Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

Pentru un PP alimentat la 120V impedanta primarului AA ar trebui sa fie exagerat de mare , adica 50.000 ohmi !Ar mai putea fi o varianta sa montezi mai multe lampi in paralel PP...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

bn seara, era cindva in topicul asta un traf de SE pentru 6p3s (6l6) si/sau el34 , il mai poate pune cineva.... nu vreau sa depasesc 300v anodica, iar lampa sa lucreze in regim tetroda/pentoda dupa caz.....daca are si buton il fac si pentru trioda :) . ma intereseaza nr, de spire, grosime, sectiune miez ..... 4-8ohmi , multumesc.

Link spre comentariu

Va salut,Pentru o lampa 6C33C ce ma sfatuiti sa fac? Sa cumpar transformatoarele de iesire sau sa le fac la comanda. Am gasit de cumparat urmatorul transformator (manufacturierul specificand ca este dedicat SE cu 6C33C):Model: TGL 20/003Impedanta de intrare 1136 OhmiImpedanta de iesire 8 OhmiRaport de transformare 0.0839Putere 20WBanda de frecventa 20 Hz - 20 KHzCurent maxim in infasurarea primara 200 mAConstructie pe tole E+I 102 (latimea limbii centrale 32 mm)Grosime pachet de tole 51 mmPrezinta ecran exterior

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aşadar, am două transformatoare audio, unul simplu şi unul cu prize UL, un generator de semnal IEMI şi un osciloscop. Cum (sau pe unde) introduc semnalul din generator, ce pun in secundar ca să pot vedea cu osciloscopul forma de undă? Sau ce vreau eu este o aberaţie. Era un topic pe forum, unde se arătau nişte oscilograme ale unor OT-uri, dar nu am reuşit să imi dau seama cum şi de unde provenea semnalul.

Link spre comentariu

Am patit cu un miez de transformator din Temp, de tip TC200-1, ceea ce se vede in imaginea de mai jos. Intentionam sa-l folosesc pentru constructia unui transformator de iesire. Se poate repara? Cum? Pot folosi adeziv? De care?

Posted Image

Link spre comentariu

1.poxipol. dupa lipire tolele treb stranse cu o clema paralela sau intr-o menghina 24 de ore2. rasina epoxidica din 2 componente, tot asa stranse 24 de oreinainte de lipire treb. smirghelit fin in crapatatura pe ambele fete pana la metal altfel nu tine

Link spre comentariu

Decaparea cu diluant, imersarea in lac urmata de strangerea tolelor pana la eliminarea surplusului de lac, pastrarea miezului in menghina pana la uscarea lacului - nu ar functiona?p.s. - unde se mai gaseste lac pt. trasformatoare sau altul compatibil ?

Link spre comentariu

Da si eu am un asemenea caz.Sunt curios cum se poate rezolva!?

Nicicum.Se mai poate folosi eventual ca traf. de retea.Si ptr. cei care incearca remanierea lor iata un mod de a verifica rezultatul ,,carpelii': pe o carcasa adecvata miezului verificat se bobineaza un nr. de spire de exemlu 100.Se masoara inductanta obtinuta cu un miez sanatos,nedeteriorat si cu miezul carpit.Rezultatul va fi evident. De fapt toate miezurile hipersil sant foarte sensibile la lovituri.Daca cumva le-ai scapat jos isi pierd din calitate.Chiar si montarea lor ,pieseleU-nu este indiferent de aceea sant insemnate ptr. a se monta corespunzator.Am incercat si eu un hipersil SM102b care avea doar ultima foita exterioara desprinsa in urma curatarii de rugina.Am masurat 45mH in loc de 80-90mH cat avea unul bun.
Link spre comentariu

Salut. Ma chinui sa recuperez un astfel de miez si pana acum rezultatele sunt nule. L-am lipit (cu rasina din 2 componente pt. ca polimerizeaza in timp si poti strange si potrivi in voie) si arata ca in poza de sus (este exagerat ca sa se inteleaga-diferenta masurata era sub 0,1 mm, dar suficienta sa creasca curentul de mers in gol al trafului de la 80 mA la 200 mA). L-am dat la rectificat si am obtinut ce se vede in poza de jos. Necazul nu consta in deformarea tolelor (care este sub 1 mm) ci in faptul ca acestea fac scurtcircuit. Acum curentul de mers in gol este de aprox. 300 mA. Daca are cineva o idee de recuperare a acestui tip de tole, sunt interesat. SanatatePS-scuzati calitatea desenelor

post-68644-139829618157_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări