Lonerider Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Bun. Si eu sau un bobinator cum ar putea face asa ceva. Unde as gasi detaliile costructive? Multumesc. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Bun. Si eu sau un bobinator cum ar putea face asa ceva. Unde as gasi detaliile costructive? Multumesc.Sa nu crezi ca-i simplu sa bobinezi un traf de iesire.Eu am bobinat zeci(poate sute) de transformatoaresi recent m-am apucat de ceva trafuri de iesire.Fara ajutor de pe forum(multumesc celor care mi-au dat sfaturi) nu erau gata in veci. Link spre comentariu
Lonerider Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Te cred. Si eu, cu ceva ani buni (10-15) in urma am bobinat traf-uri. De alimentare. Si multe din cele miniatura, ce se gaseau pe la chinezismele facute in barca, care la prima alimentare la retea se duceau naibii. Le bobinam primarele cu sarma luata din traf-uri de inalta de la tv-uri. Munca de chinez. Astea de sunet stiu ca au un mod anume de bobinaj, alte calcule, sensuri, etc. Nu ma sperii de ele, daca am materialele si indicatii. Nu am facut niciunul pana acum si nu stiu sa calculez. Orice indicatii sunt binevenite. Munca manuala, uneori, aduce satisfactii si salveaza din bani. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Prima şi cea mai importantă condiţie: materialele. Nu de sîrmă vorbesc ci de miezurile de calitate. Astea nu se găsesc pe toate drumurile, dacă pui din cele ordinare, de reţea, va suna ampliful ca-n 1930. La cîtă bătaie de cap e, mai ales că nu ai mai făcut, riscul de a da greş de mai multe ori, e mai simplu să le cumperi, ai garanţia materialelor şi a lucrăturii. 700-800 lei e absolut rezonabil ptr o pereche. http://www.edcorusa.com/products/444-cxpp50-8-6_6k.aspx http://www.edcorusa.com/products/439-cxpp50-ms-6_6k.aspx Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Orice miez e bun, doar ca trebuie vazut cit din fluxul magnetic e "ocupat" cu curentul continuu si cit e disponibul pentru cel de curent alternativ. Asta necesita timp, nervi si bani. E un start bun daca se incepe cu miezuri de ferosiliciu de calitate. Miezurile foarte sofisticate au o trena de probleme dupa ele. In concluzie, ceva cu graunti orientati in general rezolva problema, gen M6 si altele... in general se bobineaza 100 si ceva de spire de sacrificiu si se masoara inductanta, mai departe e simplu ...☺ Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Prea complicat, viaţa-i scurtă. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Prea complicat, viaţa-i scurtă. Asa-i, am mai spus-o si eu. Edcore n-au decit un secundar, 4 sau 8 Ω, my way or the highway...Trebuie sa gasim o rezolvare in Europa, Romania ar fi numa' bine! Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Varianta ce mai buna este in Romania!Il rugati frumos pe dl Lazaroiu ( printr-un mp) si va ajuta. ( costurile fiind mai mici decat la edcor) Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Edcor nu sunt calitative.....nu merita. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Edcor nu sunt calitative.....nu merita. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Poţi găsi pe saiturile de licitaţii şi alte trafo, unele din amplifuri celebre, recuperate. Totuşi, mai bine iei 1650HA de la Hammond că e ieftin şi foarte bun, http://www.hammondmfg.com/1608.htm Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Nu pute a nici un chinez, se găsesc destule poze pe net cu fabrica, liniile de fabricaţie şi angajaţii. Uite teste cu aparatură nepretenţioasă aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=71534&p=907160#p907160 Se poate observa că trafo are chiar căştig la înalte, conform chiar cu oscilogramele de la firmă, deci poate ajuta scheme mai slabe să sune bine. Părerea mea. Cu prima ocazie am să mai cumpăr. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Va salut.Am facut rost (mai bine zis mi-au fost donate ) doua transformatoare dublu C core de retea (am inteles ca sunt de provenienta austriaca sau elvetiana ,nu mai retin ) din care vreau sa fac trafuri de iesire pentru un amp cu tuburi.Sectiunea este de 12cm2.Rog frumos pe cei care se ocupa cu realizarea trfurilor in regim home made daca pot sa-mi sugereze o metoda pentru a desface tolele alta decat cea a muschilor.Mentionez ca trafurile ,dupa executie ,au fost imersate in lac .Intentionez sa pastrez si carcasa pentru bobinaj care se prezinta intr-o stare foarte buna.Stiu ca s-a mai dicutat o metoda de a desface aceste tole dar nu mai gasesc acum,sau nu am cautat cum trebuie.Va multumesc. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Foarte frumos arata! Incalzesti bine un cuptor si, dupa ce stingi gazul, la pui acolo vreun sfert de ora sau dupa caz mai mult. Dupa aceea se vor desprinde cu usurinta. Daca nu, foloseste niste "dalti" cioplite din lemn, in nici-un caz metal. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Multumesc Zbodeoc .Problema este daca la temperatura mai mare carcasa din plastic nu se topeste? Eu ma gandeam daca exista vreun solvent care sa dizolve acel lac .Incep sa ma enerveze popoarele astea germanice care fac lucruri pentru eternitate.Trebuiau sa se gandeasca ca mai exista si alte neamuri care la un momentdat vor dori sa mestereasca si altceva din produsele lor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum