blue Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Atractiv acest concept, cred ca merita dezbatut fiindca daca se elimina ideea de OTL se pot construi amplificatoare PP cu transformatoare avind impendante extrem de mici de pilda pt dubla trioda 6as7 transformatorul ar avea imendanta data de formula Za=Rp/(2+u)=600/(2+2)=150 ohm unde valorile de catalog sint pt Rp=600 ohm si factorul de amplificare u=2. Un transformator cu impendanta scazuta are mari avantaje de pilda numar mic de spire in primar, conductor cu diametru relativ mare, hirtie de izolatie subtire intre straturi din cauza tensiunii mici anodice etc. Dezavantajele sint minore dupa parerea mea, se pot discuta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Circlotron se vrea probabil(atenţie la titlu blue ,apare un o in plus in titlu adica Circolotron). Ca şi inconvenient surse separate tensiune anodică pentru fiecare tub final. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Un prim dezavantaj sint cele doua tensiuni anodice independente care trebuiesc sa fie echilibrate dumnezeieste. Al doilea aspect, nu neaparat un dezavantaj, este ca finalele functioneaza in regim de cathode follower de unde impedanta fenomenala ... dar si atacul la nivelul tensiunii de iesire, deci goodbye miu=2 ☺☺☺Pentru pasionati, exista realizari de exceptie, vechi de citeva decade, in acest domeniu. Nu dau link-uri va las placerea sa explorati cele mai mici THD in domeniul PP, realizate in USA!!! As mentiona doar Morikawa (Japonia) cu un circlotron avind THD de 0,01% mentionat in cartea lui Kevin O'Connor, Principles of Power. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Un prim dezavantaj sint cele doua tensiuni anodice independente care trebuiesc sa fie echilibtaye dumnezeieste...fals(nu înţeleg cuvântul subliniat ,necesită probabil corectare). Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Nu este o soluție prea agreata , probabil ca auditia unui asemenea amplificator este asemănătoare cu cea unui amplificator cu siliciu , datorită lipsei " coloraturii " extrem de muzicale oferite de trafo out in schemele clasice . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 De unde ştii că această soluţie nu ar fi "prea agreata" ?!...,ai ascultat o astfel de configuraţie ?. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Mie unuia nu mi-a mai ramas decit o singura dilema (si bucurie in acelasi timp) in domeniul audio: SE sau PP. Asta transcede siliciu, germaniu, vacuum, 300B, Zen sau transformatoare de iesire, daca are vreun sens ce spun... Nu cred ca un semnal complex de audiofrecventa poate fi "retezat" cu seninatate pe la mijloc si recompus mai apoi in forma initiala. Poate merge ca prin farmec pentru 2-3 frecvente... distantate, dar nu mai mult... Prea imi aduce asta aminte de Frankenstein, sau poftim!, alte strutzo-camile din literatura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 În cazul PP există şi clasaA (fără "retezare"). Link spre comentariu
blue Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 Circlotron se vrea probabil(atenţie la titlu blue ,apare un o in plus in titlu adica Circolotron). Ca şi inconvenient surse separate tensiune anodică pentru fiecare tub final. Sigur ca da, nimic nu va scapa ce facem d-le Vali dezvoltam subiectul ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Sigur că DA-dezvoltăm ,putem chiar construi atât fizic cât şi teoretic(cred că ai pregătit deja ceva material domnule blue). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Am zis ca nu... dar uite!, orientativ... http://circlotron.tripod.com/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Se merge pe versiunea "rusească" autotransformator de ieşire ? sau versiunea clasică primar/secundar (domnule blue). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Autotransformator de ieşire nu este destul de periculos? (ma gandesc ca tensiunile de alimentare ar trebui sa fie chiar identice si traful sa aiba infasurarile la fel identice pentru a evita o tensiune continua la bornele difuzorului, dar totusi in practica nu cred ca d..... nu este asa de negru). Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 De unde ştii că această soluţie nu ar fi "prea agreata" ?!...,ai ascultat o astfel de configuraţie ?.Da , un Technics....dar nu am remarcat nimic deosebit , in bine sau in rău ...Nu a câștigat încrederea publicului cumparator, nici literatura de specialitate nu abunda in exemple constructive pentru amatorii genului... Doar in sonorizari profesionale era acceptata aceasta soluție ....vedeți soluția de 300w lui Bob Carver .Lampi de putere in paralel , impedanta mică de ieșire, putere utila mare sunt avantajele , dar sunetul obținut ....nu este pe placul audiofililor .La câte aberatii sunt pe aceasta secțiune in ultimul timp , cred ca se justifica o analiza temeinica a acestui tip de amplificator , ca pe viitor sa avem un exemplu de seriozitate in tratarea oricărui subiect . Link spre comentariu
zbodeoc Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Cred ca s-a mai avansat in privinta obtinerii de tensiuni "gemene" corecte, cred, nu stiu... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum