Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

Domnule Valderama. Osciloscopul sondele si generatorul merg foarte bine,cel putin pana la 25MHz. Testat cu spectrum analyzer Agilent si osciloscop Tektronix. Urmeaza sa masor transformatorul direct din generator, ce am masurat este trafo instalat in amplificatorul meu cu GU50. Sunt de acord ca "CEVA NU SE LEAGA" dar mi-e greu sa-mi dau seama ce anume. In orice caz, nu aparatele de masura sunt problema.

Link spre comentariu

Capacitatile parazite dintre infasurari ce valori au? Inductanta de scapari e intr-adevar mica, dar s-ar putea sa fi platit un pret prea mare pt ea, marind capacitatile dintre infasurari prea mult avand asa multe.(aici depinde si de izolatia folosita etc)

Link spre comentariu

Nu am masurat capacitatile parazite, dar cred ca am o idee ce am gresit, ramane sa verific. E posibil sa fi legat cele 2 sectiuni ale primarului in faza in loc de antifaza. Alta varianta nu-mi trece prin cap

Link spre comentariu

Posibil să vă aflaţi în această situaţie cu rezistenţa adiţională(divizor) necompensată şi capacitatea pe intrare PC mare.

Din ce spune mai sus userul, cred ca a folosit un osciloscop digital, nu s-a referit la o placa de sunet, ci la un osciloscop conectat prin usb la calculator. Intrarile acestora au 1Mohm si cateva zeci de pF deci nu se pune problema osciloscopului aici.(posibil sa lase loc de interpretari ca tot o placa de achizitie e si cea a osciloscopului digital pana la urma dar e ceva mai elaborata)Noi n-avem de unde sa stim cum s-au fazat infasurarile asta se poate verifica local cu LC-metrul. (daca a obtinut 40H, banuiesc eu ca sunt fazate cat de cat).
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

OK, am refacut conexiunile, am masurat doar transformatorul si intr-adevar, are -3dB la 130KHz. In amplificator are -3dB la 50KHz. Banuiesc ca efectul Miller is face datoria.

Posted Image

GU50 20 KHz

Posted Image

GU50 30 Hz

Posted Image

GU50 50 KHz

Acum am alta problema, distorsiunile nu sunt identice pe cele 2 canale, chiar daca am schimbat toate tuburile intre ele, un canal merge mai prost, cam 5 dB diferenta la armonici. Am de lucru dar nu am timp din pacate.

Ce parere aveti de acest transformator? EU zic ca e bun. Mai bun decat Hammond sau Edcor asta e sigur.

Link spre comentariu

... Ce parere aveti de acest transformator? EU zic ca e bun. Mai bun decat Hammond sau Edcor asta e sigur.

Nu ştiu cine se va putea pronunţa ferm(lipsesc termeni fizici-materiali pentru comparaţie)..., cert transformatorul dumneavoastră acum funcţionează conform "aşteptărilor" ,În general Hammond anumite clase OT greu de depăşit ,EDCOR / Class X Transformers se poate depăşi mai uşor(cred ,funcţie de "posibilităţi").
Link spre comentariu

La joase cum stai?

Am vrut sa cer oscilograme cu semnal dreptunghiular (pe sinus multe trafuri stau foarte bine, dar semnalul dreptunghiular parca este bau-bau pentru trafuri). Din ce am vazut pe la altii (dar si aici pe forum) testul "suprem" este semnal dreptunghiular fara bucla de reactie negativa. Asa traful "spune tot" ce poate. P.S. Recunosc ca nu m-am uitat la oscilograme (am vazut ca nu-i decat sinus si nu le-am deschis).
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Domnilor, am descoperit ce era cu distorsiunile si din aceasta munca, am ajuns la urmatoarea concluzie:singurul driver pentru GU50 este 6N6P. Am incercat 6N1P si E88CC, pana la urma, doar cu 6N6P am ajuns la 1% distorsiuni/ 38W RMS in toata banda audio. CU E88CC distorsiunile cresc cu 4dB, cu 6N1P cu 10dB(3.2% THD)! In timp ce 6N1P se comporta cel mai bine la 1mA anodic, lui 6N6P ii place la minim 4mA/anod

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări