blue Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Iata o realizare DIY de exceptie ! Daca masuratorile sint corecte este vorba de ceva iesit din comun si merita studiat... DIY Output Transformer.zip Link spre comentariu
zal Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Nu merge, reataşez eu: http://www.audiohobbyist.com/projects/diyopt.htm http://www.audiohobbyist.com/projects/opttest.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Pot folosi un transformator cu sectiune 7 cm2 la un amplificator SE cu 6p3s (pentru chitara)? Cum trebuie sa bobinez primarul si secundarul, ca nu am reusit sa ma edific din ce am gasit sa citesc. Schema e mai jos.schema are o amplificare prea mica,daca bagi chitara direct in acel amplificator,se va auzi foarte incetmai trebuie cel putin un etaj de amplificarechiar cu 220k in anodul primei triode,pe schema nu este trecuta valoarea acestei rezistentepotentiometrul de volum trebuie sa aibe 500..1000k pentru amplificator de chitara Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Pot folosi un transformator cu sectiune 7 cm2 la un amplificator SE cu 6p3s (pentru chitara)? Cum trebuie sa bobinez primarul si secundarul, ca nu am reusit sa ma edific din ce am gasit sa citesc. Schema e mai jos.schema are o amplificare prea mica,daca bagi chitara direct in acel amplificator,se va auzi foarte incetmai trebuie cel putin un etaj de amplificarechiar cu 220k in anodul primei triode,pe schema nu este trecuta valoarea acestei rezistentepotentiometrul de volum trebuie sa aibe 500..1000k pentru amplificator de chitaraChitara este electro-acustica, are un preamplificator incorporat. Initial, am vrut sa fac schema de Gibson GA5, dar nu am tuburi. Pentru schema de mai sus am materialele, inclusiv pentru preamplificatorul corector, doar ca, in locul 6N3P vreau sa pun ECC85. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Chitara este electro-acustica, are un preamplificator incorporat. Initial, am vrut sa fac schema de Gibson GA5, dar nu am tuburi. Pentru schema de mai sus am materialele, inclusiv pentru preamplificatorul corector, doar ca, in locul 6N3P vreau sa pun ECC85. ok,vezi cum se aude sa ne tii la curent priveste atent schema lu GA5,are inca un etaj de amplificare! schema ta este cam de hifi mai bine faci GA5 http://www.gibson.com/Files/schematics/GA-5.pdf renunti la tubul redresor sau pui 5T4C in loc de 12AX7 poti pune ECC83 sau 6H2P in loc de 6V6 pui 6P6C,EL84,6P14P daca tii sa faci schema postata ..... vezi cum se aude si o poti modifica bafta Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Pot folosi un transformator cu sectiune 7 cm2 la un amplificator SE cu 6p3s (pentru chitara)? Cum trebuie sa bobinez primarul si secundarul, ca nu am reusit sa ma edific din ce am gasit sa citesc. Schema e mai jos.La acest amplificator pentru o putere de iesire de 6W cu 5%THD aveti nevoie de un nivel al semnalului la intrare de 335mV[rms],asta ca sa stiti ce nivel de iesire va trebuie la acel preamplificator.Puteti folosi fara probleme un ECC85 cu o foarte mica modificare: rezistenta din anodul primei triode pentru 6N3P este de 180K iar pentru ECC85 va fi de 220K.Pentru a modifica amplificarea intregului montaj veti alege valoarea rezistentei din reactia negativa globala la o valoare convenabila,adica intre 10K si 47K pentru un nivel al distorsiunilor rezonabil.Traful de iesire recomandat in schema se preteaza foarte bine pentru un amplificator de chitara. Link spre comentariu
andrew5200 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Va salut cu respect!Sint pus in situatia sa constriesc-sa bobinez- un traf de iesire pt chitara electrica.Schema amplificatorului este Marshall JCM 800, 50W. Una dintre sursele de inspiratie pt trf este un forum spaniol "Ghitarramania"parca se numeste... Acolo se prezinta un traf de iesire cu urmatoarele specificatii:Raa=3,4k ,sectiunea Aprox 12cm patrati, primar 1885 spire cu em 0,25 si secundarelept 4 ohm=75 sp cu1,5 pt 8ohm inca31spire cu 1,3 iar pt16 ohm inca 44 sp cu1,1.Am tola de 0,5 E+i ,rotunjita la colturi ,cu fereastra generoasa .Tolele sint verzi-galbui pe o fata iar pe cealalta culoarea metalului.Problema este ca nu-mi este clar cum se impart secriunile trafului;primarul se imparte in 4 sectuni dar secundarul?Multumesc anticipat celor care vor veni cu idei si sfaturi...M.G. Link spre comentariu
ggg Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ai dubii asupra dispunerii secundarelor intre primare sau cum trebuiesc conectate secundarele intre ele ?Oricum,inainte de a considera numarul de spire primare / secundare ar trebui sa stii proprietatile tolei .Din cifrele care le-ai postat mai sus , bag de seama ca tola ar trebui sa fie foarte buna . Link spre comentariu
andrew5200 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Va multumesc pt raspuns.Intre timp am bobinat traful bazindu-ma pe foarte putinele date gasite cu Google.Dupa cum am scris fereastra trafului este destul de mare fapt ce mi-a permis sa bobinez la inceputun "secundar" cu 0,7 pentru ca la sfirsit sa-l pun in paralel cu secundarul adevarat al trafului.In continuare ambobinat 4 sectiuni de cite 470 spire cu 0,3 pe care le-am inseriat astfel: 1cu4 si 2cu3.Am obtinut rezistente aproape identice pe fiecare jumatate de primar:aprox 41 ohm.Urmeza cele trei secundare: pentru 4 ohm 65 spire cu 1,2, pt 8ohm am continuat cu fi=1 pina la 95 spire,sipentru 16 ohm am mai pus inca35 spire cu 0,8. Capacitatea P-S este aprox 1 nano. Urmeaza o proba sa vedem ce a iesit.Daca sint ceva sfaturi ,sugestii sint binevenite. Cu respect, MG. Link spre comentariu
ggg Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Capacitatea P-S este aprox 1 nano.Cam mult dar este acceptabil. Vad ca nu ai mai respectat datele care le-ai prezentat initial. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Capacitatea primar - secundar nu e foarte importanta. Depinde doar de numarul de sectiuni primar/secundar. Un traf de alimentare care are doar o sectiune de primar si una de secundar are capacitate primar-secundar minima.Mult mai importanta e capacitatea parazita a primarului, aia care iti sugeram sa o masori prin rezonanta.De asemenea, capacitatea parazita a secundarului nu are mare importanta, dar oricum pe asta nu ai cum sa o masori. Nu ca nu ai instrumente...pur si simplu nu poti...(stii de ce?) Link spre comentariu
andrew5200 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Este adevarat, au fost citeva mici modificari in secundar.Am montat traful si functioneaza.Deocamdata probe cu microfonul,se aude bine, dar este normal sa se auda corect pe microfon? Secundarul cu sirma de 0,7 are urmatorul"comportament":cind este cuplat in paralel cu secundarul cu sirma groasa amplificatorul tace, iar cind inversez capetele lui nu am observat nimic audibil... Link spre comentariu
ggg Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Capacitatea primar - secundar nu e foarte importanta. ... Luand in considerare numarul de spire primar/secundar scris aici, exact Cp/s ma intereseaza . Dar bineinteles ca nu este obligatoriu sa intereseze pe toata lumea. O mica problema,daca se poate considera in acest fel, este faptul ca s-a mai schimbat cate ceva pe la secundare si se va auzi un pic mai infundat.Dar nu-i mare bai . Altii ar spune ca se va auzi "mai gras" . andrew5200! Este foarte bine ca vocea se aude corect . Nici daca vei proba cu muzica, nu se va auzi prea rau. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 La concret vorbind, de ce te intereseaza aceasta capacitate? Poate imi scapa ceva. Eu, dupa cum ai vazut sunt adeptul masuratorilor iar rezultatele incerc sa le corelez cu ce aud. De aia te intreb. Nu e vorba de o smecherie sau capcana. Vreau doar sa stiu. Atit. Link spre comentariu
ggg Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 In general ma intereseaza toate capacitatile unui traf. Ma intereseaza atat ,cum si cand sunt atenuate frecventele inalte cat si latimea de banda . Dar in cazul de fata , (mai repet) din cauza numarului de spire (primare/secundare) folosite la acest transformator, capacitatile parazite numai prezinta niciun fel de importanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum