Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

Salut,...Finalul va fi cu EL34 PP.

Pt EL34 PP nu merge ! pt EL84 PP cam la limita,avantajul ar fi ca ai doua carcase si ar avea geometria perfect simetrica plus ca nu ti_ar crea probleme chiar daca ai avea un nr mai mare de spire in primar avind inaltime mare a carcasei si spatiu suficient,ai putea obtine un nr mare de Henry si un raspuns relativ bun la joase,am bobinat astfel de miszuri(coruri) ele provin din trafuri de retea cam de 100w parca au primarul bobinat cu 0,5 mm.Cei 7cm2 sint echivalentul a 8-9cm2 E+I.
Link spre comentariu

Salut,...Finalul va fi cu EL34 PP.

Pt EL34 PP nu merge ! pt EL84 PP cam la limita,avantajul ar fi ca ai doua carcase si ar avea geometria perfect simetrica plus ca nu ti_ar crea probleme chiar daca ai avea un nr mai mare de spire in primar avind inaltime mare a carcasei si spatiu suficient,ai putea obtine un nr mare de Henry si un raspuns relativ bun la joase,am bobinat astfel de miszuri(coruri) ele provin din trafuri de retea cam de 100w parca au primarul bobinat cu 0,5 mm.Cei 7cm2 sint echivalentul a 8-9cm2 E+I.
De ce nu merge pentru EL34 ? E sectiunea prea mica?Sa inteleg ca pot bobina ca idee cum recomanda asta aici...?http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstae ... t-EL84.htmSi o sa impart bobinele jumate pe o coloana si jumate pe cealalta (evident tot suprapuse P-S-P-S etc)Schema asta parca a realizat-o cineva de pe forum...
Link spre comentariu

Vezi ca versiunea cu 1320+330+330+1320 sp in primar si 2 x75 sp in secundar este calculata pt 4 ohmi boxe,deasemeni chiar in aceasta situatie diametrul conductorului in primar trebuie sa fie minim 0,18mm CuEm si in secundar minim 0,8mm CuEm.Pentru 8 ohmi sarcina ar trebui sa mai adaugi 2 x 31sp cu diametrul minim 0,65mm CuEm.

Link spre comentariu

transformatorul ala, nu este dintr-un temp? sigur are doar 7 cm2?

Nu este din temp,seamana foarte mult ca geometrie dar este net mai mic am si eu citeva.Sectiunea este 3,2cm x 2,2cm= 7,04cm2,cu 3000sp/ramura in primar si PP-UL EL84 am reusit sa cobor pina la 10Hz sinus mai jos nu merge generatorul dar au o usoara cadere pe la 19000-20000Hz sinus si cad vertiginos pe la 35000Hz sinus,asta nu_mi place la el.
Link spre comentariu

Salut,Ma bucur ca sunt mereu oameni interesati sa dea o mana de ajutor.Traful respectiv are o trasatura deosebita : am gasit (GREU) doua identice :limb: nu stiu din ce e , si are sectiunea cat ziceam.Deoarece intentionez sa bobinez singur, prefer sa masor de 2-3-4 ori si sa tai odata... de aceea eram nedumerit daca merita efortul :nas: ...Sa spun drept, nici nu stiu daca as vrea SE sau PP ; puterea de iesire e destul de modesta totusi din cauza marimii miezurilor (am eu un fix cu 15w pe canal) :sparge: .Parca totusi as mai scormoni dupa ceva mai mare pentru iesiri, sa duca niste el34...Daca am succes in cautari, cele doua devin disponibile. :freaza:

Link spre comentariu

va rog imi poate calcula si mie cineva ce traf de iesire imi trebuie la ampliful asta?si cum trebuie facut?cate bobine?cum trebuie legate?va multumesc mult de tot.p.s. cu ce pot inlocui 6sn7?sau unde pot gasii?droserul din sursa de alimentare cum il fac?

Link spre comentariu

te rog din suflet mai dami-le si mie odata am vazut multe dar nu am gasit ceva concret unde ai zis ce ai facut si cum a mers.am inteles ca l-ai facut pana la urma nu?cum se aude?merita?mersi mult inca odata si nu te supara pe mine.am vazut ca te ocupi si cu construirea de trafuri cat m-ar duce si pe mine doua iesiri ptr asta?

Link spre comentariu

transformatorul ala, nu este dintr-un temp? sigur are doar 7 cm2?

E un traf de la Kashtan, cel cu vu-metre clasice, cu ac. Înv??a?i s? lua?i sec?iunea de dou? ori la tipul ?sta, C+C, deci sînt vreo 14cm2 reali, ceeace corespunde cu puterea consumat? de acel mag de la re?ea, plus o rezerv?.
Link spre comentariu

...Înv??a?i s? lua?i sec?iunea de dou? ori la tipul ?sta, C+C[/u], deci sînt vreo 14cm2 reali,....

Care sectiune sa o luam de doua ori ?!.Sectiunea e una singura !.Propietatile miezului sint diferite !(fata de un traf normal,dar nu sint de doua ori mai bune).Nu de alta dar dispun de citeva(vro douazeci,si am rebobinat cam tot peatitea).
Link spre comentariu

Am mai citit si la "Totul despre... TRANSFORMATOARE. Intrebati aici!" despre faptul ca la unele miezuri se ia sectiunea de 2 ori! Credeti-ma,e o mare eroare! E exact asa cum zice valderama. Proprieratile miezului sunt diferite. Exact genul de confuzie cum se facea la numarul de spire volt la transformatoarele de alimentare, unde constanta "50" era considerata frecventa retelei.Doar intimplarea face ca la unele miezuri se potriveste aceasta dublare a sectiunii. In nici un caz nu e vorba de o regula cum ca la miezuri toroidale sau C sectiunea e dubla. (e doar teoria userului donpetru)

Link spre comentariu

Bravo misa !,Se vede cine cunoaste si stie ! constanta de 50/s este valabila pt fier ordinar si vine din 2500/fmin/s unde fmin=50 rezulta 2500/50/s adica 50/s.Ca si exemplu daca am fi in america unde reteaua are 60Hz traba ar deveni 2500/60/s adica 41,6/s nicidecum 60/s,astfel observam ca,,cu cit creste fregventa scade numarul de spire pe volt,la fel si atunci cind creste sectiunea,si atunci cind propietatile miezului sint mai bune scade nr de spire pe volt si dau exemple:Pt ferosiliciu avem 2200/fmin/s adica 44/s,pt corul rusesc prezentat avem 1800/fmin/s adica 36/s(daca vrem sa functioneze rece),nicidecum 25/s cum ar rezulta din ce sustine"zal" adica 50/2s=25/s,...si asa mai departe pt diferite coruri cu propietati distincte.

Dar poate ne invata "zal" cum sa calculam sectiunea la un astfel de traf ?!.S_o inmultim cu 2(aberatie !) asa... numai pt ca are alta geometrie ?!.

Link spre comentariu

Se ia sec?iunea o singur? dat? (x1) dac? are o singur? carcas? bobinat?, dac? are 2 ?i fiecare induce numai jumate din cîmpul elmg în miez, e ca ?i cum sec?iunea e dubl?, adic? x2, m? refer la densitatea cîmpului elmg pe unitatea de suprafa??. Mai simplu de atît nu am cum s? explic, se poate verifica pe trafo de Temp 6, acesta avînd toate datele pe net. :dans:Faz? comic?: lu?m un miez E+I obi?nuit, cu propor?iile normale între dimensiunile tolelor, în loc de o carcas? bobinat? central?, facem 2 mai mici pe ramurile laterale ale E-ului, cu bobinajul împ?r?it pe ele, care e suprafa?a miezului luat? în calcul? :hdgfhgdf

Link spre comentariu

Vezi ca tocmai aici gresesti. Rationamentul asta e gresit. Nu conteaza unde si cite bobine ai. Circuitul magnetic e doar unul, prin care se insumeaza cimpurile magnetice indiferent unde anume sunt pozitionate bobinele.In cazul in care pe E+I faci 2 bobine pe laterale se ia tot sectiunea miezului central in cazul in care bobinele sunt asezate in asa fel incit circuitul magnetic este corect respectat si ambele fluxuri se insumeaza prin zona centrala. Deci in cazul asta, cele 2 fluxuri se INSUMEAZA prin miezul central, dublu ca suprafata fata de laterale. Daca miezul central ar lipsi, circuitul s-ar inchide doar prin laterale si am cadea exact in cazul miezului C sau tor. In cazul asta, sectiunea e doar sectiunea unei laterale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări