mojnost Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 Pentru schema de mai jos vreau sa bobinez transformatoarele de iesire, am 2 pachete de tole E16 grosime 5 cm si carcasele din sticlotextolit provenite din 2 transformatoare de alimentare care s-au defacut usor. Tolele sunt clasice romanesti cu grosime 0,5mm. Calculul meu este dupa metoda simpla de pe jogis si ma gandesc sa adoptez si acelasi mod de realizare, cu despartitura centrala a carcasei insa 5 + 4 mi se pare dificil (36 de fire la iesire), reduc la 4+3. Ceva sfaturi sau propuneri de imbunatatire? trafo 4k7.docx Link spre comentariu
dark_angel Postat Martie 7, 2020 Partajează Postat Martie 7, 2020 "Rețetarul tovarășei secretară" pentru SE: Link spre comentariu
DanM Postat Martie 9, 2020 Partajează Postat Martie 9, 2020 (editat) Pentru un final cu 6P3S eu am ales configuratia asta, bobinare pe toata latimea carcasei.... Editat Martie 9, 2020 de DanM Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Am folosit si eu acest tip de aranjament si pot sa spun ca am fost surprins de egalitatea rezistentei in cc a infasurarilor primare.Este conceput pentru UL dar nimeni nu ne impiedica sa-l folosim si fara a conecta prizele ! Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Aceasta configurare a primarelor este destul de pacatoasa . Ori ai tole extraordinar de bune, ori maresti sectiunea. Un astfel de traf este proiectat pt a functiona la curenti seriosi Plus ca numarul de spire care contribuie la inductanta nu este prea generos . Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 La 19.03.2020 la 12:04, gg101 a spus: Aceasta configurare a primarelor este destul de pacatoasa . Ori ai tole extraordinar de bune, ori maresti sectiunea. Un astfel de traf este proiectat pt a functiona la curenti seriosi Plus ca numarul de spire care contribuie la inductanta nu este prea generos . Contradictie in termeni ! Numarul de spire se calculeaza evident in functie de miezul folosit , Zaa, banda de frecvente , s.a.m.d. Daca afirmati ca este pacatoasa inseamna ca ati construit un transformator si nu ati fost multumit iar daca nu este doar o parere , in niciun caz o certitudine. Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Ca sa intelegem "contradictia" asta... concret si la subiect! In configuratia de mai sus ,prezentat de DanM , care este numarul de spire luat in calculul inductantei ? Va rog , sa spuneti doar un numar. Editat Martie 21, 2020 de gg101 Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Nu...n-ati inteles! Este vorba de contradictie intre ceea ce afirmati dvs. Mai cititi odata ce ati postat.Daca intelegeti e bine , iar daca nu , asta e.Repet, daca ati construit un asa transformator si ati citit articolul de unde a fost extras e loc de discutii, altfel nu. Nu veti gasi in mine un un adversar , sunt doar un coleg de forum. Stima ! Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) Dar nici nu m-am gandit la dvs. ca la un adversar .CUm de fapt nu m-am gandit niciodata la nimeni .Dar din pacate nu am foarte mult timp de stat pe forum si acesta a fost motivul pt care am dorit sa fiu mai concis Remarca mea a fost ca pt o asemenea configuratie a primarelor doar schema electica nu este suficienta. Si ,Da . Am facut o configuratie asemenatoare pt un amplificator de bass de 200 W cu 4 KT88 ,Ua=600V , Ia=350mA . Nu a iesit din prima chit ca am tole M6 de 1.9t dar si sectiune de 24 cm2 . La 1220 spire (cat se iau in considerare pt Lpp) * 2 (dispunere paralela) = 2400 spire in total . La acest numar total de spire apare o capacitate in primar (Cpp) intre 4 si 6 nF la 1000 Khz . Aceasta capacitate a infasurarilor primarului de fapt este "parazita" si compromite inductanta . In formula aceea de fapt se stabileste cati Hy sunt necesari pt a putea reda o frecventa minima (x). Dar ca sa iasa si practic este dificil pt ca mai sunt sialti factori de influenta . Cineva spunea odata pe aici ca , "o tola pe cat este de buna , pe atat este de proasta". Mai confuz de atat nici ca s-ar fi putut exprima. Dar culmea este ca , e adevarat. In sensul ca o tola cu cat este mai buna , cu atat este mai dificil de obtinut ceva cu ea . Editat Martie 21, 2020 de gg101 corectii Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 5 ore, gg101 a spus: Cineva spunea odata pe aici ca , "o tola pe cat este de buna , pe atat este de proasta". Mai confuz de atat nici ca s-ar fi putut exprima. Dar culmea este ca , e adevarat. In sensul ca o tola cu cat este mai buna , cu atat este mai dificil de obtinut ceva cu ea . O tola foarte buna se satureaza repede.Eu pun in pachet alternativ cu tole mai slabe ptr. un bun compromis. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Acum 5 minute, simson a spus: O tola foarte buna se satureaza repede.Eu pun in pachet alternativ cu tole mai slabe ptr. un bun compromis. Nu cred ca este cea mai buna solutie, tolele de calitate permit obtinerea unor inductante ridicate cea ce duce la micsorarea numarului de spire urmata de scaderea rezistentei in c.c. si a capacitatilor din primar plus marirea randamentului OT deci micsorarea efectului de saturatie a miezului se reduce la controlul intrefierului lucru usor de realizat, povestea cu tole de calitate intercalte cu altele mai slabe este o chestiune de logica tehnica incalcata de argumente... simulate Link spre comentariu
dark_angel Postat Noiembrie 11, 2020 Partajează Postat Noiembrie 11, 2020 La 07.03.2020 la 23:23, dark_angel a spus: "Rețetarul tovarășei secretară" pentru SE: Mi-a sarit o notificare in colt sus ca Gedd135 sau tov. secretara intreba de sursa acestor informatii, ca si cand el ar fi postat mereu sursa citatelor lui (sau ineptiilor dupa caz...). Se poate cumpara acel dvd foarte usor de pe ebay direct din Australia de unde il ai si mataluta, de la Bob si Igor Popovich. Mai au si o carte disponibila si pe amazon cu transformatoare de iesire. Nu inteleg ce avere ai platit pentru materialele alea... ori ~100$ or fi o avere pt nivelul din Ro . Acum sper ca o sa dormi linistit si visezi la proiectarea transformatoarelor. (ca prea te chinuiai sa aflii cum le facea "Panda") Link spre comentariu
gg101 Postat Noiembrie 25, 2020 Partajează Postat Noiembrie 25, 2020 (editat) Nu stiu care-i treaba cu "sursele de informatii" si nici nu doresc sa comentez dar citind pagina afisata mai sus mi-am dat seama ca are o eroare. Capacitatile nu se neglijeaza niciodata si in nici un caz din cauza relatiei V(t)=L*(Delta(I)/Delta(t)). Editat Noiembrie 25, 2020 de gg101 Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 21, 2021 Partajează Postat Martie 21, 2021 (editat) Vă salut. Aş vrea să-mi confecţionez două transformatoare audio, pentru un proiect cu 6P3S-e PP (priza UL la 25%). Miezurile au 18cm2, tola E96, recuperată din transformatoarele a doua UPS-uri. Calculul l-am făcut după formulele de aici: http://www.tehnium.org/2020/02/03/calculul-transformatorului-de-iesire/ (Raa=5700, P=35W), iar împărţeala înfăşurărilor aş vrea să o fac conform cu imaginea alăturată. Aş dori, dacă este cineva dispus, să-mi confirmaţi dacă am fazat corect înfăşurările şi împărţeala numărului de spire pentru procentul UL ales sau corectarea, in cazul greşelilor. Este prima încercare de bobinare cu împărţeala UL, cu mai mult de patru bobine... Mulţumesc. Editat Martie 21, 2021 de Lonerider Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 8, 2021 Partajează Postat Aprilie 8, 2021 Am construit unul din transformatoarele de iesire pentru SE cu 6П14П,alimentat la 280 volti,cu Ra 5k2.Transformatorul (miezul) are 14,7 cm patrati sectiune,primar 2246 spire 0,21,secundar 2x63,respectiv,2x88 spire(4-8 ohm),raportul de transformare 25,5.Mai este nevoie de intrefier?Dupa topic-uri intregi,tot sint in ceata in privinta asta...Wattii sint putini,miezul e mare,parca nu as pierde din randament lasind intrefier... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum