franzm Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 "Etajul final Push-Pull, prin natura principiului de functionare, face ca armonica a 2-a (K2) sa dispara (sau sa fie mult atenuata fata de K3)." Care armonica a doua? Cea generata în etajul final pp sau cea generata înainte de etajul final? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 https://pearl-hifi.com/06_Lit_Archive/02_PEARL_Arch/Vol_01/Sec_01/015_Simplified_Push-pull_Theory.pdf Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Este cumva club de sado-masochisti aici? Adica "traf SE cu intrefier vs traf SE fara intrefier"?! ... deci comparam acum 1-2kg versus 5-10kg?!... corectati-ma daca gresesc... pentru acele citeva kg de fier si cupru in plus nu merita sa optimizezi acel intrefier/conditii/etc?! PS. Der Doktor - ti-am lasat un mesaj pe privat, de fapt am transmis mesajul cuiva catre tine, poate-mi raspunzi macar cu un "Roger!" Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 Oups... Asa mare e diferenta? Credeam ca vorbim de 20% - 30%.... Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 22, 2018 Partajează Postat Iulie 22, 2018 (editat) Poate am exagerat dar pe marginea gabaritului avem un subiect deschis la "Transformator universal SE/PP... " dar in sens invers; - daca marim gabaritul unui traf bobinat SE/PP cu intrefier in ce fel ne apropiem de THD-ul si capabilitatile unui traf bobinat exclusiv PP de gabarit mai mic fara intrefier?! Stiu ca este o intrebare retorica momentan, ca deocamdata verificam partea de SE (eu cu @Patefon , mai mult el, de fapt... ) Editat Iulie 22, 2018 de dvb Link spre comentariu
hpavictor Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 http://education.lenardaudio.com/en/14_valve_amps_5.html 1 Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Am 2 trafuri de la care doream sa folosesc tolele si carcasa pentru OT dar sunt scrise infasurarile pe el si ma intreb daca merita incercat sa le folosesc asa cum sunt pentru un amplif de teste, sa probez tuburile asupra carora am dubii, am gasit aici pe forum o schema pp cu 6n2p si 6p1p, pe ampliful asta as putea proba pe langa 6n2p si 6p1p si 6n1p, 6n3p, 6p14p si altele. Am inseriat infasurarile incat sa iasa cat de cat echilibrat, tot ramane o diferenta de 22 de spire intre cele 2 primare si diferente la diametrul sarmei. Folosind 2 si 3 ca secundar are raport de 20:1 iese Raa 3k2 pe 8 ohmi, daca folosesc 2 si 4 ca secundar raport 10:1 si Raa mica. Poate vede cineva o configurare mai buna decat am vazut eu pana sa ma apuc de lipit. Trafurile sunt rusesti cu fereastra largita, nu stiu daca acestea pastreaza raportul limba centrala=2xlateralele, daca il pastreaza inseamna cca 7cmp, dupa cum aproximez cu sublerul ar fi cca 10 cmp. Tolele sunt de buna calitate, 1,6-1,8T. Drawing trafo 903 pp resized.bmp Editat Ianuarie 25, 2019 de mojnost Link spre comentariu
busu Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Salutari la toti! Scuze ca intru pe acest topic dar cine ar putea sa ma ajute: am doua transformatoare identice cu sectiunea de 13,5 cmp iar la demontare unuia am avut surpriza sa constat un model de tole mai interesante.Atasez doua imagini.Pot folosi aceste tipuri de miezuri pentru realizarea unei perechi de transformatoare de iesire tinand cont de intrefierul decupat la partea de mijloc care este de 2 mm ? Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Daca vrei sa utilizezi ac. tole la realizarea unui traf pt. SE, se poate. Metoda nu este prea eleganta, dar se poate. In intrefierul de 2 mm, se baga tole cu ac. latime ca a limbii centrale, cu grosimea de 0,5 sau 0,35mm. Daca ai alte grosimi de tole, poti face mai multe combinatii. Atentie, ac. tole trebuie bine fixate de miez. Daca in timpul functionarii se deplaseaza, trafo isi schimba parametrii. Intrefierul poate fi: a-2-3x0,5=0,5mm; b-2-4x0,35=0,6mm; c-2-5x0,35=0,25mm. Ultima varianta este cea mai apropiata de realitate. O alta varianta este sa intretesi cateva tole. Parametrii trafo in ac. caz se determina experimental (masuratori succesive). Este chinul de pe lume, sa scoti cateva tole, sa le montezi invers, sa masori si tot asa. Nu recomand. La trafo pt. PP nu poti utiliza ac. tole. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Alea sunt tole tip Manta cu intrefier de 2mm, iar ''trafurile'' cred ca au fost drossele initial. Acest tip de tole a fost folosit cu precadere la socuri. Link spre comentariu
busu Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Multumesc....probabil ca atunci le voi folosi pentru drossele. O zi buna la toti! Link spre comentariu
gg101 Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Intrefierul este cu mult prea mare chiar si pt droser . Am si eu astfel de tole dar cu intrefierul sub 1mm. Le-am folosit in PP cu succes. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 1 hour ago, gg101 said: Intrefierul este cu mult prea mare chiar si pt droser . Am si eu astfel de tole dar cu intrefierul sub 1mm. Le-am folosit in PP cu succes. Tolele pe care le ai tu nu sunt pentru drossele ''adevarate''. Cand e vorba de amperi ai nevoie de intrefier. In general tipul asta de drossel (cu intrefier mare) este intalnit in echipamente industriale. Link spre comentariu
gg101 Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 (editat) 5 hours ago, der_doktor said: Tolele pe care le ai tu nu sunt pentru drossele ''adevarate''. Cand e vorba de amperi ai nevoie de intrefier. In general tipul asta de drossel (cu intrefier mare) este intalnit in echipamente industriale. Intr-adevar tolele nu au fost folosite in drosere. Tole fara GO cu Si peste 4% .Nu pot sa le indoi ca se rup. Oricum, foarte bune de folosit pt transformatoare de iesire. Ma gandesc ca in PP si tolele colegului Busu ar putea fi folosite pt iesire. In topologie SE, transformatorul,cumva, va reda frecventele joase . Dar pt frecvente medii superioare si inalte sunt destul de sigur ca nu va fi ce trebuie . Editat Mai 5, 2019 de gg101 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iunie 12, 2019 Partajează Postat Iunie 12, 2019 Intervin in acest topic cu o problema legata de proiectul meu si anume cuplarea balansata printr-un transformator de iesire intre etajul de iesire din preul tip Anzai SRPP, etaj cu ECC82, impedanta circa 2,5k si intrarea in defazorul din final, defazor tip LTP cu ECC83. As intentiona ca defazarea sa o fac direct din iesirea trafului, situatie in care etajul defazor va deveni un etaj dublu de ampificare, eliminand astfel atit condensatorii de intrare cat si problemele de uzura in timp ale dublei triode care ar afecta functionarea defazorului. As fi incantat daca colegii experti in transformatoare mi-ar putea da indicatii despre acest transformator/defazor, sau cahiar daca cineva ar putea sa-l proiecteze si sa-l realizeze. Din umila mea experienta, ar rezula ca acest transformator ar trebui sa fie ceva de genul 10k:600+600 ohmi cu o inductanta in primar de circa 100H. Dar poate gresesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum