Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

Va propun un model de aranjare a bobinelor la trafo out pentru amplificatoarele SE ce permite performante excelente in domeniul HiFi ( dar nu pentru instrumente muzicale ...... )

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

DA ,domnule florin70il acest transformator(prezentat de dumneavoastraă) pus în amplificator va asigura o bandă de frecvenţă dincolo de aşteptări ,aştept cu nerăbdare o oscilogramă obţinută la ieşire în sarcină pur rezistivă.

Link spre comentariu

Un transformator de ~25$ la data aparitiei (il felicit anticipat pe cel ce reuseste sa-l cumpere azi la banii astia!); Dynaco A470, cel mai raspindit transformator de iesire al tuturor timpurilor!

http://www.diytube.com/phpBB2/viewtopic ... sc&start=0

http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... fomer.html

Vezi si eBay din timp in timp, eventual cauta dupa: "original A470 Dynaco"

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am 2 transformatoare dublu C-core, pe ele scria ca au 100VA, sectiunea miezului e de 6cmp cu spatiul de bobinaj mare.Pentru ce tip de tub/configuratie(SE/PP) s-ar merita sa le bobinez?

Link spre comentariu

Am 2 transformatoare dublu C-core, pe ele scria ca au 100VA, sectiunea miezului e de 6cmp cu spatiul de bobinaj mare.Pentru ce tip de tub/configuratie(SE/PP) s-ar merita sa le bobinez?

Merg pe o configuratie SE sau PP cu una, respectiv doua 6L6(6P3S), 6P14P, 6N13S sau chiar pe EL34, asta asa, la prima strigare... pe de alta parte fereastra mare disponibila faciliteaza izolatii mai mari intre infasurari ceea ce sugereaza posibilitatea folosirii unor tensiuni mai mari + inductante mai ridicate =>~ 30Hz/-3db, mai jos de atita nu cred ca poti atinge dar este arhisuficient. Suprafata sectiunii echivalenta unui miez E+I ar fi de vreo 10cmp. Eu le-as folosi intr-un SE pentru ca poti regla usor si cu precizie intrefierul.
Link spre comentariu

Intreb si eu, cu scuzele de rigoare ca nu recitesc un topic de 50 de pagini:Ce se intampla daca la bobinarea unui traf de iesire in loc de trei infasurari (sa zicem...) in secundar puse in paralel as bobina trei infasurari cu nr. de spire de trei ori mai mic si legate in serie? Evident, cu sarma corespunzator mai groasa.Electric si mecanic cele doua situatii ar fi compatibile (sa presupunem ca si fereastra de bobinat e destul de incapatoare), intrebarea mea se refera la cat (sau daca...) este afectat cuplajul intre primar si secundar in situatia cu 3 secundare serie...Am pus intrebarea pentru ca mi se pare destul de riscant sa bobinezi trei secundare riguros egale, chiar si o spira gresita poate compromite intreg transformatorul, insa in situatia bobinarii in serie nu ar fi mare tragedie in acest caz, asa ca ma intreb daca merita sa ne asumam riscul de a presupune ca vom face 3 secundare perfect egale sau sa luam de la inceput in calcul un coeficient de pierderi ceva mai mare, dar cu posibilitatea de a mai pune o spira sau doua la final daca am gresit ceva pe parcurs...Intuiesc ca e vorba de ceva pierderi in plus in varianta serie, dar nu imi pot explica teoretic ce se intampla in acest caz.

Link spre comentariu

Hai ca este simplu . Este de dorit ca acel cuplaj intre primar si secundar sa se faca doar prin intemediul miezului magnetic , mai putin prin cuplaj inductivo-capacitiv . Cuplajul inductivo-capacitiv nu poate fi la fel de performant ca cel magnetic , este total nelinear .

Link spre comentariu

As vrea mai multe detalii daca se poate...am uitat sa mentionez ca secundarele si primarele se bobineaza intretesut in ambele cazuri...comparatia de mai sus ma duce cu gandul la diferenta intre bobinaj intretesut si cel simplu, P+S...dar poate nu inteleg eu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări