mișa Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Nu indic nimic. Citeste tu.Esti la al treilea. (urmeaza sa-l sterg)De off topic ai auzit? Link spre comentariu
mișa Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Victor, te rog posteaza mesaje la obiect, fara sa se termine cu atacuri sau aluzii. Doar in modul asta ne putem intelege. Repet, scrie numai ce vrei, nu te mai da mare ca stii foarte multe dar nu spui. Nu intereseaza pe nimeni. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Un alt exemplu de trafo out pentru amplificatoare PP Hi-End cu 4x EL84 , special studiat pentru distorsiuni foarte mici : 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Daca citesti printre rinduri o sa vezi ca sunt foarte greu de realizat. La numarul de spire sugerat, inductanta rezultata este foarte mare. Greu de obtinut asa ceva cu miezurile cu care suntem obisnuiti sau la care avem acces usor. Oricum se poate trage invataminte despre cum se face un interleaving.Foarte la obiect afirmatia ta,daca scormonim pe net gasim un nr imens de scheme pt trafuri,detalii foarte importante nu sunt publicate,ma refer la calitatea tolei(Gauss)si la suprafata miezului,fara aceste date e foarte greu sa ajungem la caracteristicile prezentate in milioanele de scheme ,prezentate pe net. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Da , din pacate este foarte adevarat . De ce ?Pai e foarte simplu , daca studiati cu atentie , canadienii astia sunt oameni extrem de seriosi . Realizeaza trafo out de foaaaarte multi ani .In fiecare document atasat de mine , este descris totul : tipul tolei , grosimea pachetului de tole ( de fapt sectiunea miezului ... stiti voi ) si materialul magnetic cu care a fost realizat trafo out respectiv , inclusiv dimensiunea intrefierului la modelele SE .Pentru cei ce nu inteleg ( inca ) prea bine franceza , am evidentiat in chenar rosu mai jos acea descriere a materialului magnetic specifica fiecarui proiect ..Cine doreste , poate cumpara acest tip de tola si gata . Daca nu , nu este o problema , putem invata de la ei si aplica principiile si la alte materiale magnetice asemanatoare , mai usor accesibile . Din pacate , cu alte rezultate ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 9, 2013 Administratori Partajează Postat August 9, 2013 offtopic 3.5 -Postati STRICT la subiectul thread-ului discutiei. Orice abatere de la subiect este interzisa si se va sterge imediat de catre moderatori. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Va prezint un articol interesant din Wireless World ianuarie 1956 : Link spre comentariu
gheo23 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Victor , cum se poate explica , in cazul ultimului transformator prezentat ( de fapt si la celelalte ! ) sectiunea mica a miezului ? 45 W cu o banda 30Hz-50Khz la doar 12cm2 ? Ce fel de miez o fi acela sau poate are altfel de geometrie ? Sau poate pur si simplu n-am inteles eu ! Cum e ? Sunt foarte interesante datele pe care le-ai prezentat si vreau sa incerc realizarea unui amplificator cu 4 6P14P .O postare pe care o asteptam de mult Link spre comentariu
hpavictor Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Standardul de dimensiuni si calitatile materialului magnetic le poti gasi si singur , cu Google . Este treaba fiecaruia sa se informeze si sa caute solutii de achizitie a materialelor dorite ... Eu in prima secunda am gasit http://www.chinasiliconsteel.com/pdf/ei-lamination.pdf si http://www.edcorusa.com/t/Mtr-Core-Steel , dar cu siguranta poti gasi o documentatie mai completa . Vezi ca o remarca la fel de superficiala a mai facut cineva , si i-am raspuns ca datele sunt evidentiate intr-un chenar rosu viewtopic.php?p=1348223#p1348223 . Link spre comentariu
allexx1968 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Victor , cum se poate explica , in cazul ultimului transformator prezentat ( de fapt si la celelalte ! ) sectiunea mica a miezului ? 45 W cu o banda 30Hz-50Khz la doar 12cm2 ? Ce fel de miez o fi acela sau poate are altfel de geometrie ? Sau poate pur si simplu n-am inteles eu ! Cum e ? Sunt foarte interesante datele pe care le-ai prezentat si vreau sa incerc realizarea unui amplificator cu 4 6P14P .O postare pe care o asteptam de mult BunaTinand cont de sfaturile expertilor de pe forum,care recomanda "mult fier", sectiunea e extrem de mica.Dar mi-a trecut prin mana o schema cu ECL86 PP, cu performante surprinzatoare,care are un transformator de iesire de doar 6 cm2.Era specificat clar E+I.Nu am pus intrebari la vremea respectiva,mi-era frica sa nu ma ia in ras cineva,dar as fi curios sa aflu daca poate fi construit un transformator performant cu o sectiune atat de mica.SporAlex Link spre comentariu
adigh Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Pe ultima pagina, aceea mai mica, autorii dau ceva explicatii referitor la gabaritul mic al miezului, dar neconvingatoare, dupa parerea mea.Calitatea miezului nu poate fi luata ca argument pentru ca nu se poate presupune ca acest tip de transformator beneficiaza de un miez de inalta calitate iar alte tipuri de OT folosesc miezuri proaste.Nici faptul ca e ultralinear nu e un argument pentru ca si alte OT bobinate "normal" sunt UL.Ideea autorilor e de a separa circuitul UL de circuitul anodic. Asta, spunind ei, ar duce la micsorarea sectiunii firelor fiindca vom avea curenti mai mici.Daca avem aceeasi tensiune si vehiculam aceeasi putere atunci suma sectiunii firelor va fi aceeasi fiindca suma curentilor va fi aceeasi. Separarea circuitelor nu duce la micsorarea gabaritului miezului. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Standardul de dimensiuni si calitatile materialului magnetic le poti gasi si singur , cu Google . Este treaba fiecaruia sa se informeze si sa caute solutii de achizitie a materialelor dorite ...Eu in prima secunda am gasit http://www.chinasiliconsteel.com/pdf/ei-lamination.pdf si http://www.edcorusa.com/t/Mtr-Core-Steel , dar cu siguranta poti gasi o documentatie mai completa . Vezi ca o remarca la fel de superficiala a mai facut cineva , si i-am raspuns ca datele sunt evidentiate intr-un chenar rosu viewtopic.php?p=1348223#p1348223 .Trebuie specificat/reţinut că tola EI84 de aici download/file.php?id=47087&mode=view nu are GAP pentru a putea asigura 190H(anod-anod).Practic nu trebuie să cădeţi în eroare şi să consideraţi că se discuta de EI84 cu gap de 2,2mm sau 5mm ca în acest tabel http://www.chinasiliconsteel.com/pdf/ei-lamination.pdf .Uneori se furnizează imformatii("pretioase") haotic. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Observatia Dvaostra este foarte corecta !Nu sunt folosite chiar tolele acelea in exemplele de mai sus , ci reprezinta un simplu exemplu de pe internet ... iar intrefierul tolelor se poate comanda , dupa dorinta , la orice dimensiune este necesara . Probabil ca trebuie cumparata o cantitate serioasa , dar ... pentru o firma serioasa de amplificatoare nu este o problema .Pana la urma , transformatorul de iesire este " inima " amplificatoarelor cu lampi . Nu trebuie facute compromisuri ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Pai nu sunt chiar tolele alea , reprezinta un simplu exemplu de pe internet ... iar intrefierul se poate comanda , dupa dorinta , la orice dimensiune este necesara . Probabil ca trebuie cumparata o cantitate serioasa , dar ... pentru o firma serioasa de amplificatoare nu este o problema .Pana la urma , transformatorul de iesire este " inima " amplificatoarelor cu lampi . Nu trebuie facute compromisuri !Transformatoarele de ieşire destinate cfg.PP nu necesită GAP=întrefier(şi cu asta basta). Link spre comentariu
hpavictor Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Evident , iar cele pentru amplificatoare SE au nevoie de intrefier . Asa ca cine are nevoie , isi comanda cum ii trebuie ! Pe ultima pagina, aceea mai mica, autorii dau ceva explicatii referitor la gabaritul mic al miezului, dar neconvingatoare, dupa parerea mea.Calitatea miezului nu poate fi luata ca argument pentru ca nu se poate presupune ca acest tip de transformator beneficiaza de un miez de inalta calitate iar alte tipuri de OT folosesc miezuri proaste.Aici spun cate ceva despre materialul M6 http://www.edcorusa.com/boards/topic/24 ... design#425 ( accepta 17500 Gauss ) . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum