Patefon Postat Martie 26, 2018 Partajează Postat Martie 26, 2018 Ca termen de comparatie. Trafurile facute de domnul Vera pentru un SE 80 mA au sarma de 0.24 in cupru si 0.27 cu izolatie. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 26, 2018 Partajează Postat Martie 26, 2018 1 hour ago, Patefon said: Ca termen de comparatie. Trafurile facute de domnul Vera pentru un SE 80 mA au sarma de 0.24 in cupru si 0.27 cu izolatie. Corect,pentru ca asa se fac transformatoarele! 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Poate mai intereseaza pe cineva,zic si eu! Avand in vedere ca am masurat acest OT cu aparatele mele ,va pot spune asa: Laa=75H(50Hz/15mA) Llk=11mH(50Hz/15mA) cu 4,8 si 16 ohmi in sc. Cp/s=880pF Cp/ground=120pF Ustr(p/s)=9Kv(~5uA) S=~16cm^2 Tole E+I cu g=0.37mm (Imperial si B>1.8T) Daca va sunt de folos mai postez daca nu imi cer scuze! 3 Link spre comentariu
dvb Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Multumim pentru aceste masuratori!, rezultatele fiind foarte bune de altfel. La unii constructori sint continute in datasheet, macar in parte, deci nu comiteti nici un "sacrilegiu" O remarca la Llk, Cps si Cp... eu incerc sa le masor de la 1kHz in sus, de obicei la 10kHz, pentru ca acolo este banda de frecventa unde aceste marimi au de obicei relevanta. Link spre comentariu
soundstage Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Multumesc si eu ! Foarte utile informatiile despre bobinaje. Deci, toate bobinajele sunt in acelasi sens. Diametrele sarmei par sa fie masurate cu izolatie. Dar 0,6 fara izolatie ar fi 0,57 Nu stiu sa existe acest diametru standard, poate 0.55 cu strat dublu de email. Eu ard sarma usor, cu bricheta, pentru a inlatura stratul de email, ce se masoara fara izolatie este concludent ( cel putin, asa am invatat eu cand am lucrat ca bobinator in tinerete ! ) Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 (editat) 21 minutes ago, soundstage said: Multumesc si eu ! Foarte utile informatiile despre bobinaje. Deci, toate bobinajele sunt in acelasi sens. Diametrele sarmei par sa fie masurate cu izolatie. Dar 0,6 fara izolatie ar fi 0,57 Nu stiu sa existe acest diametru standard, poate 0.55 cu strat dublu de email. Eu ard sarma usor, cu bricheta, pentru a inlatura stratul de email, ce se masoara fara izolatie este concludent ( cel putin, asa am invatat eu cand am lucrat ca bobinator in tinerete ! ) Eu masor diametrul sarmei pe o bucata de sarma cat mai putin deteriorata adica acolo unde se vede clar ca arata perfect bineinteles cu izolatie cu tot,daca incerc sa indepartez izolatia nu pot fi sigur de omogenitatea operatiei,asa ca prefer procedura de mai sus.Cat priveste standartele acestor diametre ce pot sa spun (?),eu pun aici ce masor,daca observati ca nici tolele nu se incadreaza in standartele cunoscute de noi,sau cele uzuale. Da,bobinajele sunt in acelsi sens. Editat Aprilie 4, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
soundstage Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Aveti dreptate in privinta tolelor, nici cele rusesti nu se incadreaza. Posibil sa fie la fel si la sarma de bobinaj, recunosc ca nu am lucrat cu mosoare cu sarma de pe alte continente. Link spre comentariu
gheo23 Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Multumiri ! Asteptam ep.2 ! @soundstage: in armata calibrul pistolului mitraliera din dotare (AKM 47 sovietic) era 3/10 inch iar obuzierul la care eram ochitor 60 de inch. Sa fie oare o coincidenta ? Link spre comentariu
soundstage Postat Aprilie 4, 2018 Partajează Postat Aprilie 4, 2018 @LMOlimpiu: astept sa ne aratati cum sunt bobinate si alte transformatoare de iesire Transformatoare de retea am desfacut multe si, confirm ca transformatoarele germane erau realizate impecabil. @gheo23: Se pare ca se fabricau multe lucruri in mod diferit, intentionat, nici vorba de coincidente. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Va multumesc pt. ac. masuratori. Am o nelamurire-infasurarea 4, fara prize, este in paralel cu infasurarile 2 si 6 inseriate? Cam ciudat . Va rog precizati. Multumesc. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 (editat) Cifrele nu reprezinta infasurarile ci ordinea lor de asezare incepand de la carcasa,insa le putem boteza si cu aceste numere si da: - infasurarea 2 este in paralel cu infasurarea 8,acest grup este in serie cu infasurarea 6+6 si totul in paralel cu infasurarea 4. La toate bobinele inceputurile bobinajelor este reprezentata prin acele puncte negre de la baza fiecarei bobine. Probabil vi se pare ciudat diametrul sarmelor acestor bobine,mai ales pentru infasurarea de 16 ohmi,insa dupa cum am remarcat si eu nu prea se mai respecta cutumele scolii vechi,asa cum stiam noi.Comercialul si consumul acum au prioritate si mai ales cantitatea! Pentru infasurarea de 16 ohmi si o putere de 40W nu erau necesare doua bobine in paralel cu D=0.55mm.Eu am "bagat" aceste date in simulatorul <MAXWELL> si va pot marturisi ca acest aranjament ridica foarte mult eficienta de transfer primar-secundar intr-o gama larga de frecventa,respectiv 40Hz...25KHz. In afara de faptul ca HAMMOND sunt undeva in josul clasamentului in audiofilie si a faptului ca nu-mi plac cum sunt lucrate,nu pot sa trec cu vederea calitatea exceptionala a miezului si aranjamentul foarte judicios al bobinajelor,deci pana la urma raportul calitate pret le face sa fie niste transformatoare bune,insa pana la urma.......... cine sunt eu sa judec aceste transpormatoare ???? ,inca odata imi cer scuze. Parerile sunt strict personale! *********************************************************************************************************************************************** @gheo23:... la episodul 2 sau cate vor mai fi,putem contribui toti cu pareri,va pot garanta ca sunt aici colegi care au foarte multe date despre trafuri insa sunt atat de secretosi incat le tin ca pe niste documente aerospatiale extraterestre,nu ii inteleg,au ramas ancorati in vachiul sistem comunist acum cand avem acces nelimitat la toate datele de pe pamant numai sa stim ce vrem si ce cautam ????...cum naiba sa progresam daca vom pleca de pe acest pamant neimpartasind nimic din cunostintele noastre,niciodata nu o sa inteleg acest comportament! P.S am cerut cuiva o schema de amplificator cu SS FBT PERSONAL ,un amplificator mai vechi cu tranzistori si transformatoare de iesire si mi-a cerut direct ,pur si simplu ,500RON doar sa-mi trimita schema in format electronic !!! Editat Aprilie 5, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 De curiozitate care transformatoare va multumesc!? Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Eram doar curios, nu trebuie sa va suparati, nu am avut intentia sa va jignesc, ati spus ceva despre hammond, si eram curios sa stiu ce transformatoare sunt mai bune, pentru ca eram gata sa iau niste hammond dar am vazut ca au ceva probleme de constructie, sincer. Doar am pus o intrebare scurta fara sa intru in amanunte. Chiar imi cer scuze,sincer va suparati prea repede, cum am vazut si la altii si dati genu ala de raspuns,, gata eu nu mai stau ies de pe forum,, , sincer nu am avut nici o intentie negativa in intrebare, daca v-am jignit fara sa vreau... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 OK!....se accepta scuzele,probabil in scris se poate interpreta in orice fel. Nu am nimic impotriva OT HAMMOND,eu am remarcat doar ceva referitor la felul cum sunt realizate,atat,iar faptul ca trebuie sa-mi fie pe plac anumite modele de OT nu cred ca ar fi chiar asa de important,fiecare este absolut liber sa faca cum doreste in ceea ce priveste achizitionarea de astfel de componente si ca sa va dau un raspuns pana la urma,transformatoarele germane sunt pe gustul meu,din Europa vorbind iar apoi cele Japoneze sunt fara discutie imbatabile bineinteles discutam de cele pentru amplificatoare de auditie. La randul meu imi cer scuze daca am fost prea nervos,asta este,stresul isi spune cuvantul mai ales acum cand ne "grabim" sa intram in aceasta mica vacanta crestineasca! 2 Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Nu aveti dvs. de ce sa va cereti scuze, eu am gresit sa zic asa un pic formularea, inca odata imi cer scuze si un Paste Fericit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum