gg101 Postat August 17, 2014 Partajează Postat August 17, 2014 Excelenta carte! Multumim ! Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 buna ziua la toata lumea Doresc sa rebobinez acest traf. pt. a-l folosi intr-un etaj final cu tuburi. Traf-ul este recuperat dintr-un amplificator FONESTAR MA200 BZ. Daca cineva e dispus... cateva sfaturi ar fi bine venite. Mentzionez ca doresc sa construesc un amp. pt. chitara si nu m-am hotarat inca in privinta configuratiei etajului final. am atasat pozele cu traf-ul. multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 buna ziua la toata lumea Doresc sa rebobinez acest traf. pt. a-l folosi intr-un etaj final cu tuburi. Traf-ul este recuperat dintr-un amplificator FONESTAR MA200 BZ.Daca cineva e dispus... cateva sfaturi ar fi bine venite. Mentzionez ca doresc sa construesc un amp. pt. chitara si nu m-am hotarat inca in privinta configuratiei etajului final. am atasat pozele cu traf-ul. multumesc anticipat.Ia legatura cu cu dl Lazaroiu de pe acest forum Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 (editat) Aceasta ar fi configuratia care vreau sa o abordez. imi lipsesc doar datele despre bobinaj daca aceste tole sunt potrivite. Grosimea tolei e de 0.5 , "RN EI86*52". https://imageshack.com/i/iqU6bCn8j Editat Septembrie 24, 2014 de Max Id Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Aceasta ar fi configuratia care vreau sa o abordez. imi lipsesc doar datele despre bobinaj daca aceste tole sunt potrivite. Grosimea tolei e de 0.5 , "RN EI86*52". https://imageshack.com/i/iqU6bCn8j Da,este un proiect de-al d-lui Panaitescu,de altfel un proiect excelent pentru aplicatia dv.Acest amplificator l-am scultat si pot spune ca are un <clean> si <OD> exceptionale,dar si o dinamica ce-ti da impresia unui amplificator mult mai puternic fata de cei 10-18W declarati. Miezul ce-l aveti este suficient (S~ 14cm*2) pentru aceasta aplicatie si o sa va trimit pe MP datele de bobinaj si mai multe amanunte referitoare la realizarea lui practica. 1 Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Da,este un proiect de-al d-lui Panaitescu,de altfel un proiect excelent pentru aplicatia dv.Acest amplificator l-am scultat si pot spune ca are un <clean> si <OD> exceptionale,dar si o dinamica ce-ti da impresia unui amplificator mult mai puternic fata de cei 10-18W declarati. Miezul ce-l aveti este suficient (S~ 14cm*2) pentru aceasta aplicatie si o sa va trimit pe MP datele de bobinaj si mai multe amanunte referitoare la realizarea lui practica. Multumesc foarte mult! toata stima din partea mea! Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 La aceasta putere, relativ mica, nu ar fi mai bune tolele de 0,35 mm grosime (au pierderi mai mici decat cele cu grosimea de 0,5 mm)? Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) Multumesc foarte mult! toata stima din partea mea! M-am gandit sa postez aici,poate mai are si altcineva nevoie de un astfel de transformator... Pentru realizarea practica trebuie avut invedere folosirea unei sarme de calitate,izolatie buna intre primare si secundare (carton electrotehnic sau teflon cu g=0.3mm),izolatie intre straturile primarului in cazul utilizari unei sarme simplu emailata si fara izolatie intre straturile primarului (sau la 2-3 straturi cu hartie cerata sau teflon cu g=0.1mm) in cazul sarmei dublu emailata.Sensul de bobinaj va fi acelasi pentru toate bobinele trafului. Dimensiunile sarmei sunt date FARA izolatie !!!! *********************************************************************************************************** @vera : tolele sunt foarte bune pentru acest proiect,sa nu uitam ca este vb. de un transformator de iesire pentru un amplificator de chitara unde banda de frecvente nu este HI-FI,o banda de 70Hz...18Khz este perfecta pentru un astfel de amplificator. Editat Septembrie 25, 2014 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 M-am gandit sa postez aici,poate mai are si altcineva nevoie de un astfel de transformator... Aici pot numai sa va multumesc inca o data si sa sper ca o sa ma pot revansa candva. Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Aceasta ar fi configuratia care vreau sa o abordez. imi lipsesc doar datele despre bobinaj daca aceste tole sunt potrivite. Grosimea tolei e de 0.5 , "RN EI86*52". https://imageshack.com/i/iqU6bCn8jPartea de comutare canale trebuie programata! Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Partea de comutare canale trebuie programata! DA intradevar, asa este. Pt. partea de comutare canale intentionez sa folosesc o placa "Arduino UNO". Am folosit asa ceva in diverse aplicatii si imi este foarte usor sa o programez conform tabelului de adevar. Totusi ar fi doua lucruri care nu imi sunt in clar: 1. nu vad in schema valoare tensiuni de BIAS. 2. este necesar ca V6 si V7 sa fie cu alimentarea la filamente separat de V1-V4? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) Eu stiu cu cit trebuie sa fie acel bias ,mai multe nu pot spune ,din fair play,pt cel care a desenat schema,e vorba de dl Panaitescu,userul panda12,pt detalii ia legatura cu el,eu nu pot da din casa ...Mare grija,un amp arata simplu pe hirtie ,transpunerea in practica e destul de complicata,mai ales la cele de chitara!!Deschide un topic separat,aici se discuta doar de transformatoare de iesire. Editat Septembrie 25, 2014 de viobio Link spre comentariu
Max Id Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Eu stiu cu cit trebuie sa fie acel bias ,mai multe nu pot spune ,din fair play,pt cel care a desenat schema,e vorba de dl Panaitescu,userul panda12,pt detalii ia legatura cu el,eu nu pot da din casa ...Mare grija,un amp arata simplu pe hirtie ,transpunerea in practica e destul de complicata,mai ales la cele de chitara!!Deschide un topic separat,aici se discuta doar de transformatoare de iesire. Banuiam ca despre asta este vorba. E destul de corect ce imi povestesti. Multumesc pt. lamurire Viobio. Toata stima! Link spre comentariu
Vizitator panda12 Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 (editat) felicitari pt curaj!este un proiect destul de complicat,dar rezultatele vor rasplati din plin efortul.poti lua legatura cu mine si primesti cadou un controler gata programat,asa ca nu are rost sa te chinui cu programarea[o sa-ti ia foarte mult timp optimizarea]acum cateva sfaturi;in cc se pun numai filamentele din preamp;deci in ca raman numai finalele si driverul.sursa de cc este una lineara ajustata numai din rezistenta de balast.biasul se face din pacate cu osciloscopul si generatorul[nu pot sa-ti spun valoarea exacta pt ca nu stiu ce tensiune anodica o sa obtii]dar sa ajunji tu acolo si rezolvam noi cumva.probleme vor fi cu traseul de masa care depinde mult de sasiu si dispunerea componentelor.d-l lazaroiu ti-a dat o schema corecta pt traful de iesire,asa ca urmeaza-i sfatul.nu este obligatoriu sa faci si bucla de efecte,mai ales ca am schibat intre timp schema de bucla,dar si aceea merge foarte bine.mai am un singur exemplar din acest amp si poti veni oricand sa te inspiri.mult succes in demersul tau si nu ezita sa ma contactezi pe mail[[email protected]]numai bine Editat Septembrie 25, 2014 de panda12 Link spre comentariu
Vizitator vapi Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Buna ziua. Doresc sa-mi construiesc un amplificator de chitara, SE, ~5W cu EL84 pe final. Inca nu mi-am ales schema exact dar probabil va fi Epiphone Valve Jr (ptr ca am vazut foarte multa informatie despre el pe net). In legatura cu OT, cum e mai bun sa fie: cu tole sau toroidal? Sunt din Iasi si am posibilitatea sa merg la Petra sa-mi comand. Cel de alimentare o sa-l comand la ei dar nu stiu cum sa fac cu OT-ul. Ce-mi recomandati? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum