Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

On ‎7‎/‎3‎/‎2018 at 6:57 PM, extracascaval said:

Eu stiam ca pentru SE trebuiesc tole de calitate cat mai buna ,intradevar EI ,deoarece sunt pierderi mari in regim SE (la lampi) deoarece sunt folosite in clasa A ,de unde si un consum mai mare la retea,trebuie un camp electromagnetic cat mai bun,partea proasta e ca se gasesc materiale de calitate buna foarte greu tole si sarma,cea argintata ar fi de preferat!

..la un SE conteaza tipul lampii folosite, adica implicit rezistenta interna a tubului folosit....in functie de asta folosim tole cu GO sau tole normale...

Link spre comentariu

Pt OT ar trebui folosite tole de 1.9 T , cu GO si Si >3% . Din pacate pretul la astfel de tole incepe sa devina prohibitiv. La ASCO UK ,  o tola normala de 1.2 T este aprox. 7 lire sterline /kg  iar tola cu GO poate ajunge si la 16 lire sterline / kg .

Link spre comentariu

Dece nu se anulează fluxul magnetic generat de componenta continua a curentului anodica folosind o bobina străbătută de același curent dar bobinat în sens invers? 

Am înțeles ca exista și astfel de realizări dar dece nu se mai utilizează și acum? 

Link spre comentariu
17 hours ago, sesebe said:

Dece nu se anulează fluxul magnetic generat de componenta continua a curentului anodica folosind o bobina străbătută de același curent dar bobinat în sens invers? 

Am înțeles ca exista și astfel de realizări dar dece nu se mai utilizează și acum? 

Poti sa detaliezi cumva ideea? Eventual un link spre un document in cauza. Daca te referi la roll off interstage al lui Shishido nu se poate aplica in SE  la OT, e valabil doar pt atacul in A2.

Link spre comentariu
19 hours ago, sesebe said:

Rezistenta interna a sursei care alimenteaza respectiva infasurare (multiplicata cu patratul raportului de transformare) se vede ca sarcina pentru elementul final. Pentru maximul de performanta ai nevoie de un generator de curent constant care sa functioneze pe plaja respectiva de frecvente. Ori daca tot ai introdus o infasurare si elemente active necesare nu-i mai bine sa le comanzi cu semnal util? Si, uite-asa, am ajuns la Push-Pull. 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Patefon a spus:

Rezistenta interna a sursei care alimenteaza respectiva infasurare (multiplicata cu patratul raportului de transformare) se vede ca sarcina pentru elementul final. Pentru maximul de performanta ai nevoie de un generator de curent constant care sa functioneze pe plaja respectiva de frecvente. Ori daca tot ai introdus o infasurare si elemente active necesare nu-i mai bine sa le comanzi cu semnal util? Si, uite-asa, am ajuns la Push-Pull. 

Da, ai dreptate dar un push-pull nu-i asa de haudiofil ca un SE iar din punctul meu de vedere asculți la tuburi pt haudiofilie. 

Link spre comentariu

Asa este. Dar daca tot vrei aroma de SE cu putere de PP mai bine dai cu SE (sa zicem 6N6P sau 6F12P) intr-un interstage care comanda un PP bine balansat (sa zicem 6P3S-E). 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Patefon a spus:

Asa este. Dar daca tot vrei aroma de SE cu putere de PP mai bine dai cu SE (sa zicem 6N6P sau 6F12P) intr-un interstage care comanda un PP bine balansat (sa zicem 6P3S-E). 

In cazul acesta mai bine dau într-un etaj tranzistorizat sau chiar mai simplu - unul integrat (de exemplu un TDA7293). Aici nu mai contează ca integratele sint lente pt ca nici etajul cu tub nu-i foarte rapid. 

Link spre comentariu
17 minutes ago, Patefon said:

Etajul final Push-Pull, prin natura principiului de functionare, face ca armonica a 2-a (K2) sa dispara (sau sa fie mult atenuata fata de K3). Practic, la o analiza spectrala, apare fundamentala si apoi K3, K2 fiind foarte mult diminuata. La un etaj final SE, apar fundamentala si apoi K2, K3, ...;Kn, proportional descrescator ca amplitudine.

Deci..''aroma de SE'' ...se simte doar cu etaj final SE cu ..tuburi.

Link spre comentariu

Sunt atat de impartite parerile incat mi-e frica ca deschidem cutia Pandorei. 

Revenind la subiect, intre un transformator de iesire SE cu intrefier si altul, tot de SE, supradimensionat ca sa nu necesite intrefier, care e de preferat?

Link spre comentariu
9 minutes ago, Patefon said:

........

Revenind la subiect, intre un transformator de iesire SE cu intrefier si altul, tot de SE, supradimensionat ca sa nu necesite intrefier, care e de preferat?

cel din urma.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, der_doktor a spus:

Etajul final Push-Pull, prin natura principiului de functionare, face ca armonica a 2-a (K2) sa dispara (sau sa fie mult atenuata fata de K3). Practic, la o analiza spectrala, apare fundamentala si apoi K3, K2 fiind foarte mult diminuata. La un etaj final SE, apar fundamentala si apoi K2, K3, ...;Kn, proportional descrescator ca amplitudine.

Deci..''aroma de SE'' ...se simte doar cu etaj final SE cu ..tuburi.

Dacă este deja prezenta la întrare generata de etajul anterior nu cred ca poate sa o facă sa dispară. 

Acum 11 minute, Patefon a spus:

Sunt atat de impartite parerile incat mi-e frica ca deschidem cutia Pandorei. 

Din ce punct de vedere? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări