Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii transformatoare de iesire

mosfet

Postări Recomandate

O carte interesanta pentru incepatori si nu numai...

Merita sa o cititi.

http://www.jensen-transformers.com/an/A ... hapter.pdf

Si inca una cu toate datele despre calculul transformatoarelor audio.

http://www.dissident-audio.com/Transfos ... Manual.pdf

Desi in unele manuale de productie autohtona apar fel si fel de formule ce pun accent pe sectiunea miezului, eu tind sa cred ca ar trebui sa se puna mai mult accent pe propietatile miezului si nu sectiunea lui.

Link spre comentariu

... eu tind sa cred ca ar trebui sa se puna mai mult accent pe propietatile miezului si nu sectiunea lui.

In mod normal trebuiesc luate in considerare ambele caracteristici . Altfel incepe jocul compromisului . Se pot rezolva anumite neajunsuri si numai din sectiune dar pot apare multe alte probleme care afecteaza calitatea si randamentul transformatorului . In plus, nu trebuie ignorata nici calitatea sarmei de bobinaj.
Link spre comentariu

In plus, nu trebuie ignorata nici calitatea sarmei de bobinaj.

Presupunind ca nu e vorba de sirma recuperata de la altceva (dezbobinata) ci vorbim de sirma noua, la ce calitate a sirmei te referi?
Link spre comentariu

Bine bine dar cit e diferenta in procente sau cit e diferenta de rezistivitate?Comparat OFC-ul cu cuprul electrolitic obisnuit ce se foloseste la fabricarea de conductoare CuEm.

Link spre comentariu

Diferentele nu vin atit din compozitia metalului folosit cit din variatia diametrului sirmei. Daca se aprofundeaza o pagina de catalog a nu conteaza carei sirme se pot observa tolerantele pe care le da producatorul in diametru. Aici, ca pretutindeni, conteaza obrazul producatorului. Cine a facut cirnati, la viata lui, stie mai bine despre ce vorbesc ☺

Link spre comentariu

Calitatea sarmei, cati galeti, straturi intercalate s.a.m.d sunt lucruri de finete, eu zic sa discutam chestii ce stau la baza piramidei... De ex Zal sustine si acum ca in cazul bobinarii pe 2 coloane sectiunea se ia de doua ori ceea ce este eronat. Clasica formula pt transformatoarele de alimentare S= radical P sau pt tola fier ordinar S = (1,1...1,6)× radical P1este valabila in mare parte pt miezuri obisnuite FeSi ,dar sunt si cazuri cand intalnim si transformatoare cu sectiunea de 10cm (nu neaparat pe doua coloane) calculate pt puteri de 200W. Aici clar vorbim de alte calitati ale miezului si formula de mai sus nu prea mai este valabila.

Link spre comentariu

Corect, eu aşa voi calcula şi pe viitor, interesant e că se mai şi potriveşte.

http://i42.tinypic.com/25zjaxh.gif

Apropo, dublu C+C se cheamă W pe la ei (tot un E+I ca rezultat), cu un singur C nu se poate face nimic, cu dublu C rezultă un miez de forma 0. Nu găsesc acolo şi o schiţă cu miezuri W.

În fond e numai o problemă de vedere în spaţiu, eu pot explica oricît, ar trebui să fac un desen animat, s-ar înţelege mai repede fenomenul... dar mi-e lene.

Link spre comentariu

Simple C-core inseamna 2 buc C-uri puse cap la cap. Double C-core inseamna 4 C-uri. Cum dracu crezi ca face cineva referire la un miez dintr-un singur C? Vorba ta, un singur C nu poate fi folosit la un transformator. Daca te uiti atent in linkul care l-ai pus, in ultimele 2 poze e sectiunea e marcata cu F, si intr-adevar, ultima poza arata sectiunea pentru un miez simple C-core (cu 2 c-uri, dupa cum se vede) iar sub poza scrie care ar fi sectiunea pentru sublu C-core. (4 C-uri)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări