hpavictor Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Studiati cu atentie modul de realizare al trafo out din schema atasata : Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Nu are nimic iesit din comun. Ce ar trebui sa intelegem ca nu ma prind de chichita. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Probabil se refera la faptul ca primarul este impatit in galeti, pe cand secundarul nu.... Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) Studiati cu atentie modul de realizare al trafo out din schema atasata : Da , este un OT deosebit totusi 2400 de spire in primar pe miezul acela de 20 cmp cred ca e cam mult ! Iar cat priveste infasurarea pentru bec , eu as fi trecut catozii prin ea, adica fara artificiile alea din secundar ! Editat Noiembrie 15, 2016 de romicap Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 http://i68.tinypic.com/33e0ff5.jpg[/img S-a mai "jucat" cineva cu trafurile din imagine? le cunoaste? Ar putea fi bobinate ca trafuri de iesire pentru un PP 6p14p sau sunt mai bune miezurile C+C de TC200 de TEMP? la prima vedere par identice.... tolele sigur sunt identice estimez undeva la 12 cmp sectiunea.... Banuiesc ca daca ar fi mici pentru PP sigur sunt ok pentru SE, iar aici ar merge ceva mai puternic decat EL84 ? Nu am apucat sa masor dimensiunile, le-am "puscat" intr-un garaj in fuga si am zis hai sa fac o fotografie.....si daca se merita ma rog de proprietar sa mi le deie mie.... in alta ordine de idei... un transformator de iesire....daca in loc de cupru de 0.2mm am 0.07, pot face 2 bobine a cate ....4000 spire...pe care sa le leg in paralel? Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) 12Cmp este relativ suficient pentru un PP cu 6P14P iar tolele par ok. Problema va fi la desfacut si la rebobinat . Cat priveste bobinajul cu 0,07 in loc de 0,2 nu`i chiar asa... Nu poti sa faci , sau mai bine zis poti sa faci dar nu merge cum trebuie ! Primarul poate fi bobinat cu sarma dublata (ca dealtminteri si secundarul)dar va trebui sa tii cont si,, sa pici ,,pe impedanta necesara, in cazul tau 7-8K si 4-8 ohmi... Editat Noiembrie 16, 2016 de romicap Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Da , este un OT deosebit totusi 2400 de spire in primar pe miezul acela de 20 cmp cred ca e cam mult ! Iar cat priveste infasurarea pentru bec , eu as fi trecut catozii prin ea, adica fara artificiile alea din secundar ! Nu chiar . Omogenitatea campului magnetric ( adica cuplajul cat mai strans intre infasurari ) este obtinuta prin mai multe metode : dimensionarea fizica ( apropierea fata de liniile de camp ale masei de transfer magnetic si prin distributia spatiala a infasurarilor unui transformator , revedeti : https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecua%C8%9Biile_lui_Maxwell . Cuplajul reactiei de catod este maxim doar in cazul in care infasurarea sarcinii coincide fizic cu infasurarea de reactie a catoduluii . Probabil ca pare complicat , dar chiar nu este . Desigur , dimensionarea trafo out este obligatorie in cazul altei sarcini sau a schimbarii tensiunilor de alimentare . Pentru bagatorii in seama , ar trebui sa se prezinte , nu fac schimb de experienta profesionala cu clone / anumiti useri cu probleme in trecut tip copy / paste , se stie eu care este . Hai pa . Link spre comentariu
romicap Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) ,,Cuplajul reactiei de catod este maxim doar in cazul in care infasurarea sarcinii coincide fizic cu infasurarea de reactie a catodului,, Sunt adeptul lucrului simplu si logic ,al lucrului cu rost, deci cand am afirmat ca in loc de bec as trece catozii prin infasurarea respectiva , m`am referit la o infasurare calculata ca atare si nu la cea din schema .Palpaitul unui bec in ritmul muzicii pentru mine este doar un fapt divers mai putin important, verso reactia catodica calculata ca atare ! Editat Noiembrie 16, 2016 de romicap Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) http://www.elforum.info/topic/31713-amplificator-se-el84/?hl=EL84Sau...calea catre o flasneta !De citit acest topic ,din scoarta in scoarta,apoi se trag concluzii.Observati in stinga imaginii transformatorul de iesire flasnetar. Editat Noiembrie 16, 2016 de viobio Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 ...Palpaitul unui bec in ritmul muzicii pentru mine este doar un fapt divers mai putin important..... Becul nu e pus pe post de orga de lumini, e pentru extensia dinamicii. Link spre comentariu
Vizitator FET Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Gaselnita asta cu filamentul unui bec a fost prezenta si in unele incinte. Link spre comentariu
adigh Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 (editat) Compresia de dinamica (normalizarea) prezenta pe inregistrarile audio sau transmisiile radiofonice face ca un circuit de extensie a dinamicii sa fie perceput ca ceva ce imbunatateste auditia. Nu ar strica un intrerupator in serie cu becul pentru a fi folosita gaselnita numai acolo unde aduce un plus de calitate. Editat Noiembrie 16, 2016 de adigh Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Becul nu e pus pe post de orga de lumini, e pentru extensia dinamicii. Va rog cu respect, explicati functionarea fizica a extensiei dinamice in acest caz concret. Multumesc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Becul are o rezistenta mica atunci cand este stins , si o rezistenta mai mare atunci cand este aprins . Acest lucru face ca trafo out sa vada o sarcina variabila , cu efecte mai mult sau mai putin benefice auditiei . Efectul perceput , in general , este acela de expandare a dinamicii semnalului audio redat . Link spre comentariu
gheo23 Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Daca observati nr. de spire al infasurarii pentru bec si cel al infasurarilor secundare(16V) veti observa ca becul se comporta ca un veritabil licurici ! Nici vorba de expansiune dinamica care ar putea avea loc daca becul ar reprezenta o sarcina mai importanta pentru finalul de 70W (in niciun caz 1,2W !) si asta pe max. 20% din tensiunea de lucru a becului.Acelasi efect , dar invers(compresie) se folosea la generatoarele de AF mai vechi pentru stabilizarea amplitudinii . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum