Jimmy Postat Noiembrie 29, 2007 Partajează Postat Noiembrie 29, 2007 posibil sa mearga, am mai auzit si io.... anyway, back on topic... am pus totu la punct... pe partea de control am un triac BTB10 600BW la randul lui comandat de un optotriac MOC 3063 ca in schema postata de Kytan666 dar, neonu nu se aprinde nici cum :| am incercat cu drosel dinala vechi de 40W, cu unu dinasta nou de 36W si cu unu de 18W si cu un neon de 36W si cu un neon de 18W, nu se aprind nici care, nici cum in nici o combinatie :| de curiozitate, am legat un bec de 220V/15W in paralel cu neonu intre punctele unde se aplica tensiunea de aprindere, si merge brici... adica becu se aprinde dupa cum se aprinde si ledu de la vu-metru, da neonu nu da nici un semn... neoanele is noi amandoua, si filamentu la capatul unde ii legat trafu de 5V se aprinde pentru rezistoru ala de 1-10 MOhmi dintre terminalele de forta de la triac am ales o valoare de 4 MOhmi/2W care ar putea fi problema de nu se aprinde neonu? ar trebui sa micsorez valoarea rezistorului de 4 MOhmi? bump:P n-are nimeni vreo idee? p.s. - am mai gasit si schema asta: din Tehnium nr. 6 din '85 Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 mere :D fir-ar mama lui de neon :weedman: postez putin mai tarziu schema dupa ce o termin de desenat :)pana atunci, uitati-va la filmulet, ii cam proasta calitatea, da telefonu meu numa atata stie :toimonster: Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 poti sa postezi si restul articolului despre 'vu-metru'?cam ce viteza de raspuns are? fata de un bec de 60wms Link spre comentariu
Jimmy Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 atat era articolu, si schema e completa, dar nu schema aia am folosit-o, pentru ca nu o functionat viteza de raspuns n-o stiu, dar oricum, destul de mica. neonu poate sa se aprinda de foarte multe ori pe secunda, desi din film nu pare, pentru ca telefonu meu filmeaza la foarte putine cadre pe secunda si schema pe care am folosit-o: Link spre comentariu
seby Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 si de ce de la vu metru? altfel nu merge si o schema mai explicita nu ai...... sau dami id tau de mess sa vb akolo.... Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 de la vu-metru, sau orice altceva ce aprinde un led dupa muzica, pt ca in interiorul optotriacului este defapt un led.schema e cat se poate de explicita. daca nu intelegi ceva din ea, intreaba... Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Salutare natiune,Multe scheme multe pareri... nici un cablaj ...hai ca va dau eu solutia:Schema urmatoare atasata, este dupa parerea mea cea mai buna(pui niste becuri de 200W pentru putere) folosesti triace bt137-138-139, optocuploare tip MOC3020 3021 sau echivalente moc3041.Daca aveti probleme scrieti mai jos. Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 interesanta schema, doar ca becurile alea de 200W o sa aiba inertie termica prea mare, si efectul de vu-metru o sa fie cam aiurea. schema mea e mai potrivita, deoarece are un timp de raspuns mai mic, si poate fi folosit si pe post de stroboscop, iar legat de cabalj, e prea simpla schema sa necesite un cablaj. eu am facut montajul in aer si a mers perfect Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Sa stii ca daca insisti poti folosi neoane si in aceasta schema :P, sa imi zici si mie daca o faci Link spre comentariu
Vizitator Despinu Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Salut, Poti sa postezi din nou schema cu neoanele ca nu mai este sau nu mai merge sau sa o trimiti pe id-ul [email protected] Sunt curios sa stiu daca ai folosit-o un timp mai indelungat si daca a dat randament Eu vreau sa fac o chestie din asta pe un perete plin cu neoane. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Daca te referi la schema mea, e intr-un post putin mai sus. Tot pe acolo mai e un atasament 'neon.rar' care probabil nu mai exista, dar el continea doar un filmulet cu jucaria in actiune. Link spre comentariu
Vizitator Despinu Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Mercy frumos, despre a ta era vorba, dar cateva zile nu a functionat, nu puteam sa o vadAcum vad ca merge.Ai folosit mai mult timp montajul sa vezi fiabilitatea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum