Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Calitatea "wattului din ieşire" este direct proporţională cu energia consumată(creşte energia consumată posibil să crească şi calitatea). ClasaA trage energie constant indiferent de regim repaos sau dinamic(să nu mă întrebaţi de ce repaos şi nu repaus ,mă rog , dacă mă întrebaţi vă răspund). Link spre comentariu
mișa Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Te rog nu raspunde la asta! Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Te rog nu raspunde la asta!Subscriu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Răspund voluntar "modă" veche http://www.archeus.ro/lingvistica/Cauta ... ery=REPAOS ca şi vacuumtubes ,de circlotron ce să mai zic(vechi da bun !atât). Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 O intrebare, cit credeti ca inegalitatea de imperechere a tuburilor circolotron sa zicem clasa A, afecteaza in secundar sinusoida injectata simetric de defazor (se presupune ca acesta este OK) ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Uite blue , în trecut am construit trei astfel de amplificatoare(circlotron toate cu EL84 şi nu în clasăA) ,şi atunci că şi "acum" am avut bunul simţ să vizualizez ieşirea inclusiv semnal sinus ,tuburile finale nu au fost împerecheate în ciuda acestei situaţii nu am sesizat "anomalii" în prag de limitare. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Blue, ar mai fi si erorile de phase shift care daca nu se intimpla in defazor au marea disponibilitate sa se intimple in transformatorul de iesireAlo! Reveniti-va! Clasa A e scumpa si energofaga dar e cea mai fidela, cum zice si jupinu' Valderama cu watt-ul "greu", ma rog, cu alte cuvinte Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 In general lampile sunt energofage... Link spre comentariu
blue Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Dificultatile constructive ale circolotronului sint nesemnificative fata de ideea impendantei reduse ale transformatorului de iesire, parerea mea este ca acest tip de amplificator poate fi compromisul ideal SE/PP Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Dupa atatea discutii cred ca a venit momentul sa trgem concluziile referitoare la configuratia parallel push-pull (PPP): etajul de intrare si cel defazor nu pun probleme (de calcul, componente, cost etc); etajul driver, din cate am citit, ridica unele probleme. Norman Crowhurst (vezi tabelul atasat la pag 4) a calculat ca acest etaj trebuie sa furnizeze pt un PPP echipat cu tubul 5881 circa 325Vvv (spre deosebire de PP echipat cu acelasi tip de tub unde sunt suficienti 45Vvv). Cred ca acest etaj merita discutii mai ample;... circuitul reglaj factor de dumping prezinta probleme si anume acel potentiometru dual de 1800 Ohmi/lin/carbon/2W+1 Ohm/lin/2W-se mai fabrica asa ceva, de unde il procuram, cat costa si cum si unde il pozitionam? Problema se complica si mai mult la PPP stereo. Se poate renunta la acest etaj daca reglam PPP pt un singur tip de boxe (nu sunt adeptul acestei solutii);... Cam asa vad eu rezolvarea dificultatilor legate de PPP... Să înţelegem că nu vă mulţumesc distorsiunile precizate A15 , A30 ,etc ?!(în raport cu un PP clasic ,sau poate nu vă place o inductanţa mică de scăpări OT...) ,cine vă opreşte să proiectaţi un driver mai performant ? Cum se rezolvă problema dumping factor în cazul PP-clasic ? În ce consta "rezolvarea dificultăţilor legate de PPP" dată de dumneavoastră ?(nu mă prind ce vedeţi...). Când aţi construit ultima oară un circlotron ? sau vă bazaţi numai pe ce vedeţi/credeţi ?(ca să ştim la rândul nostru cât de mult putem să ne bazăm pe ce vedeţi/credeţi dumneavoastră). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2012 Partajează Postat Iunie 4, 2012 Este ultima data cand raspund la acest gen de mesaje...Nu ai răspuns domnule...(sau ai răspuns , în versiunea dumneata).Informaţiile pe care le deţii dumneata raportate la circlotron sunt comune(oricine navighează pe internet poate accesa aceste informaţii).Când o să poţi răspunde:Să înţelegem că nu vă mulţumesc distorsiunile precizate A15 , A30 ,etc ?!(în raport cu un PP clasic ,sau poate nu vă place o inductanţa mică de scăpări OT...) ,cine vă opreşte să proiectaţi un driver mai performant ?Cum se rezolvă problema dumping factor în cazul PP-clasic ?În ce consta "rezolvarea dificultăţilor legate de PPP" dată de dumneavoastră ?(nu mă prind ce vedeţi...).Când aţi construit ultima oară un circlotron ? sau vă bazaţi numai pe ce vedeţi/credeţi ?(ca să ştim la rândul nostru cât de mult putem să ne bazăm pe ce vedeţi/credeţi dumneavoastră).Probabil va fi ceva(informaţie strânsă circlotron etc). Link spre comentariu
blue Postat Iunie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2012 Acesta va fi driverul pt atacul unui etaj final de tip circolotron aflat in teste Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Acesta va fi driverul pt atacul unui etaj final de tip circolotron aflat in teste@ Sperand ca voi avea acordul dv. si mai ales ca nu va suparati,voi posta aici rezultatele unei simulari pentru montajul dv. Se vede destul de clar cat de bine se suprapune realitatea cu simularea,bineinteles ca in practica vom intalni tuburi cu dispersii foarte mari ale parametrilor dar si in simulare vom intalni divrese modele de tuburi (depinde de rabdarea fiecaruia in a "construi" aceste modele matematice),insa montajul soft este 95%...99% din cel real.Niciodata cel real nu poate fi mai prost. Schema: Forma si nivelul semnalelor la iesire: Foarte reusit montajul,acum asteptam sa ne spuneti cum se va comporta in cuplaj cu etajul final. Link spre comentariu
blue Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Intradevar foarte interesanta metoda simularii, eu pt a ajunge la parametrii necesari, am stabilit un PSF si am calculat valorile I,U si R apoi cu distorsionometrul le-am am ajustat pt minim THD si max U out. Din punctul meu de vedere tubul 6N1P este capabil de performante ridicate, este foarte bun, robust si ieftin dar nu exclud ca si alte triode uzuale sa poata asigura cei 100 Vrms/TDH minim de acea v-as ruga daca aveti timp sa faceti o comparatie intre ele Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Revin cu schema unui circolotron incercat de mine deocamdata am facut doar masuratorile si urmeaza o auditie pt edificare...Principalul avantaj al acestui tip de amplificator este impendanta redusa a transformatorului ,vedeti in poza ce comportament in frecventa are amplificatorul pt probe am folosit un transformator pregatit pt un amplificator Murray, abandonat intre timpPuterea de iesire este de 10w trioda si probabil in pentoda 18-20w dar importanta este realizarea facila a unui transformator ieftin si de o calitate peste medie, chiar cu un toroidal banal de retea se pot obtine rezultate suprinzatoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum