Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circlotron

blue

Postări Recomandate

...din pacate nu reusesc sa pun link-ul, se numeste TAIJITSU CIRCOLOTRON si iata ce stie

10Hz-100Khz

P=60w

THD=0,1% !!!

S/N=-85 dB

http://www.veiset.net/cir09/index.html

Când Rcc are o valoare dată-mică(200Ω-1KΩ) negreşit sqw (10khz) va fi aşa cum apare în img., chiar mult mai bun (în img. dată/link pare un sqw de "sinteză ireal", în sensul că nu se prezintă o oscilogramă reală...).

Un palier şi front foarte mult mărit (detaliu) 10khz_sqw http://oi49.tinypic.com/izalw4.jpg OT 2K/8

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 191
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

29

• adrian_pic

24

• adigh

20

• zbodeoc

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar daca acea osciligrama e frumoasa totusi e mai mult datorita transformatorului, nu rezulta de nici unde superioritatea circlotronului. Nu contest calitatile circlotronului dar pentru a face o comparatie relevanta ar trebui pus acelasi transformator de iesire intr-un montaj PP iar apoi comparat.

Link spre comentariu

Chiar daca acea osciligrama e frumoasa totusi e mai mult datorita transformatorului, nu rezulta de nici unde superioritatea circlotronului. Nu contest calitatile circlotronului dar pentru a face o comparatie relevanta ar trebui pus acelasi transformator de iesire intr-un montaj PP iar apoi comparat.

Lasa povestile. Ai vazut pe unde trece semnalul audio pe real (nu in capul tau)?OK, fa cum vrei. Oricum nu faci nicicum. Ca nu faci. Ca iti e lene.
Link spre comentariu

Aici 10khz_sqw OT http://oi49.tinypic.com/izalw4.jpg spune ceva trecerea de la front la palier ?

Ce date are acest transformator , de fapt nici nu conteaza, important este ca a fost realizat, felicitari !@Misa ,discutia cu sursele este destul de teoretica , practic ce mare lucru este sa faci patru secundare/redresoare/filtraj, de fapt circolotronul se preteaza foarte bine la monoblocuri si iaca se rezolva problema :aplauze
Link spre comentariu

Lasa povestile. Ai vazut pe unde trece semnalul audio pe real (nu in capul tau)?OK, fa cum vrei. Oricum nu faci nicicum. Ca nu faci. Ca iti e lene.

http://postimage.org/image/qr4qot98d/Chiar daca trece pe unde ai zis mai trece si pe unde am desenat cu albastru. In alternativ (audio) sarcinile sunt legate in paralel prin intermediul condensatoarelor. Daca tie ti se pare ca asta nu conteaza...Ca sa ma exprim asa cum o faci tu, ai intelege daca nu ti-ar fi lene sa gindesti.
Link spre comentariu

Deci orice as face se pare ca e nevoie de 4 surse...independente. Cred ca ai dreptate. Clar conteaza semnalul desenat de tine cu albastru. (si ma enervezi groaznic :ras: )

Link spre comentariu

Chiar daca acea osciligrama e frumoasa totusi e mai mult datorita transformatorului, nu rezulta de nici unde superioritatea circlotronului.

Corect. Un astfel de transformator nu este imposibil de realizat. De fapt asemenea oscilograme au fost afisate si in acest forum chiar daca amplificatorul de test era un simplu PP.

Nu contest calitatile circlotronului dar pentru a face o comparatie relevanta ar trebui pus acelasi transformator de iesire intr-un montaj PP iar apoi comparat.

Parerea mea este ca o asemenea tipologie creaza dificultati in eliminarea distorsiunilor de crossover .
Link spre comentariu

Mea culpa . De fapt am dorit sa ma refer la eventualele desincronizari dintre etajele care sunt montate in punte. Practic ,distorsiuni de crossover nu au cum sa apara in acest tip de montaj.

Link spre comentariu

Mea culpa . De fapt am dorit sa ma refer la eventualele desincronizari dintre etajele care sunt montate in punte. Practic ,distorsiuni de crossover nu au cum sa apara in acest tip de montaj.

Ce am reprezentat în img. mai jos cum se cheamă ?(că na , în punte nu prea-i bine) ,NUL în repaos (din img.) se traduce fără semnal grila comanda T1 şi T2 .

Ce înseamnă desincronizări între etaje ?! "tradu" te rog !.

Mare dezavantaj zici că are acest circlotron ?!( "eventualele desincronizari dintre etajele care sunt montate in punte") ,sau e mai mic aşa acest dezavantaj circlotron ?!,în raport cu ce ?!...

post-18717-139829441664_thumb.gif

Link spre comentariu

Domn'Vali! Atata timp cat ati marcat repaos in schemele dvs., inseamna ca ati intuit foarte bine ce am dorit sa subliniez. Nu este vorba de vreo desincronizare in timp de secunde ci exact in sensul in care poate apare distorsiunea de crossover la clasicul PP .

Nu stiu daca este foarte inspirat ceea ce o sa scriu dar mie imi pare acest circlotron ca functioneaza ca doua etaje clasa A , in contratimp.

http://www.angelfire.com/electronic/fun ... otron.html

Link spre comentariu

În principiu toate amplificatoarele clasice combinaţia clasăAB funcţionează parţial în clasăA ,vi se pare/credeţi/consideraţi că acest model circlotron http://circlotron.tripod.com/a50.pdf funcţionează în clasăA ?

Cum definim clasaA în situaţia Push-Pull clasic ?,ce marime(variaţie mărime dinamic) dicteaza clasa in cazul A sau AB ? ,cum variaza(dinamic) marimea definitorie funcţie de clasă ?(Push-Pull clasic clasăA înseamnă două tuburi finale excitate în contratimp cu OT-comun , Push-Pull clasic clasăAB înseamnă tot două tuburi finale excitate în contratimp cu OT-comun ,aşadar unde fac diferenţa ? ,desigur pot fi şi mai multe finale/<4-6-8...> noi discutăm astfel încât să putem stabili un eventual principiu...şi pentru circlotron când punem în discuţie clasa).

Link spre comentariu

Deci orice as face se pare ca e nevoie de 4 surse...independente. Cred ca ai dreptate. Clar conteaza semnalul desenat de tine cu albastru. (si ma enervezi groaznic :ras: )

Si mai trebuiesc inca patru surse de negativare :da
Link spre comentariu

Ceea ce e caracteristic circlotroanelor si amplificatoarelor in punte e ca ambele circuite ale celor doua tuburi finale trec prin toata infasurarea primara, indiferent de clasa de functionare. La PP nu se intimpla asta, cind unul din tuburi (daca nu e clasa A) ajunge sa fie blocat atunci infasurarea respectiva e nefolosita iar cuplajul intre primar si secundar scade. E ca si cum am lasa un spatiu nefolosit, sau niste spatii daca vorbim de mai multe sectiuni. Daca exista un bobinaj in galeti al primarului atunci secundarul va avea o lungime dubla fata de primar (pe acea parte a alternantei unde conduce doar un singur tub). In secundar se transfera energie doar dintr-o jumatate a primarului. La PP se evita acest lucru doar in clasa A, la circlotron avem acelasi bun cuplaj chiar si in clasa AB. La circlotron indiferent daca conduce un tub sau amindoua se transfera energie in secundar din tot primarul in acelasi timp, cuplajul intre primar si secundar e mai bun. E un punct in plus al circlotronului fata de PP, cu acelasi transformator se pot obtine rezultate superioare daca e montat intr-un circlotron decit daca e montat in PP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări