ggg Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Domn'Vali! Cred ca v-ati dat seama ca eu am renuntat la orice interventie . Inteleg ce spuneti si asa este.Curentul este o componenta care face parte din definitia clasei . Numai ca eu mai iau in considerare si alte aspecte . Cand o sa am ceva timp o sa fac niste grafice cu ciclurile (c.p.s) fiecarei clase , de la A la D. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 C sau D nu cred că va interesa pe cineva(din zona asta). Link spre comentariu
adigh Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 @valderama, adrian_pic, gggAm ramas dator cu un raspuns. M-am gindit cu mintea odihnita si mi-am dat seama ca am spus o prostie spunind ca la PP clasa A nu amindoua tuburile transfera semnal in secundar tot timpul. Am plecat de la ideea ca in repaus nu avem acumulata energie in miez din moment ce curentii de bias al celor doua tuburi sunt egali, pe cind la SE avem energie stocata in repaus. Chiar daca e asa in repaus, in functionare nu mai e asa. Pe alternanta cind un tub conduce in acelasi timp se acumuleaza energie in miez ce e transferata de aceeasi parte a primarului in alternanta in care se blocheaza, exact ca la un SE. Asadar tubul cu partea lui de primar transfera energie si direct cind se deschide dar si indirect cind se inchide din energia acumulata. Cea mai buna dovada ca in transformator se acumuleaza energie e ca transformatorul poate fi adus la saturatie la frecventa mica. Inainte de a intra in saturatie exista un punct cind in transformator deja sa acumulat maximul de energie. Cu cit frecventa creste, transformatorul se indeparteaza de saturatie si se acumuleaza energie tot mai putina in miez pe timpul unei alternante dar in schimb acea energie e livrata cu frecventa tot mai mare in secundar iar per ansamblu puterea se pastreaza. Si la SE e tot asa, cu cit frecventa e mai mare transformatorul se indeparteaza de saturatie.@adrian_pic, ai avut dreptate cu oboseala serii. Ar trebui sa ma abtin cind sunt foarte obosit, altfel dupa ce-mi revin o sa spun "Vai Doamne ce am putut spune" Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 @adrian_pic, ai avut dreptate cu oboseala serii. stai linistit ca mai sunt si alte cazuri: cu un ochi pe forum si un ochi la formula 1 (circuitul de la Monaco) . Si eu vreau sa fac un desen sa pun aici si ma tot invart in jurul cozii . Poate gasesc "curaj si chef" sa fac un desen, daca nu ... poate rog pe cineva . Link spre comentariu
mișa Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Valderama, in desenul pe care l-ai facut, daca totul e aliniat pe orizontala, curentul prin sarcina e zero atunci cind curentulprin lampi e egal, deci la Ia0. Nu cind curentul e zero prin lampi...Deci cele 2 poze din dreapta ar trebui ridicate putin. Sau oare nu e adevarat ca prin sarcina nu trece curent numai cind curentii sunt egali (simultan) prin lampi?Adica suma curentilor anodici sa fie zero. Cind se intimpla asta? Doar la Ia0! Nu cind curentul anodic al unei lampi e zero. In cazul asta, cealalta lampa are un curent semnificativ nu? Deci in acel moment nu am cum sa am prin sarcina curent zero. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Tragi de prima img. ceva mai jos(un mix de trei img. distincte separate în careu contur alb ). Link spre comentariu
mișa Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Da, ok, eu m-am prins, trag de ea in jos cu ochii mintii...Dar se modifica si amplitudinile din dreapta si...nu stiudaca cunosti expresia "colac peste pupaza"...se mai si suprapun graficele...in AB si A (PP)....si se fringe si dreapta de sarcina in 2 puncte...(in AB) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Să se frângă cât mai puţin (dacă mă duc cu un ia_0 mic/20-25mA se frânge evident acum dacă merg cu ia_0 ceva mai mare/50mA se frânge imperceptibil),asigura şi tu curent din sursa fără căderi de tensiune în AB ,sau îţi place numai în A ?(curent relativ constant consumat când Ua stă "băţ/nemişcată" ).Căută să ţii Ua la tensiune constantă(stabilizează Ua dacă e cazul).AB nu inseamna B. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Normal, ideea e sa se fringa cit mai putin! Dar indiferent cum privim lucrurile, dreapta de functionare va avea o fringere acolo unde trece din A in B adica cind unul din tuburi inceteaza sa conduca. De fapt asta e problema clasei AB comparativ cu A in PP. De aici apar toate acele discutii cu distorsiuni de racord si altele...Dupa parerea mea, clasa A in PP, indiderent de configuratie (clasic, Mac, circlotron) e net superioara oricarei configuratii SE cu aceleasi lampi. (e doar o parere personala) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Cum personală ?,marea majoritate împărtăşeşte aceeaşi părere referitor la PP-clasăA(distorsiuni minime).Bine am văzut că mai sunt unii care spun că PP în clasăA nu există "cică" (chiar în acest subiect sa întâmplat ,treaba lor). Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Normal, ideea e sa se fringa cit mai putin! Dar indiferent cum privim lucrurile, dreapta de functionare va avea o fringere acolo unde trece din A in B adica cind unul din tuburi inceteaza sa conduca. De fapt asta e problema clasei AB comparativ cu A in PP. De aici apar toate acele discutii cu distorsiuni de racord si altele...Dupa parerea mea, clasa A in PP, indiderent de configuratie (clasic, Mac, circlotron) e net superioara oricarei configuratii SE. (e doar o parere personala)Se poate "trage" si circolotronul in clasa A , transformatorul poate decide restul Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Clasa A in PP este aceea care implica suprapunerea perfecta a doua sinusoide, defazate ireprosabil in prealabil fix cu 180grd in toata banda de frecvente si la orice nivel? Recunosc ca-i o oarecare imbunatatire conceptuala fata de AB... Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Teoria spune ca in aceasta clasa nu pot fi distorsiuni de racordare iar practic asa este ... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Da, n-ai ce sa racordezi dar pe de alta parte nu prea am vazut nicaieri "distorsiuni de suprapunere", poate ca nici nu exista, mai stii?!Ce nu inteleg eu este de ce un PP cu lampi suna ca un PP cu tranzistoare si de ce un SE cu lampi suna ca amplificatoarele lui Nelson Pass, cele in clasa ADupa cum merge lumea de azi eficienta va prima in cele din urma si-n mediile audio (cred c-a facut-o deja si auzul marii majoritati a... populatiei e deja "convertit"), nu-i nici-o problema, ce stiu sigur insa este ca cei din domeniul muzical, care-si permit, prefera clasa A. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Valerama, "personala" a vrut sa exprime "din exprrienta personala"Blue, normal, si circlotronul se poate polariza in A. De aia l-am inclus in exemplele de mai sus, ca orice amplificator pp.Pentru cei care nu prea pricep, notiunea de "racordare" are sens doar cind conectezi doua chestii... La functionarea in PP clasa A, lampile functioneaza simultan si niciodata nici una nu e "deconectata". Notiunea de racordare nu mai are sens. In clasa AB, periodic una din lampi se "deconecteaza". Aici se poate vorbi de "racordare". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum