mișa Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Vor fi sau nu vor fi sarcinile in paralel doar cu doua surse ?Daca prin "sarcini" numesti difuzoarele, nu vor fi. Daca prin "sarcini" numesti amplificatoarele, vor fi, dar vor fi in paralel pe cite o singura sursa INDEPENDENTA. Mai vezi odata desenul meu. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Sarcinile nu se pot cupla in paralel nici la difuzor nici in primar. Ce sanse exista ca mai multe amplificatoare diferite sa aiba la iesire aceeai amplitudine, acelasi spectru de frecventa si aceeasi faza ? Daca vorbim de stereo atunci obligatoriu informatia muzicala la iesire e diferita si nu se poate cupla nimic in paralel, nici la difuzor dar nici in primar (cazul de fata). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 @adrian_pic În primul filmuleţ ( ) participa un OT-2K baleierea începe de la 100Khz-sinus înapoi până la circa 10khz-sinus (jumătatea filmuleţului) şi se revine înapoi la 100Khz-sinus (sfârşit filmuleţ).În al doilea filmuleţ ( ) acelaşi OT-2K baleierea începe de la10Hz-sqw şi se creşte până la 17Hz-sqw se scade din nou etc.Transformatorul arată aşa http://oi48.tinypic.com/xqho1y.jpg (datele OT sunt în img.) Transformatorul a fost utilizat cu un alt tub (aşa cum apare marcat pe el) dar corespunde perfect circlotron-A15. Aşadar un OT care răspunde bine în banda 10Hz-60.000Hz sinus(buclă deschisă). Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Sarcinile nu se pot cupla in paralel nici la difuzor nici in primar. Ce sanse exista ca mai multe amplificatoare diferite sa aiba la iesire aceeai amplitudine, acelasi spectru de frecventa si aceeasi faza ? Daca vorbim de stereo atunci obligatoriu informatia muzicala la iesire e diferita si nu se poate cupla nimic in paralel, nici la difuzor dar nici in primar (cazul de fata).Da' ce zici, schema pusa de mine (o completare dupa cea pusa de tine) functioneaza? Ai putea sa ti-o imaginezi pentru n amplificatoare?Cind nu pot face copy/paste trebuie sa desenez... Pot sa aiba orice amplitudine si faza, exact la fel ca la orice amplificator stereo cu o singura sursa.Circ2.pdf Link spre comentariu
adigh Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Da' ce zici, schema pusa de mine (o completare dupa cea pusa de tine) functioneaza? Ai putea sa ti-o imaginezi pentru n amplificatoare?Cind nu pot face copy/paste trebuie sa desenez... Pot sa aiba orice amplitudine si faza, exact la fel ca la orice amplificator stereo cu o singura sursa.Daca te vei uita atent la schema facuta de tine vei observa ca sarcinile sunt in paralel.E rindul meu sa spun ca ma mir ca nu intelegi. Link spre comentariu
blue Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Doua surse se pot separa usor d.p.d.v al c.c. astfel: Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Da' ce zici, schema pusa de mine (o completare dupa cea pusa de tine) functioneaza? Ai putea sa ti-o imaginezi pentru n amplificatoare?Cind nu pot face copy/paste trebuie sa desenez... Pot sa aiba orice amplitudine si faza, exact la fel ca la orice amplificator stereo cu o singura sursa.Daca te vei uita atent la schema facuta de tine vei observa ca sarcinile sunt in paralel.E rindul meu sa spun ca ma mir ca nu intelegi.Da ma, ai dreptate! Si cita teorie am tinut... Oare daca am pune niste diode pe sursa?Deh...gresala e gresala... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Mdea, e clar! Cu traful lui valderama se face PP-clasic, cand nu ai asemenea trafuri, pentru frecventa joasa se merge pe PP - circlotron! Va multumesc pentru filme si informatie. Si invidiez traful ala ! Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Da' ce zici, schema pusa de mine (o completare dupa cea pusa de tine) functioneaza? Ai putea sa ti-o imaginezi pentru n amplificatoare?Cind nu pot face copy/paste trebuie sa desenez... Pot sa aiba orice amplitudine si faza, exact la fel ca la orice amplificator stereo cu o singura sursa.Daca te vei uita atent la schema facuta de tine vei observa ca sarcinile sunt in paralel.E rindul meu sa spun ca ma mir ca nu intelegi.Da' de ata ce zici? (am facut un desen dupa ce al luat o gura de ulei de sarpe ca sa inghit mai bine galusca)Simbolul de baterie e de fapt puntea redresoare si atit. (sau pot fi folosite 4 punti) De fapt ai dreptate, ce am desenat eu sunt de fapt 4 surse aproape independente.circ3.pdf Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Doua surse se pot separa usor d.p.d.v al c.c. astfel:Cele doua stabilizatoare se pot inlocui cu doua drosele dar nu cred ca putem vorbi de o sursa duala pentru alimentarea unui circlotron... Link spre comentariu
adigh Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Da' de ata ce zici? (am facut un desen dupa ce al luat o gura de ulei de sarpe ca sa inghit mai bine galusca)Simbolul de baterie e de fapt puntea redresoare si atit. (sau pot fi folosite 4 punti) De fapt ai dreptate, ce am desenat eu sunt de fapt 4 surse aproape independente.Acum sarcinile sunt separate in curent continuu dar in curent alternativ sunt tot in paralel prin condensatoarele de filtraj.De la secundarul unui transformator se pot scoate maxim doua tensiuni de alimentare, redresind monoalternanta. Fiecare alternanta alimenteaza o sursa. De la o baterie se poate scoate doar o singura tensiune de alimentare folosibila la circlotron. Sursele trebuie sa fie separate atit pe minus cit si pe plus. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Doua surse se pot separa usor d.p.d.v al c.c. astfel:Cele doua stabilizatoare se pot inlocui cu doua drosele dar nu cred ca putem vorbi de o sursa duala pentru alimentarea unui circlotron...Pai daca sursele sunt "simetrice" atunci nu e nevoie de 4 drosele? sau cate un (drosel/stabilizator) pe fiecare brat al sursei? adica tot 4 bobine sau stabilizatoare doar ca sa avem 2 surse in loc de 4? Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Da' de ata ce zici? (am facut un desen dupa ce al luat o gura de ulei de sarpe ca sa inghit mai bine galusca)Simbolul de baterie e de fapt puntea redresoare si atit. (sau pot fi folosite 4 punti) De fapt ai dreptate, ce am desenat eu sunt de fapt 4 surse aproape independente.Acum sarcinile sunt separate in curent continuu dar in curent alternativ sunt tot in paralel prin condensatoarele de filtraj.De la secundarul unui transformator se pot scoate maxim doua tensiuni de alimentare, redresind monoalternanta. Fiecare alternanta alimenteaza o sursa. De la o baterie se poate scoate doar o singura tensiune de alimentare folosibila la circlotron. Sursele trebuie sa fie separate atit pe minus cit si pe plus.Zici ca incurca acei condensatori pentru ca diodele sunt in conductie...Hmm. Fara ei nu se poate, adica merge dar nu e bine. Eu zic ca nu se influienteaza. Principial, fiecare circuit audio se inchide prin condensatorul lui de filtraj ca la orice amplificator.In cazul stereo, daca sursele au cite un singur pol comun (doua cite doua) nu e problema pentru ca circuitul nu se inchide. Sper ca am iesit din "gresala ciclica".Aproape ca pot lipsi diodele...Circ4.pdf Link spre comentariu
adigh Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Nici acum nu e bine, sarcinile sunt in continuare in paralel, in alternativ, prin condensatorii dinspre anozi. Ca sa se separe si partea de plus ar mai trebui adaugate drosere si pe partea pozitiva. Ar rezulta pentru un stereo opt drosere, mai bine doua secundare separate sau chiar patru pentru redresare dubla alternanta. Sa ne mai gindim. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Cred ca se pot pune cate doua diode si pe partea de plus (invers conectate cum sunt cele de pe -) si se rezolva situatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum