Vizitator prutus Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Sa zicem ca a fost o greseala...Mai gresea si einstein nu? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 http://bunkerofdoom.com/xfm/index.html Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Cea mai tare chestie e la kenyon:orice traf de iesire la 2.50 dolari...cat o fi fost dolarul pe atunci? Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Hammond : http://bjl.audioconcept.free.fr/Archive ... turing.pdf Tamura : http://bjl.audioconcept.free.fr/Archive ... Tamura.pdf Hashimoto : http://bjl.audioconcept.free.fr/Archive ... ransfo.pdf Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Salutare tutlor ce ziceti pentru un OT de 30W(8Ohm) am calculat 4 secundare cu 0.55mm(cu lac) in pararel ajunge, sau cam la limita?Imax 4 sec in pararel=2,5A/mm----1.96ARsec.=0.54Ohm Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Pregatesc o pereche de transformatoare pentru un PP cu 6P3S-E dar din cauza ca ferastra de la EI16 ma limiteaza vreau sa fac o varianta mai simpla ce ziceti cum se va descurca? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Numai cu două secundare nu poţi face 4 - 8 Ohmi, presupunînd că sînt fiecare calculate ptr 8 Ohmi, legate în paralel vor merge pe 4 Ohmi, în serie pe 16 Ohmi. Ca la calculul rezistenţelor legate în serie sau paralel. Link spre comentariu
PL500 Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Numai cu două secundare nu poţi face 4 - 8 Ohmi, presupunînd că sînt fiecare calculate ptr 8 Ohmi, legate în paralel vor merge pe 4 Ohmi, în serie pe 16 Ohmi. Ca la calculul rezistenţelor legate în serie sau paralel. Nu ar trebui sa aiba tot 8 ohmi (corectati cu Rccs mai mare decat in varianta initiala) ?link (nu mi-o luati in nume de rau - eu doar invat). Link spre comentariu
csongore Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Scuze am uitat sa desenez prizele de 4Ohm,dar scrie pe el 80sp pentru 8Ohm si priza la 57spire la 4Ohm, Am recalculat traful sa incape trei secundare cu 0.7mm toate trei in pararel cu ordinea P-S-P-UL-S-UL-P-S-P Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Va propun un model de aranjare mai deosebit a bobinelor la trafo out pentru amplificatoarele PP ce permite performante excelente in domeniul HiFi ( dar nu pentru instrumente muzicale ..... ) .V - sfarsitul bobineiK - inceputul bobineiO alta varianta (reverse engineering ) :Universal HiFi PP Output 1650 Hammond.pdf Link spre comentariu
florin70il Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 DA ,domnule florin70il acest transformator(prezentat de dumneavoastraă) pus în amplificator va asigura o bandă de frecvenţă dincolo de aşteptări ,aştept cu nerăbdare o oscilogramă obţinută la ieşire în sarcină pur rezistivă.Din pacate in practica rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Am facut niste masuratori pe sarcina pur rezistiva dar am o cadere de aproape 6 dB la 20KHz. rezultatele aici:http://postimage.org/gallery/2076tdxc/33acccd1/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 În principiu transformatorul de ieşire prezentat de dumneavoastră (10 înfăşurări primare-8 secundare 2 galeţi ) nu poate introduce atenuare -6db/20.000Hz , cu siguranţă problema se găseşte în altă parte placă de sunet-osciloscopul soft etc. Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Cautand mai in urma prin acest topic am vazut un pdf aici download/file.php?id=22379 Imi permit sa va arat cum sunt bobinate transformatoarele meleTeoretic, cum spunea si valderama ar trebui ca rezultatul sa fie mai bun decat ce reiese din oscilograme. Ce miez s-a folosit pt trafo? Presupun ca a fost bobinat spira langa spira.Ce setup de masura ati folosit? Ce inductanta de scapari are transformatorul dvs? Link spre comentariu
florin70il Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Osciloscopul este 60MHz sampling. Inductanta de pierderi 4.6mH. Nu am folosit soundcard, ci arbitrary waveform generator DDS, 25MHz max output, 200Ms/s. Inductanta in primar 40H. Miez M6(M111) CRGO 0.35mm. Nu au fost bobinate de mana ci industrial. Nu sunt impregnate deci ...bazaie. Suruburile de prindere a tolelor sunt izolate (electric)de tole. Mi-e frica de singura explicatie posibila..nu au fost executate conform indicatiilor, cu toate ca eu personal am facut legaturile si le-am verificat cu puntea LC.Da, un galet a fost bobinat gresit ca sens, dar la conectare le-am inseriat corect. Altfel nu ar fi iesit sinusoida. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Domnule florin70il aproape sigur în determinarea dumneavoastră "ceva nu stă în picioare" ,transformatorul dat trebuie să prezinte o bandă mai mare , nu poate fi vorba de -6db/20.000Hz(-6db/20.000Hz se poate regasi la P-S-P).Preţul unui generator de funcţii + osciloscop modest fiind mai mic decât al unui OT-consacrat-fară pretenţii.Un OT ca cel din descrierea dumnevoastră asigura capătul superior al benzi("AF") undeva 50.000Hz-70.000Hz cu -3db(35.000Hz/-3db chiar cu tole ordinare-UPS etc). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum