resetat ceva in memorie.dar ce?

Link spre comentariu

gata am rezolvat-o. i-am pus o memorie goala si mergeconcluzie:in memorie se inregistreaza parametri cum ar fi nr de pagini..cartuse schimbate ..bureti umpluti si cei de la canon dicteza cum vor muschii lor cat ai voie sa folosesti o imprimantasunt curios daca mai cunoaste cineva astfel de cazuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări